Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579975

Editie 13 - Weekly Column


Dutchy3010

425 bezichtigingen

blog-33831-1161470398.jpg

- Deze rubriek wordt geschreven door Jowx -

Elke week verschijnt er een nieuwe Weekly Column in Oceans Weekly News, het onderwerp verschilt per week. Soms is het een serieus onderwerp, soms gaat het werkelijk nergens over en soms komen ook erg gevoelige onderwerpen aan bod. Soms is het berust op fictie, soms ook niet. Elke week is er ook een stelling of vraag waarop je kunt reageren in het

OWN Reactie Topic, ook discussies kunnen in dat topic gevoerd worden. Veel plezier met het lezen van een nieuwe Weekly Column!

Soep, iedereen kent het wel. Voor de enkelen die niet weten wat soep is, dat is volgens de Van Dale een aftreksel van groente, vlees of vis. Het ziet er altijd heel erg smakelijk uit en het ruikt veelal ook heerlijk, bovendien smaakt het nooit naar meer. Het is niet mijn favoriet, maar soms word je er toe gedwongen om het toch te nuttigen. En vandaag is het weer zover, er staat weer een prachtige kom met het heerlijke brouwsel voor mijn neus. Eigenlijk valt die afschuw ook wel mee, er zijn varianten die best te doen zijn. Maar helaas is het vandaag niet mijn geluksdag, het is dit keer groentesoep. Maar wat doe je nou eigenlijk met soep? Eet je het op, of drink je het op, of laat je het staan en blijf je hoopvol wachten tot er misschien iets anders op tafel komt? Hoewel ik meestal voor de laatste optie kies, ga ik deze week op de eerste twee opties in. Een zeer interessant onderwerp dus, of misschien ook niet..

Meestal heeft iemand soep gegeten, stel maar is de vraag aan een klasgenoot of collega wat hij/zij de avond daarvoor gegeten heeft. Er zal een enkeling zijn die zegt dat hij soep gedronken heeft, terwijl je weldegelijk iets in vloeibare vorm naar binnen werkt. En volgens mijn dikke vriend houdt drinken het volgende in; 'vloeistof die men opdrinkt'. Maar dat wisten jullie zeker al? Waarom wordt er dan toch altijd gezegd dat er soep gegeten wordt? Eten is, wederom met dank aan mijn dikke vriend, 'als voedsel tot zich nemen'. Valt soep dan wel of niet onder voedsel? Wat is voedsel eigenlijk? 'Al wat tot voeding kan dienen => eetwaar, eten, etenswaar, kost, spijs, vreten'. Als ik er dan probeer achter te komen wat voeding is word ik doorverwezen naar voedsel, dus dit dilemma gaat de Van Dale te boven. Wist je trouwens dat een voedingsbeha een beha met voorsluiting, voor vrouwen die hun kind borstvoeding geven is? Ik ook niet, zo kom je nog is wat te weten in dit simpele rubriekje.

Ondertussen is de hoeveelheid soep in mijn kommetje al wat gedaald, verdamping is soms een prachtig verschijnsel. Helaas is er nog steeds geen alternatief aanwezig, maar ik wacht nog even langer met de hoop dat mijn ouders toch beseffen dat ik het niet lekker vindt. Hoewel ik eigenlijk niet zou moeten zeuren omdat ik tenminste de luxe heb dat ik iedere avond voedsel tot mij kan nemen, maar aan de andere kant zou ik dit leerzame stuk dan niet kunnen typen. Ik ben er nu nog steeds niet uit of het nou eten of drinken is, aangezien de Van Dale me ook niet verder meer helpt ga ik op het wereld wijde web zoeken naar een bron die me wel verder kan hebben. Toevallig kom ik terecht op Wikipedia, waarom dat toevallig is weet ik ook niet. Maar ik heb wel wat gevonden wat ik kan gebruiken om mijn probleem op te lossen, op een doorverwijspagina van het zoekwoord 'Soep' staat een link genaamd 'Soep (voedsel)'. Aangezien voedsel eten was valt soep dus onder eten, probleem opgelost. Niet dus, want waarom is bijvoorbeeld tomatensap wel drinken? Terwijl het verwarmt, en ondertussen omgedoopt naar tomatensoep, weer eten is. Doordat er dan stukjes groenten in rond zwemmen? Ik zou het niet weten, misschien dat een paar leden voor opheldering zorgen. TheGuardian werkt, wellicht als ober, in een betrekkelijk groot restaurant. Dus misschien dat hij me verder kan helpen, daarnaast ben ik zo vriendelijk geweest om een paar andere leden lastig te vallen met een vage PB waarin de vraag stond: 'Is soep eten of drinken?'. Hieronder kan je de antwoorden lezen, even kijken of iemand mij met mijn probleem kan helpen. :)

----------

TheGuardian

''Np, ik denk dat soep eten is. Enigste van drinken wat erin zit is eigenlijk water. Groenten, bouillon eventueel en andere hoort bij eten. Soep is eigenlijk water met eten dus. Tomatensoep, is tomaten, tomatenpuree en water, ook is merendeels hier eten eigenlijk. Ook doet men hier soms nog eens groenten bij. Kortom, het is eten dus''

----------

SummerBase

''Eten, want in soep zitten meer dingen verwerkt dan puur drinken!''

----------

Lampje

''Ik zelf zou eten zeggen... maarjah dat verschild per persoon, sommige drinken soep''

----------

Bling

''Leuk dat je dit vraagt, ik heb namelijk net nog soep gegeten.

Het is dus soep eten en niet soep drinken. De reden hiervoor, is dat soep een maaltijd is wat je op een bord eet, natuurlijk kun je dit in principe ook in een beker opdrinken maarja dat zal je bij wijze van spreken ook met aardappelpure kunnen proberen. Eten dus.''

----------

King Room

''Soep is eten, ook al drink je het op!!

Waarom:

Er zitten allemaal voedsel in waarmee je een maaltijd van krijgt!! Zoals, Gehaktballen vermicelli (Ofzoiets). Vandaar dat het eten is!!..''

----------

De meesten zien soep dus als eten, terwijl je het ook kan drinken. Iemand probeert zelfs aardappelen op te drinken, misschien een leuk idee voor op een verjaardag. Ik blijf erbij dat het een mix van eten en drinken is, voeding is dan wel een gepaste naam dacht ik. Terug gekomen bij mijn kommetje soep die nu ijskoud geworden is. Lekker ziet het er nog steeds niet uit, maar ik heb honger en ga me er dus toch maar aan wagen. Eet smakelijk! Voordat ik het trouwens vergeet en alles in de soep valt, is er nog een vraag waarop je kunt reageren in het Oceans Weekly News Reactietopic. Ook voor andere reacties op de Weekly Column kan je in dat topic terecht!

----------

Stelling:

Is soep eten of drinken, en waarom is dat zo?

----------

Dit was dan de eerste Weekly Column, het onderwerp voor de volgende week staat nog niet vast. Als jij een leuk onderwerp in gedachte hebt, twijfel dan niet en stuur een PB naar mij! Als je onderwerp leuk genoeg is zal ik het behandelen in de volgende editie van Weekly Column. Met dank aan TheGuardian, SummerBase, Bling, King Room en Lampje voor het beantwoorden van de vraag en zodoende het oplossen van mijn dilemma. Tot de volgende week!

- Jowx -

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...