Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 53 - Game On


Dutchy3010

477 bezichtigingen

oc_own_gameon.jpg

Prijsverlaging Xbox 360 in Amerika

Na aanhoudende, sterkerwordende geruchten is het eindelijk officieel: De Xbox 360 krijgt een prijsverlaging in de Verenigde Staten. Sinds 8 augustus kost een Elite 360 449 dollar na een prijsverlaging van 30 dollar. De Premium Pack kost nog maar 349 dollar, voorheen 399 en de Core komt er het karigst vanaf met een prijsverlaging van 20 Amerikaanse pegels, deze kost nu dus 279 dollar. Over een Europese prijsverlaging wil Microsoft niets zeggen.

Bron: Insidegamer

Ubisoft komt met 'geheime' game

Op het Edinburgh Interactive Festival heeft de president van Ubisoft enkele informatie vrijgegeven over een verder nog geheime game. In deze game zal de speler zelf een belangrijke rol spelen door de mogelijkheid om levels te maken en te up-loaden via de online service. Andere gamers kunnen dat dan downloaden en feedback geven. Hierdoor word je als speler gemotiveerd om jezelf te verbeteren. Allemaal nog heel vaag, maar waarschijnlijk komt er gauw meer informatie over deze game. Op welke platformen dit project gaat verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Insidegamer

Gratis artwork BioShock

Vanaf de officiële website van BioShock is sinds kort een speciaal boek vol met artwork van de game te downloaden. In het boek staat onder andere artwork van wapens, personen en de omgevingen van de veelbelovende game. Het Artbook is 70 MB groot, beslaat 67 pagina's en het kost je niets: Hier is het boek gratis te downloaden van de officiële site. BioShock zelf komt 24 augustus uit op de Xbox 360 en de PC. De demo van de game staat al op Xbox Live Marketplace en binnekort komt er ook een PC-demo uit.

Bron: Insidegamer

PC krijgt ook Live Arcade

Op Gamefest 2007, een gameontwikkelaarsbijeenkomst in Seattle, heeft Microsoft bekend gemaakt dat Live Arcade vanaf Kerstmis ook voor de PC beschikbaar komt. Live Arcade is een service waarbij Xbox 360-bezitters tegen betaling kleine games kunnen downloaden. Voorbeelden van beschikbare games zijn het klassieke Worms en Sonic the Hedgehog. Ook liet Microsoft nog weten dat er al zo'n 45 miljoen games van Live Arcade zijn gedownload, door in totaal 7,1 miljoen gebruikers.

Bron: Insidegamer

Nintendo komt met meer gamedownloads begin 2008

De downloadservice van de Wii heeft zich tot nog toe beperkt tot klassiekers die eerder op de retro-consoles waren verschenen, maar volgens Nintendo gaat dat veranderen. In begin 2008 zou Nintendo namelijk voor het eerst nieuwe games gaan aanbieden via het Winkelkanaal. Vooral puzzelgames zullen van de partij zijn, maar later zouden er eventueel ook actiegames en dergelijke verschijnen. De verwachte prijs van de games ligt onder de 1.000 Yen, omgerekend 6,55 euro, verwacht eerder 10 euro.

Bron: IGN.com

Verenigd Koninkrijk nadert de 1 miljoen verkochte Wii's

Het officiële Chart-Track instituut heeft bekend gemaakt dat er in heel het Verenigd Koninkrijk bijna 1 miljoen Wii's zijn verkocht. Volgens het instituut haalt de Wii daar binnen drie weken de miljoen-mijlpaal. Daarmee is de Wii aanzienlijk populairder dan z'n voorganger in het land waar ze aan de verkeerde kant van de weg rijden: Waar de Gamecube 4 jaar nodig had om een miljoen stuks te verkopen doet de Wii dat in 9 maanden. Ook doet de Wii het beter dan z'n concurrenten. In totaal zijn er vier keer zoveel Wii's als 360's verkocht en wel zes keer zoveel als Sony's PS3.

Bron: Insidegamer

Special: Leipzig Games Convention

Van 23 tot en met 26 augustus vind de Leipzig Games Convention plaats in, je raadt het al, Leipzig. Sinds de E3 in z'n formaat is afgenomen is de Games Convention flink gegroeid en daarmee voor uitgevers en developers een stuk interessanter aan het worden. Zo is de GC hard op weg om het grootste gamesevenement van de wereld te worden. En dat allemaal bij ons om de hoek! Figuurlijk dan, maar toch. Leipzig is voor ons het best te bereiken en grootste gamesevenement, waar iedere gamer naar binnen mag. Helaas is Game On niet uitgenodigd, maar dat neemt niet weg dat we nu alvast vooruit kunnen kijken op wat we mogen verwachten komende week. Alles wat tot nog toe bekend is over het evenement keurig op een rijtje:

Geen persconferentie Nintendo

Nintendo houdt dit jaar geen persconferentie op de Duitse gamebeurs, dit omdat de gamegigant hun aankondigingen op de E3 al heeft gedaan. Dit betekent echter niet dat Nintendo niet op de beurs aanwezig is. Nintendo heeft aangegeven dat ze hun tijd zullen steken in het begeleiden van de pers langs hun games om uitleg te geven, maar de kans is klein op grote aankondigingen van Nintendo's kant. Toch hoop ik stiekem dat ze snel nog even de releasedata van Super Smash Bros. Brawl en Super Mario Galaxy voor Europa bekend maken. We wachten af.

