Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586270

Editie 67 - Herrie met HerrieM


Mirrrr

422 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

post-60100-1195387720.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Sorry

Laat ik alvast beginnen met mijn excuses aanbieden voor weer een matig stukje tekst. Gelukkig is het wel lekker kort, dus heb je niet te veel tijd verspild. Mijn column is deze week weer erg kort en nutteloos geworden en ik vind toch dat voor zoiets hoort te worden verontschuldigd. Hierbij wil ik dat dan ook meteen doen, echter ga ik niet geheel de schuld op mijzelf nemen. Er zijn enkele factoren die hebben bijgedragen aan het probleem. Om dit duidelijk uit te leggen zal ik vertellen hoe het maken van een column te werk gaat.

Het begint allemaal op zaterdag wanneer je de laatste column hebt ingeleverd. Als dat op tijd is gebeurd dan heb je even tijd om een feestje te bouwen. De boog kan immers niet altijd gespannen blijven. De zondag is natuurlijk niet bedoeld voor werk. Het schrijven van een column zie ik ondanks dat ik niet betaald krijg als werk. Waarom krijg ik eigenlijk niet betaald? En hoe zit het met de rechten als deze column op DVD verschijnt? Ik denk haast dat ik moet gaan staken totdat ze op mijn eisen ingaan. Hopelijk sluiten de andere redacteuren aan bij deze ‘wilde’ staking.

Voor het Oceans redactiekantoor.

post-39572-1195931877.gif

Na enige fysieke en mentale druk heb ik besloten mijn werk weer op te pakken. Ik was gebleven bij een zondag waarop niet gewerkt hoort te worden. Dan zijn we aangekomen bij het belangrijkste gedeelte van het schrijven van een column. Het onderwerp. Een column mag overal over gaan, en het liefst gaat het nergens over. De maandag, dinsdag en woensdag horen dan ook gebruikt te worden als brainstormdagen. Na deze drie dagen kom je er altijd achter dat je nog niets hebt, en de donderdag is dan ook de dag waarop je echt bepaald wat het onderwerp van je nieuwe column wordt.

Op vrijdag gaat er begonnen worden aan de tekst schrijven. Hier wordt het meeste van de tekst op papier gezet en verwerkt in een goedsluitende column. Op zaterdag lees je de column dan nog een keer door, waarna je ontevreden bent en je eigenlijk het hele ding herschrijft. Dan lever je hem rond 19:00 netjes in zodat Dutchy, Mirrrr of Preddy niet hoeven komen te zeuren. Dat is althans de gebruikelijke volgorde.

Deze week liep het op een paar kleine puntjes anders. Tot en met woensdag heb ik mij stipt aan de planning gehouden, echter week ik op donderdag af van het vastgesteld traject. Op donderdag is het er niet van gekomen, waar ik ‘s avonds achter kwam. Geen paniek dacht ik, dan los ik dat vrijdag en zaterdag wel op. Hier houd het op wat betreft mijn schuld. Op vrijdag moest er natuurlijk eerst gewerkt worden, geen probleem want daar is op gerekend. Na het werk ga ik er eens lekker voor zitten. Natuurlijk kun je vanuit het werk niet meteen door met ander werk, dus eerst eventjes ontspannen. Een GTA missie spelen werkt altijd goed om de tijdens de dag opgebouwde spanning kwijt te raken. Op het moment dat ik ontspannen genoeg was om aan mijn volgende klus te beginnen moest er gekookt worden. Na het uitgebreide diner ging ik er voor zitten. Tien minuten later moest ik er alweer vandoor, ik zou nog naar een concert gaan. De wereldberoemde Black Rebel Motorcycle Club trad op. Voor hun enige stop tijdens dit tournee kozen ze het muziekcentrum van Nederland uit. Rijssen om precies te zijn. Vanwege de mogelijke alcoholtoename en geen beschikking over een voertuig werd het openbaar vervoer gekozen voor de heen en terugreis. Ik had besloten om dan maar na het concert aan mijn column te werken.

Na een avond van oorverdovende kwaliteit werd het tijd om de terugreis aan te vatten. De BRMC hebben niet meegedacht met mijn planning, want doordat ze meer dan twee uur speelde werd het rennen naar de trein. Ik mag dan een aardige conditie hebben, maar hiertegen viel niet te rennen, want de laatste trein het Overijssels gehucht uit was al vertrokken. Samen met de andere gestrande BRMC fans moest er een oplossing bedacht worden. (Ja, ik bleek niet hun enige fan te zijn.) Eerst eens op de parkeerplaats van het poppodium gestaan zoekend naar mensen die een lift wilde geven. Hier zat helaas niemand bij die ook naar Apeldoorn ging. De groep gestrande mensen was onderhand uitgedund tot een viertal. Dan maar familie opgebeld. Maar zoals al eerder geschreven was, kon ik geen auto regelen. Een van de andere gestrande zieltjes had meer geluk en er kon dus ook tot Deventer meegelift worden. Deventer is natuurlijk nog geen Apeldoorn, maar het komt in de buurt. Eenmaal in Deventer aangekomen (2 uur ’s nachts) rijdt er natuurlijk ook geen trein of bus meer naar de comastad van de Veluwe. Het is te koud om op een parkbankje te gaan slapen dus ben ik maar aan gaan bellen bij vage kennissen die in het Deventer wonen.

Zaterdagochtend zo spoedig mogelijk naar huis gegaan, want er moest natuurlijk weer gesport worden. Tegen de middag thuis gekomen, en nu zou het tijd zijn om aan mijn column te beginnen. Hier steekt weer een nieuw probleem de kop op, en wel in de vorm van de post. Iemand heeft het nodig gevonden om te zorgen dat Guitar Hero III bij me thuis afgeleverd werd. Waarschijnlijk hetzelfde bedrijfje als waar ik het besteld heb. Nou moet ik dus kiezen tussen een column schrijven en een geweldig spel spelen. Nou hoor ik jullie denken dat hier de schuld toch weer bij mijzelf ligt, maar ik kan er niets aan doen dat een paar spelmakers een spel zo belachelijk verslavend maken.

Heb ik nu iedereen al de schuld gegeven?

  • Mijzelf – check
  • BRMC – check
  • Mijn familie – check
  • De auto – check
  • De NS – check
  • De commercie – check
  • Spelmakers – check
  • De overheid
  • Mirrrr
  • God



Hmm, toch nog enkele vergeten… Jezus Chrustus, hoe durft Mirrrr een deadline te stellen. Staat vast in het regeer akkoord. Hebben we die drie ook meteen gehad

Maar om een kort verhaal lang te maken, dan is hier de column:

Roze?!?

Bah, weer zo’n roze sig, het moet niet gekker worden. Waar halen al die leden het idee vandaan dat een roze anime leuk staat onder elk door jezelf geplaatste bericht. Als het nou leden waren geweest die nog op de basisschool zitten, ok, maar (bijna) volwassen leden… Nog even en dan lopen zelfs de Gmods met dat soort gedrochten. Mij zul je er echt nooit een zien dragen. Al die trends voor in je sig zijn eigenlijk belachelijk. Op het ene moment heb je iedereen met hetzelfde uit leestekens gemaakte konijn rondlopen. Hier het voorbeeld:



(\__/)

(='.'=)

(")_(")

This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.





Een twee weken later vind iedereen het nodig om een smiley met een bordje in hun handtekening te hebben staan. Zijn we weer twee dagen verder staat er bij iedereen weer plaatjes met tekst over hun gang of corp. Wat mij betreft mogen de handtekeningen helemaal afgeschaft worden, dat zou het forum een stuk leuker maken.

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...