Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579809

Editie 12 - Pietje II's Labiele Entertainment


Dutchy3010

491 bezichtigingen

Pietje II's Labiele Entertainment

Deze rubriek is geschreven door

Pietje II

Ja ja, je leest het goed. Vanaf deze editie verzorg ik niet meer de Weekly Column! Jowx moest me per se van de troon stoten, en dat is 'm aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik werd zomaar van de top in de goot gegooit. Een duistere buurt die schuilt onder de naam 'Labiele Entertainment'. Maar ja, ik zal er toch maar iets van moeten maken. Zodoende heb ik het beestje de naam 'Pietje II's Labiele Entertainment' gegeven, een naam die Jowx ergens had laten slingeren. We zullen zien wat er gebeurt, en anders kunnen we nog altijd kijken.

:7

Tja, wat nu? Ik zal in ieder geval één ding zeggen: jullie zijn lekker nog niet van me af! :D

En ik heb al meteen een verhaal voor jullie. Want wat ik deze week heb meegemaakt zeg, dat is gewoon te gek voor woorden. Het begon allemaal op dinsdag. Op die bewuste dag had ik namelijk met een goede vriend afgesproken: SummerBase. Ik ging dus op weg naar de afgesproken plek. Eenmaal aangekomen haastte Summer naar me toe, met zijn tong op z'n knieën. Zo erg hijgde hij! Hij had dringend niews voor me. Hij had een bericht ontvangen van Typhoon! Typhoon zat in Vice City, in een loods in Vice Port vlakbij Escobar International Airport. Hij had hulp nodig! Nou, wij zijn dus meteen met onze viskraam naar Schiphol getufd, en hadden het eerste vliegtuig naar Vice City genomen! Toen we uiteindelijk in het vliegtuig zaten, en een beetje bijkwamen vielen opeens alle lichten uit. Wat was dat? Er was toch niks mis? Iedereen was wel een beetje in rep en roer, niet alleen omdat de elektriciteit uitviel maar ook omdat het vliegtuig opeens hevig begon te schokken. En het stormde niet eens! Integendeel, het was prachtig weer. Opeens hoorden we een onbeschrijfelijk, fel en krijsend geluid. Het klonk op deze manier: "daaaaaaaaaaaaaaaaah!!!" Iedereen schrok zich natuurlijk een hoedje. Op dat moment sprongen alle lichten weer aan en vloog het vliegtuig weer verder als het zonnetje. "Nouja, gewoon verder niet bij nadenken", dachten we.

Toen we uiteindelijk na lang vliegen in het Caribisch Gebied aankwamen, welteverstaan Vice City en landden op Escobar International Airport, was het prachtig weer in Vice City. Toen we ons uitcheckten, hoorden we toch warempel alwéér dat schelle geluid. "Daaaaaaaaaaaaah!" We stapten maar in de eerstvolgende taxi en sjeesden naar Vice Port. Na een half uurtje ongeveer waren we in de loods waar Typhoon zou moeten zitten. Typhoon zat rustig op een stoel, met een borrel in zijn hand. "Hoi", zei hij. "En?" zei ik, "waar moesten we nou zo snel voor komen?" Opeens hoorden we het weer: "daaaaaaaaaaaaaaaaah!"

Het kwam vanachter een aantal kisten. "Nu is het genoeg!" riep SummerBase boos. Met z'n drieën slopen we naar de desbetreffende kisten. Bij 'drie' zouden we met z'n allen die gek die steeds "daaaaah!" riep in de kraag vatten. Typhoon telde af. "Eén, twee, drie!" We sprongen met z'n allen op iemand, die daarop met "daaaaaaaaah!" reageerde. Wat bleek nou? Toen we weer overeind gingen zagen we dat we gesprongen waren op niemand minder dan... Jowx! Iedereen riep tegelijk: "krotenkoker! Wat moet jij nou weer hier!?" "Ik ben kroten aan het koken", zei Jowx. Zo'n gezicht trok hij erbij: :D

"Zucht..." zuchtten we met z'n allen. Oké, maar wat moest jij nu Typhoon? "Nou", begon Typhoon, "in Vice City hebben ze de lekkerste vis, weten jullie dat? :D Ook de paling die hier rondzwemt is werkelijk voortreffelijk!"

Ik vroeg me in het vliegtuig eigenlijk al af wat SummerBase voor spullen bij zich had, nou dat werd algauw duidelijk. "Visgerei!" :D

Nou, toen besloten we natuurlijk om de lekkerste vis te vangen, hierzo in het sprankelende water van Vice City. Heerlijk toeven, zeker weten. Toen we met z'n vieren naar buiten liepen, kwam er opeens een gele auto met een dikke grijze streep over de motorkap en dak heen aanrijden, en stopte recht voor onze neus. Het werd algauw duidelijk wie er in die auto zaten, er stapten namelijk twee Cholos uit! "Hola!", riep een Cholo, "we hebben iemand gevangen genomen waar jullie vast wel veel losgeld voor willen betalen! Gna gna gna!"

blog-33831-1161027779.png

"Ligt eraan", zei Jowx, "of het de moeite waard is". :roll:

"Jullie moeten wel!" riep de andere Cholo, en trok daarbij meteen zijn pistool. "We hebben namelijk iemand ontvoerd die zich 'Jet' laat noemen, gna gna!"

"DAAAAAAAAAAAAAH!!! naamloospn1.png" zo reageerde Jowx. "We eisen..." begon de andere Cholo, "ehm, laten we zeggen: tien miljard dollartjes? :D

En jullie hebben tot 5:00 PM vanmiddag om te betalen, anders is het niet meer zo'n grote pret bij Jet! Gna gna gna! In Vice Port spreken we af." De Cholo was nog maar net uitgepraat, of ze stapten alweer in hun auto en raceten weg, Jowx moest nog gauw opzij springen of ze reden over zijn voeten heen.

"Wat nu?" zei SummerBase...

Wordt vervolgd!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...