Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586262

Editie 69 - Game On


Dutchy3010

492 bezichtigingen

oc_own_gameon.jpg

Deze rubriek wordt geschreven door Ikkes

Welkom in Game On van deze keer. Na het gerijm van vorige week is het weer tijd voor een normale editie. Alhoewel, normaal is een groot woord. Ik alles vandaag namelijk in tweevoud moeten doen omdat mijn lieftallige computer op het moment van posten tegenstribbelde en pats boem internet met de hele tekst te verwijderen. Maar geen nood, hier zijn alsnog: Opinie, Hardware Sales én Releases. Veel leesplezier;) .

1vhg3.pngivyf5.png

Opinie:

Het onderwerp van deze week was natuurlijk een inkoppertje, het onderwerp is ook dan: ”De 3e GTA IV trailer is vet/stom.”. De reacties waren alsvolgt:

Hanneswasco:

” Super mega vet! De beste trailer ter wereld :) . Het lijkt een echt next-gen spel en er zit lekker veel actie in.”

Puma:

” Vet, er worden veel meer aspecten getoond die later ook daadwerkelijk met het spel te maken hebben...In de eerste trailers zie je gebouwen etc. die niet echt onderdeel zijn van de gameplay.”

Dutchy3010:

”Cool :D ,Het ziet er allemaal erg mooi uit, helaas zie je nog steeds bijna alleen maar cutscenes en zou ik wat meer willen zien over de gameplay zelf “

Zoals al te verwachten vind iedere ondervraagde de trailer vet, wel met een kantekening dat ze de volgende keer meer In-game beelden willen zien.

dslg6.pngcijfersso0.png

Hardware Sales:

Ook de afgelopen weken zijn er weer flink wat consoles/handhelds over de toonbank gevlogen. Hoe de verhoudingen in Amerika, Japen en Overig(EU en Australië).

amerikasalesav9.png

In Amerika is de macht voor de NDS, de populaire handheld staat dan ook wederom in beide weken boven aan het lijstje. De NDS word op de voet gevolgd door de Wii, eveneens van Nintendo en daarna is het de Xbox360 die op nummer 3 staat. De PS3 moet het elke week ruim afleggen tegenover de Xbox360 en de Wii, eveneens de PSP op de NDS. Afgelopen week(t/m 1-12-2007) is er voor alle consoles echter wel een redelijke terugslag geweest. De PS2 doet het overigens verassend goed en had twee weken terug een stijging van maarliefst 292%(!).

japapsalesyk2.png

In het land van de rijzende zon zwaaien Sony en Nintendo gezamenlijk de scepter, maar in onderlinge duels moet Sony het afleggen. De nummer 1 is ook hier de NDS, gevolgd door de PSP op gepaste afstand. De Wii en de PS3 hebben stuivertje gewisseld doordat de PS3 een redelijke terugval heeft gehad, welke de Wii niet had. De Xbox360 heeft geen betekenis in Japan.

overigsaleshl9.png

In Europa en Australië zien we in de top geen andere beeld dan in de rest van de wereld, de NDS staat immers bovenaan, gevolgd door de Wii. Het verschil zit hem in de plaatsing van de PSP, PS3 en de Xbox360. In “Overig” moet de Xbox360 het toch elke week met ruim 25.000-50.000 minder verkochte units stellen. Alle Consoles en Handhelds zijn de afgelopen weken trouwens gestegen en de verwachting is dat deze trend tot en met kerst zal voortbestaan.

beowulfpo6.pngorangesv3.png

Releases:

Dat het gameseizoen toch echt tegen zijn einde komt is goed te merken in de releases die er zijn, deze week moeten we het slechts stellen met 3 “nieuwe” games, waaronder 2 voor de Playstation 3 en 1 voor de PSP. Welke het zijn zie je hieronder.

Playstation 3:
  • The Orange Box
  • Piyotama (PSS)



Playstation Portable:

  • Beowulf: The Game

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...