Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580132

Editie 64 - Herrie met HerrieM


Dutchy3010

398 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

HMH.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Forum les van HerrieM

Het is tijd voor deel twee van de nu al succesvolle instructiereeks. Enkele weken geleden heb ik aandacht besteed aan het kiezen van de juiste forumnaam. Sindsdien zijn de namen van nieuwe leden zichtbaar verbeterd. Het kon dus niet lang op zich laten wachten of het volgende knelpunt op het forum moet aangepakt worden. Er zijn veel topics waar je een mening naar buiten kunt dragen. Veel leden maken daar ook gebruik van. Maar daar is dan ook meteen het knelpunt, want weinig leden weten hoe je een ander moet overtuigen. Natuurlijk probeert iedereen het, maar een discussie winnen is lastiger dan je in eerste instantie kunt voorstellen. Met deze instructiecursus ga ik jullie de basis aanleren van het winnen van een discussie. Het moet er uiteindelijk toe leiden dat het forum gezelliger wordt, en iedereen jouw mening heeft.

Standpunt.

Elke discussie begint met een onderwerp. En elke deelnemer aan de discussie begint met een standpunt. Mocht nog niemand een standpunt hebben gekozen, dan heb je alle vrijheid. Wil je zeker zijn van een discussie moet je een zo controversieel mogelijk standpunt innemen. Met een standpunt als ”Belgen zijn dom” zul je alleen maar medestanders vinden. Ga je echter voor iets als ”Alle Nederlanders moeten het land uit!” zul je zeker tegenstanders vinden.

Kom je in een topic waar leden al een standpunt hebben ingenomen zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt je aansluiten of afzetten tegen de al ingenomen standpunten. Dit hangt vooral af hoe sterk en ervaren je bent, en wie de tegenstanders zijn. Ben je nog maar een beginner in het discussiëren en Moonbeam heeft een standpunt ingenomen kun je maar beter aansluiten. Voel je jezelf echter sterk genoeg dan is er niets of niemand om je tegen te houden. Dan zul je zelfs in staat zijn doorgewinterde flamers aan te kunnen.

Volhouden.

Je hebt inmiddels een standpunt ingenomen en de discussie is losgekomen. Er zijn nu veel dingen die fout kunnen gaan, maar de gevaarlijkste valkuil is dat je van mening verandert, waardoor je tegenstander wint. Blijf bij je standpunt, je hoeft er niet in te geloven om het vast te houden. Zorg kosten wat kost dat je niet valt voor logica, waarheid of steekhoudende argumenten.

Kennis van zaken.

Misschien wel de grootste misvatting die er is bij leden, en dat is kennis van zaken hebben. Iedereen denkt dat je er zo veel mogelijk van moet weten, maar dat is absoluut niet nodig. Je hoeft niets te weten om een discussie te winnen. Het gaat tenslotte niet om de inhoud, maar hoe je het presenteert. Het is leuk als je veel weet over het onderwerp, maar het lijdt je eerder af van je doel, en dat is winnen.

Feiten helpen.

Een heel belangrijk middel in de discussie is het noemen van feiten. Deze kunnen twijfelende vijanden discussanten over de streep helpen. Met goed gebruik van feiten en voorbeelden kun je een discussie keren in je voordeel. Nu kan het zijn dat je geen enkel feit kan vinden om je mening te ondersteunen. Paniekeer niet, er is een oplossing. Verzin een feit, tenslotte 73% van alle statistieken worden ter plekken verzonnen. De les is dus duidelijk, je hebt de waarheid niet nodig. Let hier bij op dat je “argument” zo slecht mogelijk te controleren is.

Taalgebruik

Het gaat er bij discussies vaak om hoe je iets zegt, niet wat je zegt. Hou daar rekening mee wanneer je een bericht aan het typen bent. Gebruik zo veel mogelijk internet en straattaal, want wanneer het lijkt dat je cool bent zul je sneller gelooft worden. Een ander belangrijk punt is het hoofdlettergebruik. Waar je bij een forumnaam nog terughoudend moet zijn, is dat bij een discussie niet zo. Gewoon geschreven zinnen vallen vaak weg, maar met hoofdletters kun je dit tegengaan. TENSLOTTE IS ER GROTE KANS DAT MENSEN DEZE ZIN WEL LEZEN. Ook heb je de optie om de grote, lettertype of kleur aan te passen. Dit alles zal bijdragen aan een opvallendere boodschap, wat je kans om de discussie te winnen vergroot.

[disclaimer]

Alle warns/bans etc. die opgelopen zijn na het opvolgen van deze adviezen komen voor eigen verantwoording. HerrieM en OWN zijn niet aansprakelijk voor uit de hand gelopen ruzies met materiële of emotionele schade tot gevolg.

[/disclaimer]

Tot slot wens ik jullie allemaal succes met de vele spamtopics onder het mom van discussie.

4 reacties


Recommended Comments

Enkele weken geleden heb ik aandacht besteed aan het kiezen van de juiste forumnaam. Sindsdien zijn de namen van nieuwe leden zichtbaar verbeterd.

Dankzij ondergetekende, ja. :duh: Bureau 'Naamswijzigingen' is per heden gesloten. Vervoegt u zich tot loket 'HerrieM'.

Maar een briljante column. GTAForum kan je niet in een doosje doen, maar dit komt een heel eind. ^_^

Link to comment
Ik heb het idee dat 18 mensen deze column eens heel drastisch door moeten lezen :D

[3]

Welke achttien mensen bedoel je Mirrrr? Ik volg je even niet. Oei, het is nu wel lastig om te zien of ik nu ook vijf regels heb. Maar hopelijk wil je je zin wel verduidelijken, want ik wil die achttien mensen wel eens leren kennen. :Y

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...