Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1590501

Kerstrubriek


Mirrrr

328 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

kerstrubriekzo5.png

Recept voor Kerststol

Een Kerststol is een lekker brood met rozijnen, vruchtjes en amandelen. Als je hem zelf kunt maken is hij minstens zo lekker als één uit de winkel, waarschijnlijk nog lekkerder… :sigaar:

Ingredienten

  • 500 gram bloem
  • 50 gram gist
  • 75 gram suiker
  • ¼ liter lauwwarme melk
  • 100 gram boter
  • 50 gram reuzel
  • zout
  • 2 cl. rum
  • 5 druppels bittere amandelolie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 150 gram rozijnen
  • 100 gram bigaro’s (Franse vruchtjes)
  • 75 gram oranjesnippers
  • 75 gram sukade
  • 75 gram geconfijte ananas
  • 150 gram gebakken amandelen
  • Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
  • 50 gram boter om te bestrijken
  • 50 gram gezeefde poedersuiker



Bereiding

Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, waar je de gist in brokkelt. Strooi hierover een theelepel suiker en een scheutje van de warme melk. Roer dit, met wat bloem van de rand, uit tot een glad deegje. Strooi hier de rest van de bloem over en laat dit 15 minuten op een warme plek rijzen (het volume moet zich verdubbelen). Laat de boter met het varkensvet in een pannetje smelten en weer afkoelen. Voeg de suiker, de rest van de melk, zout, rum, bittere amandelolie en citroensap bij het deeg en kneed dit er door. Blijf kneden en slaat tot er blazen ontstaan en het deeg gemakkelijk van handen en kom loslaat. Dek de kom af met een schone theedoek en laat deze nog eens 30 minuten op een warme plaats rijzen.

Doe de rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat ze in deze kom 5 minuten wellen en laat ze daarna uitlekken. Droog ze goed in een theedoek en meng er wat bloem door. Snijd de Franse vruchtjes in vieren en hak de oranjesnippers, sukade en stukken ananas fijn. Kneed alle soorten vruchtjes en de amandelen door het deeg. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie en smeer dit in bet boter. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een langwerpige lap van 2 cm. Rol de beide lange kanten naar het midden en vorm zo een stol van het deeg. Leg het op het bakblik en bak het in 50 minuten op 200 graden Celcius af. Bestrijk de warme stol met het gesmolten boter en strooi er poedersuiker over.

houdbaar_grof_vruchten.jpg

Lekker!

Zo, dus je hebt dinsdag je familie op bezoek en nog steeds geen lekkere dingen in huis? Oceans Weekly News heeft gelukkig voor jou de oplossing, zodat je niet met familie op bezoek hoeft bij de buren. Kokkin Mirrrr heeft urenlang in de keuken van The Oceans Crib gestaan en de lekkerste recpeten voor je uitgekozen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...