Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85511

Special: Preview 2008


Thundercover

404 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

F1Bulletin3.png

Nog ongeveer week en dan gaan de lichten voor de eerste keer dit seizoen uit en rijden 22 auto's over het asfalt tijdens de eerste Grand Prix van het jaar. Om jullie de laatste stand van zaken en voorspellingen te geven, is hier per team de voorbeschouwing op het seizoen 2008.

[hr=3]orange[/hr]

Ferrari is dit jaar de titelverdediger met wereldkampioen Kimi Raikkonen. Inmiddels hebben het team en de rijders door laten schemeren dat het jaar weer begonnen wordt met een gelijke behandeling tussen Massa en Raikkonen. Ook dit jaar zit de snelheid er goed in, al lijkt het alsof McLaren wel iets dichterbij is gekomen. Toch lijkt er niets in de weg te staan voor een vervolg op 2007.

Thundercover: Ferrari zal opnieuw voor het kampioenschap kunnen en zelfs moeten gaan. Ik hoop dat Raikkonen zijn titel kan prolongeren, al mogen we Massa zeker niet uitsluiten. Bij Ferrari zal de betrouwbaarheid net als begin vorig jaar de beslissende factor zijn.

88712.jpg

[hr=3]orange[/hr]

Het team van BMW Sauber lijkt dit jaar minder vooruitgang te hebben geboekt dan de afgelopen twee jaar. De stap naar Ferrari en McLaren was waarschijnlijk toch te groot. De wintertests waren niet zo adembenemend als eerst en BMW blonk niet uit in betrouwbaarheid. Volgens Nick Heidfeld en Robert Kubica is het team, en de auto, klaar om de eerste overwinning te pakken.

Thundercover: In een chaotische race kan BMW zomaar als winnaar over de streep komen, maar in normale races zie ik dat niet zo snel gebeuren. BMW zal zich moeten schikken achter Ferrari en McLaren en regelmatig een podiumplaats proberen te pakken.

[hr=3]orange[/hr]

Fernando Alonso is terug bij Renault en meteen werd er door fans geroepen dat Renault weer om de titel mee kan doen. Zover lijkt het echter niet. Alonso probeert de verwachtingen te temperen door te zeggen dat men voor punten zal vechten, ondanks dat ze wel met het tempo van BMW mee konden. Maar Renault lijkt nog steeds last te hebben van de Bridgestonebanden, dus misschien moeten we die lage verwachtingen wel geloven.

Thundercover: Renault zal denk ik met Williams en RedBull strijden om de punten achter Ferrari, McLaren en BMW. Alonso zal niet voor de titel kunnen gaan en ik denk dat Piquet niet ver uit de buurt van Alonso zal blijven. Een overwinning zit er niet in, maar meer podiumplaatsen dan vorig jaar (1) wel.

[hr=3]orange[/hr]

Ondanks de aandacht voor het 30-jarig bestaan van het team, wilde Williams zich volledig concentreren op 2008. Met een gloednieuwe auto reden Nico Rosberg en Kazuki Nakajimi regelmatig in de top tijdens de tests. Williams lijkt de goede weg weer te hebben gevonden en hoopt dat er dit jaar opnieuw podiumplaatsen te pakken zijn. Ze doen in ieder geval niet veel onder voor Renault en wie weet dat ze zelfs BMW kunnen bedreigen.

Thundercover: Williams is weer goed bezig en met het behouden van Rosberg blijft er rust in het team. Podiums behoren tot de mogelijkheden, maar alleen als de topteams steken laten vallen.

91675.jpg

[hr=3]orange[/hr]

Met een opmerkelijke engine cover baarde RedBull Racing opzien tijdens de tests. De 'vin' is behouden en in Australië zullen we deze dus waarschijnlijk live in beeld zien. De betrouwbaarheidsproblemen van vorig jaar lijken verholpen, al is de snelheid nog niet zoals gewenst.

Thundercover: Het frisse RedBull is in mijn ogen wat ingezakt. Coulthard is klaar met de Formule 1 en zal dit seizoen om de oren worden gereden door Mark Webber. Tijd om een Doornbos of Ammermüller in die wagen te zetten en voor die punten te gaan.

[hr=3]orange[/hr]

Met Timo Glock als nieuwe rijder en een totaal vernieuwde auto leek Toyota het goede pad weer te hebben gevonden. Leek, want opnieuw lijkt de snelheid er niet echt in te zitten. Na het topjaar 2005 is het team weer langzaam afgezakt en moet het inmiddels keihard vechten voor de punten. Het hoofdkwartier in Japan wil resultaten gaan zien, anders zou wel eens de stekker uit dit Formule 1 team getrokken kunnen worden.

Thundercover: Bij de presentatie had ik er echt vertrouwen in dat het weer goed zou komen met Toyota, maar de tests wezen anders uit. Jarno Trulli zal dit jaar het licht zien en op de een of andere manier vertrekken. Timo Glock is een aanwinst van het team waar weer een frisse wind is gaan waaien. Trulli weg en het team is klaar voor de stap voorwaarts.

