Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586283

Editie 70 - Game On


Dutchy3010

576 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_gameon.jpg

Deze rubriek wordt geschreven door Ikkes

Het is weer zaterdag avond dus weer tijd om OWN te lezen en natuurlijk dan ook Game On. Deze week hebben we zoals gewoonlijk Opinie waarin we de PS3 en de Xbox360 tegenover elkaar zetten, kijken we naar de releases en nog veel meer, kortom genoeg leesplezier.

p3lp5.pngxboxef3.png

Opinie:

Tot mijn grote verbazing had ik in opinie nog niet de PS3 en de Xbox360 loodrecht tegenover elkaar geplaatst en dat leek mij dan een mooie gelegenheid om het nu te doen. Het onderwerp is dan ook: ”Playstation 3 of Xbox360 en waarom?”. De reacties waren alsvolgt.

Froodooo:

” Even kijken, PS3 en Xbox hebben allebei online modus, maar die van de PS is natuurlijk gratis, voor een versie van Xbox moet je betalen. Ik ben zelf veel meer bekend met de Xbox eigenlijk, en ik heb ook nog niet op een PS3 gespeeld, maar ik denk wel dat de graphics daarvan in de toekomst alleen maar mooier zullen gaan worden. Daarnaast vind ik de controller van de Xbox een stukje lekkerder in de hand liggen dan een PS controller, wat natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van een spelcomputer is. Dus, de PS3 zit nog aardig in de startpositie, en de Xbox360 heeft bijna wel de eindhalte bereikt, en ik geef in de toekomst ook meer kans aan die PS3 (al zal er natuurlijk ook wel een nieuw model komen van de Xbox, maar het gaat nu om de 360). Daarom kies ik voor de PS3, denk ik :puh: .“

Mirrrr:

“ geen van beide ( :7 , en als je nu moest kiezen) Dan kies ik een Wii :Y .”

Rullez:

“ Nou ik kies voor de PS3, want over de PS3 heb ik nog geen klachten gehoord. Hij heeft een blue ray speler. Hij heeft betere graphics. En is natuurlijk nieuwer. De 360 was echt een pracht ding toen hij uitkwam. Maar ik denk dat met de kerst de PS3 verkoop flink gaat stijgen. En dan kan de 360 niet meer tippen aan de PS3 “

Bling:

“Die vraag stel ik mijzelf ook regelmatig.. Ik zit er al een tijdje over te denken om een PS3 of 360 te kopen, maar ben er eigenlijk nog steeds niet helemaal uit. Persoonlijk spreekt een PS3 mij wat meer aan, maar een (echte) overtuigende argumentatie kan ik niet geven..:puh: .”

Zoals je merkt is bij de ondervraagden vooral de Playstation 3 in trek en als je in het Consoles en Beurzen forum kijkt was dit al te voorspellen aangezien er meer over de PS3 gesproken word dan over de Xbox 360. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de Xbox 360 niet populair is op het forum. Er zijn ook genoeg leden met een Xbox 360.

recensievy6.pngacqh4.png

Special Review

Na een aantal vragen wanneer Game On iets zal doen met de evt. topper van dit jaar, Assassin's Creed, is het nu dan de hoogste tijd om deze game met beide handen aan te pakken. Ik heb de grootste AC addict, Dutchy3010, dan ook aan de tand gevoeld over deze game. Ik wil haar hier erg voor bedanken en ik hoop dat jullie het leuk vonden, veel leesplezier wederom.

Ikkes

Dutchy3010

Waarom heb je besloten deze game te kopen, wat trok je aan?

Ik hoorde het van verschillende mensen, en het zou heel goed gaan worden. Aangezien ik zin had in een nieuwe game, kocht ik hem, en ik heb er geen moment spijt van gehad. :)



je zegt dat je er geen spijt van gehad hebt, wat was dan je eerste reactie toen je het spel in je Playstation deed?

Wow, wat leuk. Vooral de eerste keer op een paard, toen ben ik alleen maar wat gaan rijden zonder een bepaald doel :puh: .

Wat kan je allemaal doen in de game, je zegt paardrijden maar kan je naast de missies nog meer dingen doen?

Je kunt bepaalde collectables (vlaggetjes) gaan zoeken, je kunt natuurlijk klimmen (iets wat erg mooi is) en je kunt altijd gewoon relletjes veroorzaken met "guards". Als je een relletje veroorzaakt komen ze achter je aan, en je hebt dan twee keuzes. Wegrennen, en dan ergens in een soort huisje of in een berg hooi duiken (dan heb je ze afgeschud), of vechten. Als je het op moeilijke plaatsen doet, dan kan je soms wel erg veel lijken om je heen hebben. En wat leuk is, is als je dicht bij een lijk komt en een andere guard ziet dat, dan komt die achter je aan omdat jij de moordenaar bent. Daarnaast krijg je ook allerlei leuke reacties van omstanders, zoals bijvoorbeeld heel bang "he killed someone" of "guards! Assassin!". Ook kan je nog mensen helpen. Zo worden er mensen aangevallen door guards, en dan ga je die mensen helpen door de guards te vermoorden. Zo krijg je "vrienden". Die mensen, die je geholpen hebt dus, doen iets terug voor je. Er zijn twee mogelijkheden, of een paar nonnen, waar je tussenin kunt kruipen en waardoor je veilig bent, of een stel sterke mannen, die guards vastpakken waardoor je kunt ontsnappen of een guard handig een mep kunt verkopen. Daarnaast heb je ook nog torens. Je ziet op de radar delen van de stad niet, maar als je een toren beklimt (waarna je de beroemde duik kunt maken) zie je weer meer. Dus je ziet pas heel de stad als je alle torens hebt beklommen.