Bron: Insidegamer

Hideo Kojima is aanwezig

Konami heeft bekend gemaakt dat Hideo Kojima, topman van Konami en de man achter Metal Gear Solid, in Leipzig zal zijn. Hij is daar om de speelbare versie van MGS 4 te demonstreren. Ook zal er een nieuwe trailer te zien zijn en zal meneer Kojima iets vertellen over andere projecten.

Bron: Insidegamer

Devil May Cry 4 speelbaar

Capcom heeft aangegeven dat het vierde deel in de Devil May Cry-serie speelbaar zal zijn op de Leipzig Games Convention. De Xbox 360- en de PS3-versie zullen beiden speelbaar zijn op een speciale Devil May Cry-stand.

Bron: Insidegamer

Wordt een Europese prijsverlaging Xbox 360 bekend gemaakt in Leipzig?

Na de Amerikaanse prijsverlaging van de Xbox 360 blijven wij Europeanen nog even in de kou staan, maar niet voor lang als we een reclamefolder van de Franse hypermarché Carrefour mogen geloven. Hierin staat namelijk dat de Premium 360 vanaf 24 augustus nog maar 349 euro kost en de Core nog maar 279. De 24e is geen datum die zomaar uit de lucht is gegrepen, want op de zelfde dag is de Xbox 360 Elite in Europa te koop en dat is 2 dagen na de Microsoft persconferentie in Leipzig. Het zou dus heel goed kunnen dat de consolegigant daar met de aankondiging van een prijsverlaging komt voor Europa.

De Carrefour is trouwens verreweg de briljanste winkel die er bestaat. Op vakantie in Italië liepen we in een dorpje rond waar we ineens een groot bord zagen waarop de Carrefour aangekondigd stond. Het toeval wilde dat wij op dat moment op zoek waren naar een winkel, dus wij gaan op zoek naar die Carrefour. Echter, er stond geen duidelijke richting aangegeven op het bord. Het briljante logo van die winkel bestaat uit twee pijltjes die allebei de andere kant op wijzen. Wij rijden dus met de auto de kant op van het rode pijltje, maar na een paar kilomoter tevergeefs rijden besluiten om terug te gaan om nog eens goed naar dat bord te kijken. "Hé, misschien is dat blauwe pijltje de kant die we op moeten!". Maar het mocht niet zo zijn, na een aantal kilometer de andere kant op gereden te hebben besluiten we maar om ergens anders boodschappen te gaan doen. Toen we even later de VVV binnen liepen vroegen toch nog maar even waar die Carrefour nou precies was. "Ja, die is 40 kilometer verderop." Opzich al grappig dat een winkel een bord neerzet 40 kilometer van ze vandaan, maar al helemaal mooi werd het toen we de dag daarna in Turijn een bord zagen van, jawel, diezelfde Carrefour. De Carrefour die meer dan honderd kilometer van dat bord vandaan stond. Nou, de betreffende winkel hebben we nooit meer gevonden :N

Bron: Insidegamer en Piet-Herr's vakantie-ervaring

Mafia 2!

De Duitse leeftijdsinstantie, die de taak heeft om alle trailers die in Leipzig getoond worden een leeftijdsrating mee te geven, heeft op een site de rating van een Mafia 2-trailer gepubliceerd. De trailer wordt volgens de site getoond door Take Two. Er is nog niet bekend op welke platformen dit vervolg van de geprezen game gaat verschijnen, maar de kans is groot dat dat op de Games Convention bekend wordt gemaakt. De trailer is trouwens voor 16 jaar en ouder.

Bron: Insidegamer.nl

Line-up

Een aantal bedrijven hebben al te kennen gegeven met welke games ze uitpakken op de GC. Hieronder een overzicht.

Line-up Eidos
  • Lara Croft Tomb Raider: Anniversary
  • Kane & Lynch: Dead Men
  • Escape from Bug Island
  • Nervous Brickdown
  • Cake Mania
  • Prism
  • Operation Vietnam
  • Fractal Jigsaw
  • GEON - Use Your Emotion

Line-up Codemasters

  • Clive Barker’s Jericho (PC, PS3 en Xbox 360)
  • Turning Point: Fall of Liberty (PS3, Xbox 360 en PC)
  • Overlord - nieuwe content (Xbox 360)
  • Colin McRea: DiRT (PS3-versie)

Sega:

  • Mario & Sonic at the Olympic Games (Wii, DS)
  • Virtua Fighter 5 (X360)
  • Sega Rally (PC, PS3, X360, PSP)
  • Sonic Rush Adventure (DS)
  • Ghost Squad (Wii)
  • NiGHTS: Journey of Dreams (Wii)
  • Bleach: Shattered Blade (Wii)
  • Het Gouden Kompas (X360, PS3, Wii, DS, PSP, PS2)
  • The Club (PS3, X360)
  • Universe at War: Earth Assault (PC, X360)
  • Condemned 2: Bloodshot (X360, PS3)
  • Een nieuwe titel die vooralsnog onbekend is en in Leipzig z'n wereldpremière beleeft

Bron: Insidegamer.nl

Dit was dan weer de Game On van deze week. Volgende Game On valt midden in de Leipzig Games Convention, dus dan pakken we uit met al het kersverse nieuws dat tijdens deze beurs naar buiten komt. Tot dan en geniet nog even van je twee weken vakantie :cya:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...