Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586270

Kerstrubriek


Mirrrr

339 bezichtigingen

kerstrubriekzo5.png

Recept voor Berlinerbollen met abrikozenjam


Berlinerbollen zijn ook erg lekker met bosvruchen-, aardbeien of een andere lekker jam. Je kunt dan de abrikozenjam vervangen door een andere smaak.

Ingrediënten
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 30 gr. basterdsuiker
  • 1 zakje gist, gedroogde
  • 50 gr. boter
  • 0.5 dl. (lauwe) melk
  • 2 eieren
  • 7 el. abrikozenjam
  • Frituur-olie
  • Poedersuiker



Bereiding

Zeef de bloem met het zout en de suiker boven een kom. Roer de gist erdoor. Smelt de boter op een laag vuur. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk de boter met de melk erin. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Kneed het deeg 5 minuten op de laagste stand. Dek de kom af met een vochtige doek en een stuk huishoudfolie en laat het deeg circa 1 uur rijzen. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan tot 160 graden Celsius.

Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 0,5 centimeter dik. Druk er met behulp van een glas of uitsteekvormpje cirkeltjes, doorsnede circa 6 centimeter, uit. Bestrijk de randen met wat water en verdeel de jam over de helft van de rondjes. Dek het af met de andere rondjes en druk de randen met een iets kleiner glas of met de vingers dicht. Bak de bollen in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de bollen met poedersuiker.

1135CAlineas1.jpg

Heerlijk!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...