Oke genoeg dus :puh: , maar om even terug te komen op de missies. Je hoort regelmatig dat mensen het eentonig vinden. Klopt dit en wat is jouw ervaring hiermee?

Ja en nee... Je moet hetzelfde doen, altijd, maar je kunt het ook zelf afwisselen. Zo heb je meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld alleen maar kijken, of iemand aanvallen, of een "minichallenge" doen (vermoord een aantal personen binnen de tijd). En je moet er 3 doen, maar je hebt in totaal meer mogelijkheden, dus je kunt het zelf afwisselen. Ik deed alles, want vond het leuk. En dan na het onderzoek, ging je naar de "echte" missie en moest je weer mensen vermoorden. Op zich is het eentonig, wat wel jammer is, maar je kunt het ook leuker voor jezelf maken door af te wisselen in het onderzoek, voor welke je kiest.

Een beloofd sterk punt van de game zouden de graphics zijn, hoe zit het hier mee?

Dat is het zeker, om een voorbeeld te geven, als je klimt zie je ook precies de vingers grijpen zegmaar. Echt briljant zijn de graphics.

Goed om te horen, maar een game is tegenwoordig pas echt "next-gen" wanneer niet alleen de graphics goed zijn, het oor wil immers ook wat. Kortom: Krijgt het oor ook genoeg :puh: ?



Jazeker, de reacties van mensen zijn dolkomisch en de rest het geluid maakt de sfeer compleet!

Tot nu toe alleen maar lovende woorden dus, toch hoor ik ook mindere dingen en vooral bij de PS3 versie en wel de bugs. Hoe zit het hier mee?

Ikzelf heb er vrij weinig mee te maken gehad eerlijk gezegd, alleen dat de PS3 soms vastsloeg, maar ik geloof dat dat kon worden voorkomen door een update te installeren...



Oke mooi, zijn er verder nog dingen die je echt moet weten over deze game?

Ja, dat er zeker ook nadelen zijn...

Vertel…

Zo vind ik bijvoorbeeld dat de gameplay erg kort is. Als je met enige regelmaat speelt, is de game in een week uit. Dat is natuurlijk erg jammer, zeker als je, zoals ik, GTA gewend bent en je dan nog wel een aantal weekjes bezig bent. Daarnaast is heel de game realistisch, behalve het laatste deel van de laatste missie. Ik zal de plot niet verklappen, maar ik vind het erg jammer dat er dan ineens een heleboel fantasie bij komt kijken, waardoor ik de game een heel stuk minder realistisch vind. En ten derde, is dat er nogal wat cutscenes zijn, en je die niet door kan spoelen. Bijvoorbeeld als je weer naar het heden gaat, dan moet je gaan slapen, en de hele tijd worden er dingen verteld. Of als je weer terug moet naar je "baas", dan begint die ook te praten. En dat is vervelend, als je lekker door wilt gamen...

Oke tijd voor het eindoordeel, zet maar op :D .

Positieve punten: geweldige graphics, goede sfeer, leuke missies, veel mogelijkheden (zoals 4 standen om te lopen/paardrijden), goede storyline, realisme.

Negatieve punten: cutscenes die je niet kunt skippen, korte storyline, er zijn verscheidene bugs, soms wat eentonig.

Ik vind dat de positieve punten veel doorslaggevender zijn, daardoor vind ik dit spel zelf nog altijd geweldig. Het is dan ook zeker aan te raden aan een ieder die houdt van freeroaming spel met geweldige graphics en veel mogelijkheden. Ik vind het moeilijk om een cijfer te geven. maar een 9 vind ik het toch wel waard!

Oke duidelijk, bedankt voor de “review”

:tu:

ssfe5.pngtoyhomelm6.png

Releases

We zagen het vorige week al goed dat het game seizoen op zijn einde begon te lopen. Niet omdat we niet genoeg te spelen hebben, maar echt veel games komen deze dagen niet meer in de winkel terecht. Welke het wel haalde zijn er geen een, er komen deze week wel 4 nieuwe titels maar alle zijn downloadbare titels via Xbox Live Arcade (1) en Playstation Store(3). Welke dat zijn lees je hieronder:

Xbox Live Arcade(Xbox360)
  • Sensible Soccer



Playstation Store(PS3)

  • Dark Mist
  • Snakeball
  • Toy Home

2 reacties


Recommended Comments

Leuk interview over AC. Jammer dat er deze week bijna geen releases meer zijn. Maar ja 2007 is bijna afgelopen dus ook het game seizoen. Maar 2008 gaat echt een topjaar worden als het gaat om gamen

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...