Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580697

Editie 60 - De Tien


Dutchy3010

538 bezichtigingen

blog-3251-1170533207.jpg

Deze rubriek wordt geschreven door Ikkes

Zoals jullie misschien al wisten is deze week de laatste “De Tien” die uit mijn toetsenbord komt, volgende week zal ik de laatste Uit Den Ouden Doosch maken en dan zal ik overstappen naar een andere/nieuwe rubriek. Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor de steun die ik heb gekregen tijdens het maken van de De Tien. Ook wil ik de mensen die onderwerpen hebben gestuurd van harte bedanken.

Maar deze weer is er dus gelukkig nog wel een De Tien van mijn kant en deze zal als onderwerp hebben: “De Tien mooiste alternatieve betekenissen voor GTA”. Bij het maken van deze De Tien heb ik hulp gekregen van Froodooo (alternatieven), Dutchy3010 (onderwerp) en PatrickW (onderwerp, voorbeelden), daarvoor mijn dank. Mij rest niets anders dan jullie veel plezier te wensen met het lezen van deze editie van “De Tien”.

10:

Op nummertje tien vinden we meerdere namen terug uit Georgië, aangezien Georgië met een G begint hoef je alleen nog maar de T en de A in te vullen en dan vind je al snel de landelijke organisaties, enkele voorbeelden zijn: Georgia Telephone Association, Georgia Technology Authority, Georgia Transit Association, Georgia Triumph Association en Georgia Tennis Association.

9:

Als Georgië vertegenwoordigers heeft in deze De Tien, kan vanzelfsprekend het land van de kangoeroes natuurlijk niet achterblijven, Australië. In dit mooie land hebben we een bedrijf op kunnen sporten die de mooie afkorting GTA mag dragen. Ik heb het dan natuurlijk over het mooie bedrijf GTA Consultants.

8:

Dichter bij huis vinden we ook bedrijven/organisaties die onze geliefde afkorting gebruiken, zo is in Arnhem een bedrijf, Giga Tel Arnhem, die deze afkorting draagt. Als je deze naam afkort kom je vanzelfsprekend uit op GTA.

Het vaderlandse bedrijf vinden we dan ook terug op de achtste plaats.

7:

Gelukkig zijn er ook nog dingen die (gedeeltelijk) aansluiten bij "onze" GTA, denk hierbij aan Aksiegroepen(let op de s;) ). Zo vinden we op plaats zeven de welbekende Gereformeerde TienerAksie tegen. Ik wil ze dan ook van harte feliciteren met deze plek.

6:

Ook bekende auto's en andere apparaten mogen onze afkorting dragen, nummer 5 en 6 gaan hier dan over. Om te beginnen bij nummer 6. Bauknecht heeft een van haar diepvriezers naar onze game vernoemd door middel van de Bauknecht GTA-serie. Eigenlijk zouden we Bauknecht een bloemetje moeten sturen voor deze eervolle vermelding, maar een felicitatie lijkt me afdoende.

5:

Zoals beloofd zou nummer 5 een auto zijn en niet de minste. Ferrari is zo aardig geweest een van hun scheurijzers de toevoeging GTA te geven en daardoor vinden wij de 1998 Ferrari 456M GTA terug op de vijfde plek, voor de geïnteresseerden. Deze auto beschikt over 5474cc motor met 12 cylinders en 48 kleppen, een 4 bak als versnelling en hij weegt een kleine 1700 kilo. De topsnelheid is 297 km/h en hij is binnen 5,4 seconden van 0 tot 100 km/h.(voor de leek op dit gebied: hij rijdt aardig door;) ).

4:

Nummer 4 uit deze De Tien gaat naar een vreemd Oostblok-achtig bedrijf, ik heb geen idee wat voor een bedrijf het is en wat het doet, en of het überhaupt een bedrijf is. Maar de naam sprak mij zo erg aan dat we hem terugvinden op nummer 4 van deze "De Tien". Ik heb het dan natuurlijk over: Gymnázium svätého Tomáša Akvinského. Mocht iemand meer over dit ding weten, plaats een reactie.

3:

Mocht je bedrijf nodig geautomatiseerd worden, en vooral door een bedrijf met een 80 - 20 oplossing achtergrond, kan je vanaf nu terecht bij GTA-automatisering. Aangezien het een Nederlands bedrijf is en het de naam GTA draagt vinden we hem terug op de derde plaats.

2:

Op nummer 2 vinden we de internet gigant Google terug. Google is namelijk ook niet gek en weet dan ook dondersgoed dat GTA immens populair is, ze hebben dan ook besloten een van hun opleidingen, en wel de Google Teacher Academy, zo te noemen dat het aftekorten is tot GTA. Voor dit mooie gebaar geven wij Google de tweede plek.

1:

Nummer 1 van deze week is iets wat perfect aansluit bij het onderwerp van "onze" GTA. Zo weten jullie allemaal dat GTA een spel is en laat er nou net een bedrijf zijn die "GTA Spelautomaten" aanbied. Je moet hier denken aan gok kasten of de kinderlijke kermiskasten als basketballen en waterpistolen.

Dit was dan echt de laatste De Tien van mijn hand, vanaf volgende week zal De Tien in handen zijn van een andere redacteur, ik wens hem/haar dan ook alle succes. :cya: .

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...