Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Jubileum editie - Redacteurs aan het woord!


Dutchy3010

319 bezichtigingen

OWN50banner.png

Een aantal redactieleden hebben een stukje tekst geschreven over hun ervaringen met Oceans Weekly News!

Pietje II

Oceans Weekly News – Hét nieuwe forumkrantje. Ik weet het nog goed, het was in de zomer van 2006 en Jowx zat al een tijdje met het idee. Dit heeft hij met Dutchy3010 uitgewerkt. Later kwamen er vacatures voor redacteur van OWN, uiteraard wilde ik als “befaamd” Oceans-lid ook graag een rubriek vullen. Dit werd de Weekly Column, een rubriek waarvan de inhoud niet vast stond. Dit heb ik met plezier gevuld, of dat de lezers het met plezier leesten is een ander verhaal (:7). In het begin heb ik vooral zelfgemaakte stripverhalen geplaatst bestaande uit screenshots van GTA Liberty City Stories, dit stripverhaal ging over een suffe clichématige Amerikaanse politie-agent genaamd “Lepe Appie”. Door een domme fout van mij (upgraden van PSP-firmware) kon ik geen screenshots meer maken, zodoende moest ik de Weekly Column vullen met iets anders. Net op dat moment was GTA Vice City Stories de aangekondigde GTA en was het spel wat GTA IV nu voor ons is. Zo heb ik een aantal edities met informatie van GTA Vice City Stories gevuld. Het probleem was echter: dat alles paste nou niet bepaald in een wekelijkse column. Later moest Jowx me dan ook per se van mijn rubriekje beroven, toen kreeg hij de Weekly Column toegewezen en ik een compleet nieuwe rubriek, dat voor het gemak “Pietje II’s Labiele Entertainment” genoemd werd. Eigenlijk verschilde deze rubriek inhoudelijk niet veel met de Weekly Column, alleen was de vrijheid in de PLEE (afkorting van Pietje II’s Labiele Entertainment) onbeperkt. Hierin heb ik verschillende labiele verhaaltjes geplaatst, van lijpe artikelen en advertenties tot idiote verzinsels. Lompe en droge onderbroekenlol stond hierin centraal. Dit viel bij sommigen heel erg in de smaak, bij anderen weer helemaal niet. Deze rubriek vul ik dan nog altijd tot op de dag van vandaag. In totaal heb ik dus al van begin af aan aan de OWN gewerkt. Hoewel ik af en toe voor het dilemma sta dat ik geen inspiratie heb (in de ergere gevallen heb ik zelfs last van het zogenaamde “writer’s block”), heb ik het gelukkig tot nu toe nog altijd met plezier weten te vullen. Ik doe er misschien niet elke keer evenveel aan, maar toch. Jaja, hoewel ik misschien de makkelijkste rubriek heb aangezien de inhoud niet vast staat, kun je toch ook wel weer stellen dat ik één van de moeilijkere rubrieken onder mijn hoede heb aangezien de vrijheid ook weer té onbeperkt kan zijn. Hoe dan ook, de edities met speciale thema's (zoals een contest waarin bepaald werd welke ':-D'-smiley de leukste was en de kersteditie) vond ik bijvoorbeeld erg leuk om te vullen. En op zich, als ik er maar wat moeite insteek en een leuk concept er omheen draai, dan komt er zo nu en dan wel eens een écht leuke editie eruit rollen. In ieder geval ben ik van plan om nog zo lang mogelijk mijn bijdrage te leveren aan Oceans Weekly News, laten we hopen dat er dus vele leuke PLEE's van de band mogen rollen! :bier:

Jorair

Voor mij begon het allemaal vanaf de 25ste editie (precies halfweg de 50 begonnen dus).

Vlak na de 24ste editie melde Typhoon dat hij stopte met Grappenhap, zeer spijtig dus, maar er moest voor een vervanger gezocht worden. Ik was net voor TheGuardian om hem over te nemen.

Diezelfde dag nog had ik mijn eerste editie al af ( :7 ). Vanaf dan pas zag ik hoe leuk en geweldig Oceans Weekly News in elkaar zat (Lezers, je weet niet wat je mist :D ). Bijna elke week ben ik erbij geweest, en ik vond het altijd leuk. De leuke gesprekken met redacteurs, de sfeer als er een 'reactieconversatie' in een rubriek wordt gehouden. We bezitten de beste redacteurs die je maar kan vinden, die van een normaagezien serieuze saaie rubriek een rubriek kunnen maken die grappig en tof is om te lezen. Nu, 25 edities verder, vind ik het nog steeds even leuk om te doen. Forum staat nu ook onder mijn naam.

