Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?
91 leden hebben gestemd
-
1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?
-
10%5
-
20%6
-
30%1
-
40%2
-
50%11
-
60%6
-
70%4
-
80%7
-
90%40
-
100%0
-
This poll is closed to new votes
- Log in of registreer om te stemmen in deze peiling.
Recept voor Kerststol
Een Kerststol is een lekker brood met rozijnen, vruchtjes en amandelen. Als je hem zelf kunt maken is hij minstens zo lekker als één uit de winkel, waarschijnlijk nog lekkerder…
Ingredienten
-
500 gram bloem
-
50 gram gist
-
75 gram suiker
-
¼ liter lauwwarme melk
-
100 gram boter
-
50 gram reuzel
-
zout
-
2 cl. rum
-
5 druppels bittere amandelolie
-
Geraspte schil van 1 citroen
-
150 gram rozijnen
-
100 gram bigaro’s (Franse vruchtjes)
-
75 gram oranjesnippers
-
75 gram sukade
-
75 gram geconfijte ananas
-
150 gram gebakken amandelen
-
Boter om in te vetten
-
Bloem om te bestuiven
-
50 gram boter om te bestrijken
-
50 gram gezeefde poedersuiker
Bereiding
Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, waar je de gist in brokkelt. Strooi hierover een theelepel suiker en een scheutje van de warme melk. Roer dit, met wat bloem van de rand, uit tot een glad deegje. Strooi hier de rest van de bloem over en laat dit 15 minuten op een warme plek rijzen (het volume moet zich verdubbelen). Laat de boter met het varkensvet in een pannetje smelten en weer afkoelen. Voeg de suiker, de rest van de melk, zout, rum, bittere amandelolie en citroensap bij het deeg en kneed dit er door. Blijf kneden en slaat tot er blazen ontstaan en het deeg gemakkelijk van handen en kom loslaat. Dek de kom af met een schone theedoek en laat deze nog eens 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Doe de rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat ze in deze kom 5 minuten wellen en laat ze daarna uitlekken. Droog ze goed in een theedoek en meng er wat bloem door. Snijd de Franse vruchtjes in vieren en hak de oranjesnippers, sukade en stukken ananas fijn. Kneed alle soorten vruchtjes en de amandelen door het deeg. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en smeer dit in bet boter. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een langwerpige lap van 2 cm. Rol de beide lange kanten naar het midden en vorm zo een stol van het deeg. Leg het op het bakblik en bak het in 50 minuten op 200 graden Celcius af. Bestrijk de warme stol met het gesmolten boter en strooi er poedersuiker over.
Lekker!
0 reacties
Recommended Comments
Er zijn geen reacties om weer te geven.