Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579791

Editie 1 - Sport


Dutchy3010

749 bezichtigingen

blog-33831-1159133007.jpg

Uitgelicht:



Tour de France

De Tour is afgelopen zondag tot zijn einde gekomen. De overwinning ging dit jaar wederom naar een Amerikaan, dit maal Floyd Landis. Hij had de gele trui, met een voorsprong van 57 seconden op Oscar Pereiro Sio, naar Parijs gebracht. De beste Nederlander was Michael Boogerd. Hij is 14de geëindigd met 19 minuten en 46 seconden achterstand op Landis.

De Tour begon dit jaar anders als normaal. Vlak voor de tour kwam er een lijst binnen met namen. Op deze lijst stonden verschillende toppers zoals Mancebo, Basso en Ullrich. De teambazen hadden in een spoed beraad besloten alle deelnemers die op de lijst stonden te schrappen. Voor velen was dat slecht nieuws en zagen de tour als onthoofd. Maar niets bleek nimmer waar: Het was een tour geworden van de kleine verschillen en de spannende strijd vol verassingen.

In de eerste week leek het peloton wat aangeslagen. Het was niet echt een week vol pit en het was eentonig om te zien. Er sprong een groepje weg, deze werd een aantal kilometer voor de eindstreep binnen gehaald en het eindigde met een massasprint. In de tweede week kwam de tour eigenlijk pas echt tot leven met mooie beklimmingen, pracht ontsnappingen en geweldige spanningen.

Voor de Raboploeg was deze tour een van de beste met 3 renners in de top 20, 4 ritzeges en de bolletjestrui. De Rus Mentsjov was 6e geëindigd en Boogerd 14de en de Deen Rasmussen als 18de. De rit overwinningen waren 2 maal voor de Spanjaard Freire en voor Rasmussen en Mentsjov beide 1 keer.

Voor de Nederlanders zelf waren er geen grote successen behalve voor Michael Boogerd, die de Tour van zijn leven reed. Dit zijn de eindstanden van de Nederlanders:

14de Michael Boogerd, op 19'46

62ste Koos Moerenhout, op 2'09'03

85ste Joost Posthuma, op 2'25'00

93ste Pieter Weening, op 2'56'03

94ste Bram Tankink, op 2'57'02

Bijvoeging (27-06-2006):

Zoals bij kort nieuws te lezen is, is er 1 dopinggeval in de tour geweest. Na enige tijd moeten wachten is de naam toch naar buitengekomen. Het zo gaan om niemand minder als de Tour winnaar van dit jaar: Floyd Landis. Dit zo aangetroffen zijn op de dag dat hij in een monsteretappe de overwinning opeiste. Dit was de Etappe naar Morzine. Ook heeft hij een extra contra-expertise heeft aangevraagd om zijn ongelijk te bewijzen. Voor Landis en zijn ploegleiding was dit nieuws een bliksemslag bij heldere hemel. Het middel dat gebruikt zo zijn is Testosteron. Als het echt blijkt te zijn dat Landis doping heeft gebruikt zal dit vele gevolgen hebben. Zoals dat nummer 2 Oscar Pereiro Sio de titel op zijn naam krijgt en dat dit het abrupte einde van de Carrière van Landis is. Het is niet de eerste keer dat de Phonak-ploeg in aanraking komt met doping. Vorig jaar was het ook de kopman, toen de tijd Hamilton, die betrapt werd op doping. Meer nieuws over Landis zal in de volgende OWN te lezen zijn.

Kort nieuws:

- De straffen tegen Juventus, Lazio Roma, Fiorentina en AC Milan zijn veel lager uitgevallen dan eerder gezegd. Zo blijven Lazio Roma en Fiorentina gewoon in de Serie A, maar beginnen wel met minpunten(-11 en -19). AC Milan blijft ook in de Serie A en begint met 8 punten in de min. Juventus word wel teruggezet naar de Serie B en begint daar met 17 minpunten.

- Michael Boogerd heeft het criterium van Boxmeer gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan Koos Moerenhout, de Luxemburger Frank Schleck en de Deen Michael Rasmussen. Dit was de vierde keer dat hij dit "rondje om de kerk" won. Dekker maakte zijn rentree in het peloton. Dit deed hij na zijn val in de 1e week van de Tour.

- In de Profronde van Stiphout heeft Flyod Landis de overwinning opgeëist. Hij was de snelste van de kopgroep van drie, Landis, Rasmussen en Tankink.

- Bert van Marwijk heeft zijn contract als coach bij Borussia Dortmund verlengt tot zomer 2008. In zijn loopbaan die in 2004 bij Dortmund begon heeft hij ondanks het bijna faillissement de club 2 keer naar de zevende plaats geloodst.

- Carlos Dunga is de opvolger van Carlos Alberto Parreira als coach van het Braziliaanse elftal. Parreira had afscheid van het elftal genomen naar het teleurstellende WK. Carlos Dunga heeft zelf nog geen coach ervaring. Wel is hij in '94, als aanvoerder van het Braziliaanse elftal, wereldkampioen geworden.

- Dennis Bergkamp heeft afgelopen zaterdag(22 juli) afscheid genomen van het betaalde voetbal. Dit deed hij doormiddel van een wedstrijd met Arsenal tegen Ajax. Het was tevens de eerste wedstrijd in het nieuwe stadion van Arsenal. De eerste helft was het actuele team en in de tweede helft speelden de "ouwe" mee. Zo speelden Cruijff en van Basten ook even mee.

- In de tour zijn is het eerste dopinggeval bekend geworden. De internationale wielerorganisatie UCI maakte dit 26 juli bekend. Het zal gaan om 1 renner waar de naam nog van onbekend is. Ook is de naam van het gebruikte middel nog onbekend.

- Maarten van der Weijden heeft de zilveren plak gehaald tijdens het EK lange-afstands zwemmen te Hongarije. Hij behaalde deze plak op de 10 km.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...