Jowx

Van start tot nu, van hoofdredacteur tot stand-in. Alles heb ik wel zo'n beetje mee gemaakt bij OWN, nu zit ik weer op de plek waar ik min of meer begonnen ben. Onder leiding van Dutchy3010 proberen we leiding te geven aan OWN, waarvan we bestaat uit Preddy en ik. Ik heb samen met Dutchy3010 het krantje opgericht, daarna de leiding aan haar gegeven en uit de leiding gestapt vanwege een gebrek aan tijd en zin. Een tijdje lang heb ik enkel een paar rubrieken gedaan, daarna ben ik zelfs daar mee gestopt. Toen ben ik even als stand-in verder gegaan, al was dit wel voor erg korte duur. Vervolgens ontstond Plop, wat snel omgedoopt werd tot Jowx' Column. Daar naast heb ik ook een tijdje met Mirrrr de interviews gedaan, helaas is het laatste ook geschiedenis. Op dit moment hou ik me enkel bezig met een oplossing voor Interviews, een wekelijkse column die worsteld met de deadline en af en toe nog wat zaken in de OWN-leiding. Helaas heb ik nu steeds minder tijd, dus of ik deze dingen nog lang blijf doen weet ik zelf ook niet. Maar dat neemt niet weg dat ik het leuk vind om te doen, het is leuk om elke week te zien dat er een vol krantje met allemaal verschillende onderwerpen staat. Op het begin had ik nooit verwacht dat we langer dan 1 jaar zouden blijven bestaan, maar het is ons dan toch gelukt. Op naar de tweede verjaardag van OWN, op naar 50 nieuwe edities!

Mirrrr

Tja mijn OWN carriere is niet zo erg lang. Maar heb het erg naar mijn zin gehad. Het begon eigenlijk toen Jet aan mij vroeg om de interviews over te nemen. Maar ja op een gegeven moment werd ik de vragen een beetje zat. Toen moest ik Bassiej interviewen en we liepen een beetje te geinen en toen zei ik pas op anders neem ik Joris mee als Side Kick. Bassiej lachen en hij geloofde er niks van. Maar zo gezegd zo gedaan. Denk dat dat mijn beste idee voor de interviews geweest is. Uren hebben we gedaan over interviews, soms lag ik echt onder het bureau van het lachen. We vulde elkaar perfect aan. Maar ja aan alles komt een einde. Zo ook de interviews. Denk wel dat we op het hoogtepunt stoppen. Er zal hoe dan ook nog 1 interview komen. Wanneer precies weet ik op dit moment niet.

Preddy

Wat moet je kwijt over OWN? Ik kan nu een hele reeks aan bijvoeglijke naamwoorden hier neer gaan zetten die ik van toepassing vind, maar ik betwijfel of dat gepast is. Het is namelijk niet echt relevant. Waarom? OWN wordt niet gemaakt voor mij of de redactie, maar voor jou, de lezer. In het overzicht hier voor me zie ik staan wat er allemaal in de 50e editie komt, en terwijl ik dit typ bedenk ik me net dat er misschien wat mist: Feedback van de lezers. Omdat jullie mening over de OWN mijn mening over de OWN is, wil ik aan jullie vragen om voor één keer allemaal eens een berichtje achter te laten met wat jij van de OWN vindt. Dat is namelijk mijn enige struikelpunt geweest: Wij hebben 50 edities lang gezwoegd, we hebben heel wat comments gehad (waarvoor mijn grote dank) maar lang niet van iedereen of in elke rubriek. Doe ons een pleziertje, geef ons motivatie voor nog een jaar door het deze keer massaal te doen. You can do it, c'mon.

Kristof01

De OWN, het begon allemaal met een topic en kijk eens waar we nu staan, een grote blog met een eigen skin, een boel redacteurs en dit allemaal geleid door onze hoofdredactrice Dutchy3010. Iets om fier op te zijn als je ziet wat je mede- en ex- redacteurs allemaal vericht hebben, dit zijn zeker mensen die we niet moeten vergeten, want zonder hen stonden we hier niet!

