Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585647

Editie 76 - De Tien


Dutchy3010

437 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Geschreven door -Matthijs-

Vandaag besteden we aandacht aan de mensen die zich elke dag weer op het forum registeren: de nieuwe leden. Vaak hebben die nieuwe leden bepaalde eigenschappen. Daarom vandaag: De Tien meest kenmerkende dingen aan een nieuw lid.

10:

Helemaal boven in op plaatsje 10 vinden we het vragen om de moderator funtctie, omdat je al veel ervaring hebt op andere fora. Dit komt niet zo heel erg vaak voor, maar is wel kenmerkend voor een nieuw lid.

9:

Op plaats 9 vinden het gebruik van br33z4h t44l en achterstallig taalgebruik. Nieuwe leden hebben vaak de neiging om op dezelfde manier een vraag te stellen zoals ze ook praten op MSN. Met als gevolg: het onnodig gebruik van cijfers in woorden, hoofdletters en halve woorden. Gelukkig zijn dit meestal de eerste punten waaraan een nieuw lid zich aanpast ten opzichte van de rest.



8:

Spam/Flooden. We kennen het allemaal wel; berichtjes plaatsen die geen nut hebben en/of irritant zijn door middel hiervan. Een ander kenmerkend iets is soms ook het overdreven groot smilley gebruik bij een vraag of nieuw bericht. Leuk die smillies, maar ze worden irritant in overmatig gebruik.

7:

Net zoals alle andere punten, kom het ook vaak voor dat een nieuw lid met oude informatie komt. Een goed voorbeeld is het posten van Easter Eggs die enkele dagen na de release al bekend waren of bugs/glitches die niet meer nieuw zijn. Iets wat je ook in deze categorie kunt zetten, is het posten van complete nieuwsberichten met als bron WikiGTA.

6:

Ook redelijk vaakvoorkomend onder de nieuwe leden, is het zogenaamde moderator gedrag. Oftewel: iemand wijzen op zijn of haar gedrag, zonder dat hij of zij daar recht toe heeft. Natuurlijk kan het voorkomen dat iemand zich misdraagt of een fout maakt, maar daar hebben we de moderators voor.

5:

We beginnen aan te komen bij de punten die erg vaak voorkomen. Op nummer 5 vinden we daarom het onnodig bumpen van topics terug. Regelmatig komt het voor dat er in een 2 jaar oud topic wordt gereageerd met ‘Leuk’, ‘Fantastisch’ of met andere onzinnige berichten.

4:

Om slotjes vragen zie je ook vaker de laatste tijd. Iemand heeft een vraag, registreert zich op het forum, maakt een topic en krijgt daar uiteindelijk ook reacties op. Echter is het niet zo dat een topic daarom direct op slot gaat. Deze blijft, ook als de vraag beantwoordt is, natuurlijk gewoon open voor anderen.

3:

Veel nieuwe leden hebben nog wel eens moeite met de verschillende sub-fora. Zo zie je vaak dat er een GTA gerelateerde vraag in feedback wordt gepost, de vraag om een handtekening in SA: General wordt gesteld , of een vraag over Photoshop in Modding staat.

2:

Zeer vaak voorkomend, en wellicht ook een klein beetje irritant, is het meervoudig vragen stellen in verschillende topics. Het nieuwe lid wil heel erg begrijpelijk zo snel mogelijk antwoord op zijn vraag, maar vergeet dat het onoverzichtelijk wordt als hij zijn vraag in meerdere topics stelt.

1:

En dan de onbetwiste nummer één: het niet gebruiken van de zoekfunctie. ‘Hoe installeer je mods?’, ‘Waar plaats ik een savegame?’, ‘Waar download ik een Photoshop trial?’, elk vragen die menig lid al tientallen, zei het niet honderden keren is tegengekomen. De kans is groot dat het een stuk rustiger is op het forum als men juist weet om te gaan met de zoekfunctie.

Maar ondanks al deze kenmerken zijn we natuurlijk wel heel erg blij met deze nieuwe leden. Ze zorgen ervoor dat het forum groter wordt, blijven soms lekker hangen en zorgen er immers voor dat wij iets te doen hebben. Laat maar komen, die nieuwe leden! :tu:

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...