[hr=3]orange[/hr]

Toro Rosso begint het seizoen met de oude wagen, omdat de nieuwe nog niet gereed is. Het is nog steeds een publieksgeheim dat dit dezelfde wagen als die van RedBull is. Coureurs Sebastian Vettel en Sebastian Bourdais hebben beide bewezen goede rijders te zijn en het zal vooral de vraag zijn hoe Bourdais het in de Formule 1 vanaf brengt.

Thundercover: Betere coureurs dan de grote broer RedBull. Vorig jaar hebben ze laten zien dat ze het RedBull erg lastig kunnen maken en dit jaar moeten ze erover heen kunnen. De twee Sebastians zullen aan elkaar gewaagd zijn, waardoor ze het team tot grote hoogten kunnen stuwen.

79988.jpg

[hr=3]orange[/hr]

Ook de nieuwe Earthcar van Honda lijkt een mislukking te zijn. Zowel in betrouwbaarheid, maar vooral in snelheid lijkt de nieuwe auto geen spat beter dan die van vorig jaar. En dat is jammer voor coureurs als Button en Barrichello, die gewoon met de top horen mee te vechten in plaats van P17 en P18. Vorig jaar kwamen ze op het nippertje nog boven Super Aguri te staan, maar met deze auto zal dat weer een grote uitdaging zijn, ondanks opnieuw een herstructurering

Thundercover: Na een dramatisch jaar zal Barrichello met een record aantal Grand Prix stoppen met de Formule 1. Als Honda niet uitkijkt, kan zelfs Button vertrekken ondanks zijn beloftes. Hoe lang het hoofdbureau in Japan deze resultaten accepteert, moet in de loop van het seizoen blijken, maar ik vrees het ergste.

[hr=3]orange[/hr]

Geen enkel team testte zo weinig als Super Aguri. Vandaag de dag zijn de coureurs niet eens officieel bevestigd en het lijkt erop dat we tot Australië moeten wachten om te zien wie er in de auto's zitten. Super Aguri kwam de laatste tijd vooral in het nieuws met sponsorperikelen, smeekbedes bij Honda en het afblazen van tests.

Thundercover: Super Aguri wordt de neerwaartse spiraal van Honda ingesleurd. Het is te hopen dat ze met de auto van vorig seizoen verder gaan, want met de auto van Honda van vorig seizoen wordt het bij voorbaat al niets. Ook voor coureurs Sato en Davidson is dit frustrerend.

[hr=3]orange[/hr]

Alles wijst erop dat Mallya serieus bezig is met Force Inda. Het team testte regelmatig, heeft twee rijders die betaald worden en een groot budget. Hoewel de kleurstelling niet bij iedereen in de smaak viel, lijkt de auto goed te zijn en kan het team een mooie stap voorwaarts maken.

Thundercover: Met een beetje geluk gaat Force India gehakt maken van Honda en Super Aguri. Fisichella doet het meestal goed in mindere auto's en ook Sutil kan goed rijden. Het ziet er zonniger uit dan een jaar geleden.

90469.jpg

[hr=3]orange[/hr]

Na alle zaken rondom spionages, verhoren, invallen en Alonso, kan het team van McLaren zich richten op 2008. Het gat met Ferrari is zeer klein en coureurs Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen kunnen beide voor de titel gaan. Ze zouden wel een prima relatie hebben, dus de rust lijkt bij McLaren weergekeerd.

Thundercover: Kovalainen zal dit jaar nog niet met de titel meedoen, maar Hamilton kan de titel zomaar pakken. Als de auto net zo betrouwbaar is als vorig jaar, staat niets de Brit in de weg. Het is te hopen voor McLaren dat ze weer eens sinds 1999 een titel pakken.

[hr=3]orange[/hr]

Al met al hoopt iedereen natuurlijk dat het net zo'n spannend seizoen zal worden als 2007. Zonder tractiecontrole, met nieuwe kwalificatieregels, hopelijk zonder spionageperikelen, zonder ook maar één Schumacher en met de eerste nachtrace, wensen we je een heel spannend seizoen toe! :)

De meningen van Mirrrr en Niels zullen in de loop van de week ook worden toegevoegd, maar ze hadden nog niet te tijd gevonden. Mocht jij ook een mening hebben over een coureur, team of wat dan ook voor het komende seizoen, dan weet je de reactieknop te vinden. :)

1 reactie


Recommended Comments

Ook al ben ik een Renault fan denk ik persoonlijk niet dat ze dit seizoen al voor de titel gaan meestrijden.

Dat Alonso en Piquet jr. inderdaad het podium halen wel.Maar het zal wel weer een Ferrari-Mclaren strijd worden.

BMW gaat denk ik wegvallen en Williams komt terug.Voor de rest blijft dus alles hetzelfde.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...