Ikkes

Net als alle andere redactie leden heb ik de opdracht gekregen om een persoonlijk stukje over OWN te schrijven en hier komt het dan:

Ik ben er vanaf het begin af aan bij, hetgeen wat met het nodige geluk gepaard ging. Ik was namelijk op vakantie toen het plannetje OWN werd beraamt en kon me dus niet inschrijven voor redacteur. Toen ik terug kwam van mijn vakantie bleek er nog een plekje over te zijn, en mocht dat nou juist de rubriek zijn die ik wou: Sport. Vanaf het begin heb ik mij hier volledig voor ingezet, maar na een paar weken werd ik al bijgestaan door Preddy. Toen preddy hem langzaam over nam ben ik uiteindelijk vertrokken bij Sport en heb de overstap gemaakt, samen met Typhoon, naar Uit Den Ouden Doosch. We besloten de handen bijeen te slaan en weer leven te pompen in deze mooie rubriek, met alle mooie gevolgen van dien. Maar na een periode begon de put Uit Den Ouden Doosch toch leeg te raken en ben ik een nieuwe rubriek(om en om met Uit Den Ouden Doosch) gestart: “De Tien”. Ik ben erg tevreden. Naast de vaste rubrieken ben ik ook nog een aantal keren ingevallen bij rubrieken, persoonlijk ben ik erg tevreden en trots op deze invalbeurt: Klik.

Als ik terug kijk naar dit eerste jaar OWN kan ik geen ander woord bedenken als trots, ik ben trots op mezelf, maar ook op alle andere mensen die enorm hard hebben gewerkt aan dit prachtige project. Mijn meeste respect en complimenten van een jaar OWN gaan naar Dutchy3010, als iemand heel veel ervoor gedaan heeft en ook met enorme kwaliteit is zij het wel, ik hoop dan ook dat je nog heel lang bij ons blijft :Y .

Dan nog even iets over mij: Er stond eerst in de planning om te stoppen na een jaar OWN gedaan te hebben, maar na er goed over nagedacht te hebben heb ik besloten nog even door te blijven gaan en own weer extra te laten “ownen”. Jullie zijn dus nog niet van me af :puh: .

TheGuardian

OWN begon voor mij al vanaf de eerste editie van OWN. Men had nog iemand nodig voor de rubriek: "Grappenhap" en deze heb ik dan ook direct onder mijn hoede genomen. Ik heb daar een leuke indeling voor bedacht die me nakomers nog steeds ongeveer bijna hetzelfde gebruiken. Paar edities later ben ik gestopt met OWN. Ik starte een eigen gang op namelijk The Royal Guardian. Deze werd niet veel later ook een Corporation. Na een half jaar corpleader geweest te zijn kreeg ik toch spijt dat ik OWN en The Oceans in de steek liet en gaf ik daar zelfs me hele corp voor af als corpleader. -Matthijs- nam me plaats in als leader. Ik zelf ging terug meewerken aan OWN met een eigen idee van me, namelijk: "Hot Topics"

Deze heb ik een hele poos gedaan met plezier tot ik even geen tijd meer had op het forum. Heb me toen direct afgemeld zodat OWN direct opzoek kon gaan naar een andere redacteur. Vaak hielp ik ook mee met andere hun rubriek over te nemen als deze te laat waren of afgemeld. Nog steeds sta ik altijd klaar voor OWN, momenteel nog zonder rubriek, wie weet waar de toekomst me nog brengt met own...

Froodooo

Voor mij start de OWN eigenlijk vrij vroeg al. Vanaf de vijfde Editie had ik de 'Peil Mee!' op mijn naam staan, die ik had overgenomen van Thabit, die hem de eerste vier edities van de OWN had geschreven. En jullie kennen vast allemaal wel de layout van de 'Peil Mee!' Het begon met het maken van één grote afbeelding in Photoshop, dus met tekst en al een afbeelding maken, die in de blogitem moest komen. Ik heb toen echt heel wat edities geprobeerd om precies hetzelfde lettertype en precies dezelfde grootte te krijgen van die van het Forum, maar volgens mij is dat me nooit helemaal gelukt. :D Maargoed, daar gaat het niet om, want daarna kwam er een tijd dat ik al de polls op een andere manier wilde verwerken, en dat gebeurde toen in Excel. Dus de standaarddiagrammen die dat programma biedt werden gebruikt voor de grafieken. Daarna kwamen de msn-poppetjes. Als je het achteraf gezien bekijkt, is het misschien niet echt mooi als er een groot verschil is in de stemmen, omdat één poppetje dan ontiegelijk groot is, en de andere veel te klein. Maar ik kreeg ook via PB en reacties te horen dat mensen het niet altijd even mooi vonden. Ik dacht dat ik ooit ook eens een PB had gekregen, waarin stond dat ik het goed deed, maar dat ik iets anders moest gaan gebruiken dan die poppetjes. Alles mocht, als die poppetjes van msn maar weg gingen. :puh: De meest recente edities waren gemaakt met de bekende staafgrafieken, die ik zelf nog wel het mooist vond. Daarnaast waren er ook nog de kerst- en paasedities, die natuurlijk extra versierd werden.

