Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579309

Editie 9 - Actueel


Dutchy3010

570 bezichtigingen



blog-33831-1159404003.jpg

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010

Newsflash

Vrijdag 15 September 2006

Moslimleiders woest op paus!

De paus heeft de woede van Moslimleiders op zijn hals gehaald door zijn uitspraken bij zijn bezoek aan Duitsland. Hij had de Islam en het Christendom vergeleken. Hierbij heeft hij een citaat gegeven: “Als je kijkt wat Mohammed ons heeft gebracht, vind je alleen kwade en onmenselijke dingen. Zoals zijn oproep vrede te brengen via het zwaard”. De moslimleiders willen een excuus. Inmiddels heeft de paus dat al gedaan, maar zijn ze er nog niet tevreden mee.

Hiddink toch vervolgd voor belastingfraude

Guus Hiddink moet zich melden bij de rechtbank voor vermeende belastingfraude, ondanks bezwaarschriften van zijn advocaat. Het was een conflict tussen Hiddink en de Belasting, en daar hoefde geen rechtbank aan te pas te komen. De grootste vraag in het onderzoek is of Hiddink in 2002 en 2003 in Nederland of in België woonde.

Zaterdag 16 September 2006

Veteranen maken parachutesprong

In Arnhem is vrijdag 15 september de herdenking gehouden voor de slag bij Arnhem. 5 veteranen, tussen de 81 en 87 jaar, waagden de sprong. Van 17 tot 25 september 1944 vond de Slag bij Arnhem plaats. Hierbij werd vanuit een vliegtuig met een parachute gesprongen, vandaar dat er elk jaar een traditionele sprong door veteranen plaatsvindt.

Zondag 17 September 2006

Autovrije zondag

Achttien Nederlandse gemeenten hebben 17 september meegedaan aan de Autovrije zondag. Hiermee wilde het comité (die dit organiseerde) bereiken dat er weer wordt gedacht aan de kinderen, fietsers en wandelaars. Niet alleen in Nederland werd dit gehouden, ook 800 andere Europese steden deden mee, waaronder Brussel, Antwerpen, Londen, Barcelona, Madrid, Berlijn, Stockholm en Parijs.

Proef gratis bus succesvol

Het gratis busvervoer in Brabant is een succes. In het eerste weekend heeft het al gezorgd voor erg veel drukte bij het Openbaar Vervoer. Volgens de verkeersleiders waren er het dubbele aantal reizigers die per bus reisde. Deze proef moet duidelijk maken of mensen met de bus komen als die gratis is, en de auto laten staan, of dat ze dan toch de auto pakken.

Maandag 18 September 2006

Bellen op fiets blijft toegestaan

Minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) heeft besloten dat bellen op de fiets niet wettelijk verboden gaat worden. De minister denkt wel dat de fietsers minder goed opletten als ze bellen, maar of er gebeld wordt of niet, het aantal ongelukken verandert niet. Peijs heeft ook nog andere plannen, als een campagne over hoe je moet handelen als je in het water terecht komt.

Dinsdag 19 September 2006

Prinsjesdag

Ieder jaar, op de derde dinsdag van september, is prinsjesdag. Op deze dag presenteert de minister van Financiële Zaken (Zalm) de begroting en wordt de troonrede voorgelezen. De traditionele Gouden Koets kwam ook weer tevoorschijn.

Rellen in Boedapest

In Boedapest, de Hongaarse hoofdstad, zijn demonstraties tegen de socialistische regering uitgelopen op hevige rellen. Meer dan tienduizend mensen eiste dat de premier vertrok. De reden van de demonstraties is een uitgelekte bandopname, waarin Gyurcsany (de premier) zegt dat hij het land heeft voorgelogen om de verkiezingen van april te winnen.

Woensdag 20 September 2006

Nederlanders bij neonazi’s in België

Nederlandse neonazi’s hebben verschillende keren meegedaan met schietoefeningen van Vlaamse neonazi’s. Daarbij is met scherpe munitie geschoten. In dezelfde kazerne werd een inval gedaan waar 17 neonazi’s werden opgepakt, waaronder 12 militairen.

Mysterieuze objecten rond shuttle

Vanuit het ruimteveer Atlantis zijn drie mysterieuze objecten gesignaleerd, maar in de shuttle en bij de vluchtleiding in Houston komen ze er niet uit wat het kan zijn. Er werd gevreesd dat de objecten van de shuttle zelf afkwamen. Door de mysterieuze objecten werd de landing uitgesteld.

Donderdag 21 September 2006

2 ministers opgestapt!

De ministers Donner (Justitie) en Dekker (VROM) zijn per direct opgestapt uit de tweede kamer. Dit naar aanleiding van de kritiek van de Raad voor Veiligheid. Het rapport zei dat de ministeries grote fouten hebben gemaakt bij de Schipholbrand. De ministers vonden dat de Raad van Veiligheid hen geen andere keus liet dan te vertrekken.Verdonk zal voorlopig de functie van Donner overnemen, Peijs die van Dekker.

Presentator Top Gear zwaargewond

Richard Hammond, de 36-jarige presentator van Top Gear, heeft een zwaar hersenletsel opgelopen. Hij probeerde het Britse snelheidsrecord te verbreken. Gelijk na het ongeluk ging de presentator met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Leeds. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis is de kans groot dat Hammond het zal redden.

F16 verongelukt

Op luchtmachtbasis Vonkel is een F16 verongelukt. Tijdens een doorstart kwam het toestel in problemen. Beide piloten waren ongedeerd, ze konden hun schietstoelen op tijd gebruiken. Het is de derde keer in korte tijd dat er ergens in Nederland een F16 verongelukt. De luchtmacht heeft gelijk een onderzoek naar het ongeluk ingesteld.



0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...