Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586214

editie 58 Herrie met HerrieM


Mirrrr

397 bezichtigingen

HMH.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Welke game, een alternative review



Nog maar eventjes wachten en dan ligt Halo 3 in de winkels. Maar eind van het jaar komt ook het langverwachte Crysis uit. Het zijn allebij games die ik met plezier zal gaan spelen, echter is er één klein probleem, of eigenlijk twee. Ik heb geen XboX360 en mijn pc zal niet eens in staat zijn om het titelscreen van Crysis weer te geven. Dus totdat een kale man genaamd Gaston Gooooooeeeeedemiddag door de straat loopt te schreeuwen, kan ik deze spellen op mijn buik schrijven. (Over rare spreekwoorden gesproken Jowx…) Aangezien ik jullie mijn mening niet wil onthouden, heb ik besloten ze toch maar te gaan reviewen. En zeg nou zelf voor een goede mening hoef je een spel toch niet gespeeld te hebben.

De naam

Halo 3 – Een bekende naam, maar ik denk nog altijd eerst aan de kring rond het hoofd van een engeltje. Hoe heilig moet je als engel wel niet zijn om er maar liefst drie te krijgen. Dan hebben we het over de goedheid zelf. En zeg nou zelf, de beste spellen zijn de spellen waar je absoluut niet goed bent. Een gevaarlijke naam als je de jeugd probeert aan te spreken. Maar je met drie kringen, ben je dan nog heilig of is dat schijnheilig?

Crysis – Een crisis, kan goed zijn, maar kan ook heel slecht uitpakken. Wat voor een crisis hebben we het over? Is er onrust in het midden oosten? Alsof dat ooit anders is geweest. Of is iemand zijn autosleutels kwijt, net op het moment dat hij moet vertrekken voor een belangrijke vergadertitel? Of nog erger, speel je een vader van 50 die kalend is, en zich af vraagt of hij de Porsche of de Harley moet kopen? Een ondertitel had hier misschien niet misstaan. Crysis: a tale of suburban Danny of Crysis: the flamewar of Lantyz

Winst – Crysis Want niets is erger dan schijnheiligheid.

De hoes

Halo 3 – Op de hoes van Halo 3 zien we de onderhand bekende Master Chief. Op de achtergrond zien we een mooie wolkenpartij die verstoord wordt door wat vliegende objecten. Ook zien we iets van zinkende vliegdekschepen en wat explosies. Al met al, een duidelijke oorlogssituatie. Maar het belangrijkste is toch de oranje bril in de helm van MC. Hierin is te zien dat hij niet alleen wegrent van de actie achter hem, wat hem een mietje zou maken, maar dat hij ook ergens naartoe rent. Duidelijk dus midden in de actie, en met de online mogelijkheden van Halo, waarbij je zelfs je teamgenoten niet kunt vertrouwen, hoor je dus ook midden in de actie te zitten.

Crysis – De hoes van Crysis heeft een zelfde futuristische sfeer als die van Halo. Een raar hoekig pak net als Master Chief en ook hier gekleurd glas in de helm. Niet oranje maar rood, wat origineel. Verder is het zilveren pak, wat een camouflage voor in de jungle, bedekt met rubberachtige banden die doen lijken op spieren. We zien nog een rots in de mist en een stukje van een plant. Zo’n plant die je op de midweek Centre Parks tegen komt. Ook knu je niets zien in de reflectie van de helm, dus wat moet je nou uiteindelijk doen… Nu is de crisis nog steeds onbekend.

Winst – Halo 3 Flitsend, en je weet tenminste wat je te doen staat.

Kop of munt

De munt die gebruikt werd, de Chineese 150 Yuan uit het jaar van de draak. 7 pogingen.

Halo 3 – draak

Crysis – Chinese muur

Draak-Muur-Draak-Draak-Muur-Muur-Muur

Winst – Crysis 3-4

Het Domein

Halo 3Halo 3, er laad een scherm met wat donkerblauwe wolken, en meteen willen ze weten hoe oud ik ben. Het lijkt wel alsof ik een biertje bestel. Zo geloven eerst al niet dat ik geboren ben in 1789, maar 1889 is natuurlijk wel logisch. Weer die oranje bril en ik wordt overgehaald om te geloven.

CrysisCrysis, een echte teleurstelling. Er staat regelmatig Crysis op deze pagina, en ook veel links naar games en Crysis: the game, maar het is duidelijk een pagina die met elk resultaat kan ontstaan. Crytek bezit deze site niet eens…

Winst – Halo 3 Op dit vlak worden ze niet eens uitgedaagd.

De developer

Halo 3 – Bungie, klinkt al een aantal adrenaline zoekers die graag van bruggen springen met niets meer dan een lading postelastiekjes om hun enkels geknoopt. Niet direct het type waar ik mijn leven aan toevertrouw, maar als ze adrenaline junkies zijn, zullen ze dat natuurlijk ook in hun spellen proberen op te zoeken. En dat is iets dat ik alleen kan applaudisseren. Al zullen mijn buren niet blij zijn als het fout gaat wanneer ik zoveel spanning heb opgebouwd. En Logitech dan weer wel.

Crysis – Crytek, een naam die niets oproept, dus moeten we het uit elkaar halen. Tek, het zou iets van techniek kunnen betekenen. Cry, dat lijkt me duidelijk. Crytek is dus de techniek om te huilen…

Winst – Halo 3 Lijkt me een voor de hand liggende keuze.

Google gevecht

Halo 3 zal mij nachten wakker houden (993 resultaten)

tegen

Crysis 3 zal mij nachten wakker houden (93 resultaten)

Halo 3 brengt wereldvrede (112 resultaten)

tegen

Crysis brengt wereldvrede (61 resultaten)

Halo 3 is tha bomb (502.000 resultaten)

tegen

Crysis is tha bomb (89.800 resultaten)

Halo 3 will make me a nerd (738.000 resultaten)

tegen

Crysis will make me a nerd (149.000 resultaten)

Halo 3 pwned (394.000 resultaten)

tegen

Crysis pwned (50.900 resultaten)

Winst – Halo 3 4-2, hoe duidelijk kun je het maken.

Conclusie: ga voor Halo 3, al is de Chinees tegen je en is het schijnheilig, je weet wat je te doen staat. En het heeft meer kans op wereldvrede, en wie kan daar tegen zijn als je een spel speelt over een intergalactische oorlog…

Review methode is geïnspireerd door BBSpot

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...