Goed, genoeg geleuterd over hoe de layout van de 'Peil Mee!' eruit heeft gezien, want ik wil toch even iets kwijt over het vijftigjarig bestaand van de OWN. Want dat is niet mis, als je bedenkt dat er al vijftig keer een OWN is verschenen. Vooral heb ik respect voor Dutchy. Toen ik onlangs GTA-Sheep vertelde wat hij ongeveer moest veranderen aan de inhoudsblokken van de OWN toen Dutchy op vakantie was, realiseerde ik me pas voor het eerst wat veel werk er elke week eigenlijk verricht moet worden om die OWN mooi te krijgen voor de zaterdagavond. Ten eerste moeten er natuurlijk tig van nieuwe blogitems worden aangemaakt, voor elke rubriek één. Daarnaast moeten veel inhoudsblokken helemaal aangepast worden naar de volgende editie, zoals de links naar de verschillende rubrieken. En volgens mij zijn er achter de schermen nog veel meer dingen die gedaan moeten worden om de OWN te krijgen zoals hij elke zaterdag is.

Dus, respect voor Dutchy, maar natuurlijk ook voor alle andere redacteuren, die elke week ook hun stukje inleveren (al is het niet altijd precies optijd). Zonder de redacteuren geen OWN, zonder de OWN geen blije lezers op het forum, en zonder die blije lezers kunnen we natuurlijk niet leven (overdrijf, overdrijf. Of niet?).

SummerBase

Een heel jaar Oceans Weekly News. Wie had dat ooit gedacht? Een jaar waarin veel gebeurt is, zowel leuke als minder leuke dingen. Het begin jaar van een forum krant, die nietsvermoedend uit zou groeien tot een daverend (online-) succes. Het begon als een leuk initiatief, maar werd al snel een geheel project.

Het begon als idee van de prachtige, machtige en overheersende corporation; The Oceans. Nadat de krant toestemming had, werd de naam bedacht, in een uitermate droog (maar, omdat het over de naam ging, uiterst serieus) msn gesprek, door mij. De krant werd (snel, maar wel goed) opgezet, en ik kreeg in het begin de rubriek ‘De Snuffelaar’. Een rubriek waarin ik veel artikelen op een droge, ironische en/of sarcastische manier door de drukpers op de fluwelen ondergrond van de OWN- blog drukte.

Nadat Ruurd31 uit de corporation ging, nam ik zijn plaats in. En in zijn kantoor (ja, want de Snuffelaar heeft geen kantoor... Bezuinigingen :7) begon ik mijn full time OWN carrière. Ik was zowat elke week standvast aanwezig en schreef voluit velen rubrieken. In de vakantie perioden nam ik vaak (samen met Dutchy3010) het werk van anderen over, zodat zij lekker konden genieten van hun welverdiende vakantie(s). In die tijd heb ik bijna alle rubrieken over genomen, waaronder; De Actueel (die ik naderhand ook er bij nam als vaste rubriek), de Game On, De Grappenhap en nog wat andere dingen.

Na een groot aantal weken werd ik aangesteld als Co-Leader. Ik was hier zeer content mee, maar na een aantal weken begon ik langzamer hand minder inzet te tonen en mijn rubrieken kwamen steeds vaker te laat. Ik was het spoor een klein beetje bijster, en ik werd (absoluut terecht) terug gezet naar een gewone OWN medewerker. Ik pakte de draad weer op en ging verder met de Forum en de Snuffelaar (goh? Wat kan hij snuffelen zeg…’t lijkt wel een stofzuiger!).

Dacht je dat je alles gehad had… Nee? Nou ik ook niet. Ik was niet meer zo veel aanwezig in de corporation The Oceans en werd op staande voet ontslagen. Tot mijn verdriet moest ik ook hierdoor mijn OWN carrière laten voor wat het was. Het was het einde voor mijn ritueel om elke zaterdag met een door boswachters gekapte vulpen op het toetsenbord te rammen en daarna de rubrieken heerlijk door de voegen van de drukpers de schuiven. Het leek einde verhaal, maar ik heb de kans gekregen om terug te komen en als ik weer een rubriek heb, zal ik mijn lezers niet teleur stellen.

Uit de groeven van mijn Forum-Hart wil ik alle lezers van het Oceans Weekly News bedanken voor een prachtig jaar, want zonder jullie hadden wij nooit de eindstreep gehaald. Alhoewel ik een aantal edities gemist heb (wat ik erg jammer vind) kan ik toch wel stellen dat dit een succesvol jaar is geweest, voor het Oceans Weekly News. Ik drink een borrel op de redacteuren, redactrices en de (Co)- Leader(s). Chapeau!

Ik wil alle redactieleden die de moeite hebben genomen een stukje te schrijven bedanken!

Redacteurs aan het woord!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...