Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581894

Editie 78 - Game On


PatrickW

506 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14683.jpg

Deze rubriek wordt geschreven door Ikkes

Welkom bij Game On van deze week. Na het wegvallen van Opinie van vorige week is hij deze week weer terug en hebben we weer een bomvolle rubriek, met dus Opinie, de releases van de week én een recensie over CRUSH (PSP). Veel leesplezier ;) .

[hr=2]=#3b91c3[/hr]

opiniehy1.pngp3ji8.png

Opinie

In deze Opinie in Game On kijken we dit maal weer naar de strijd om de next-gen console. De stelling luidt dan ook: ”2008 is hét jaar van de PS3”. Dit waren de reacties:

Bling:

” Wie weet.. Ten opzichte van 2007 zal de PS3 in dit jaar wel wat meer tot zijn recht komen, lijkt mij. Er komen veel exclusieve titels uit en de games worden steeds beter.

Meer kan ik er niet over zeggen, omdat ik wat minder bekend met het apparaat ben, omdat ik er zelf geen heb.”

Froodooo:

”De PS3 is natuurlijk de nieuwste console. Een tijdje geleden werd er gezegd dat nog lang niet het maximale uit deze PS3 is gehaald, en dat hij veel meer kan. Maar aangezien veel spellen ook voor de X360 worden ontwikkeld, is het waarschijnlijk zo dat de PS3 niet in volle glorie gezien wordt. Als er games exclusief voor de PS3 uitkomen, zullen die dus wel goed moeten zijn. Ik denk dat de PS3 nog een hele toekomst voor zich heeft, en dat 2008 daar inderdaad wel een goede stap in is.”

Gtaboy107

” Het zou wel kunnen, maar tot nu toe heb ik geen goede titels gezien voor de PS3, maar omdat de 360 vreemde kuren heeft soms met de ''Ring of Dead'' zou het zomaar kunnen, maar als ze de prijs nog eens verlagen, goede titels krijgen en gewoon goed reclame ervoor maken zou ik het best willen geloven, maar de Wii en de 360 zijn ook goed, en er komen goede games voor de Wii en 360 uit, dus ik denk dat 2008 nog niet het jaar wordt van de PS3.”

Rullez:

” 2008 Zie ik ook als het jaar voor de PS3. De 360 uitgebloeid en de PS3 begint nu net met groeien. Daarom denk ik dat eind 2008 de PS3 sterker staat dan de 360.”

[hr=2]=#3b91c3[/hr]

recensieim4.pngcrushyx3.png

Recensie

Dat de PSP het niet van zijn innovatieve besturing de spetterende graphics en dergelijke moet hebben is inmiddels wel bekend. Gelukkig is er dan nog altijd een uitweg, genaamd de originaliteit en met CRUSH heeft de PSP zeker weten weer een echte originele game in handen.

De naam van het spel zal je in eerste instantie weinig zeggen maar naar mate je de game speelt word het je snel duidelijk. Het spel is namelijk een puzzelgame waarbij je doormiddel van camera-hoeken veranderen en te crushen je tot het einde van het level moet voortbewegen. Hoe dit te werk gaat zal ik je later uitleggen. Eerst begin ik even met het feit dat CRUSH een van de weinige puzzelgames is waar een duidelijk verhaal naar voren komt, en denk dan niet aan een suf verhaaltje met stomme cut-scenes, nee een boeiend verhaal. Je speelt namelijk een persoon genaamd Danny. Danny is een normale jongen met een normaal leven, echter krijgt hij steeds minder nachtrust en hij heeft geen enkel idee waar dit vandaan komt, uiteindelijk stapt hij naar een professor die het CRUSH apparaat heeft uitgevonden, doormiddel van dit apparaat kan hij dingen in het verleden weer rechtzetten om uiteindelijk weer normaal te kunnen slapen.

Dit klinkt best aardig maar hoe werkt dit dan? Heel simpel, je speelt in simplistische levels die bestaan uit een heleboel blokken, met allemaal een eigen eigenschap (Op de een kan je niet staan in 3D en op de ander kan je niet komen in 2D etc.). In deze levels kan je gaan en staan waar je wilt en is het de bedoeling de verschillend gekleurde “orbs” te verzamelen, iedere kleur heeft een eigen score. Heb je een bepaalde score behaald gaat er een put open en kan je naar het volgende level. Onderweg kan je ook nog een puzzelstukje en een gouden beker vinden die je extra punten geven en daarnaast ook nog een hoop extra’s. Het klinkt eigenlijk heel simpel allemaal maar niets is minder waar, om je doel te bereiken met je naast de camera-hoek te veranderen ook constant crushen, dit houdt in dat je met een stamp op de grond (klik op de knop) van een 2D naar een 3D wereld veranderd en andersom natuurlijk. Doe je dit niet is het heel simpel, want dan kom je gewoon niet waar je heen moet. Het is dus constant een mix tussen top down view, 2D en 3D, een goede combinatie als je het mij vraagt. Toch klink het allemaal erg ingewikkeld en dat is het dan ook, gelukkig zijn de ontwikkelaars niet de stomste en hebben ze helemaal in het begin van het spel een hele duidelijke tutorial ingebakken waar je spelenderwijs kan leren omgaan met crushen en dergelijke acties.

Grafisch is de game gewoon goed te noemen, af en toe zie je een hele kleine texture die niet mee wilt werken maar dit gebeurd echt bijna nooit, daarnaast is het een mooi kleurrijk geheel waar je gewoon vrolijk van word(tot je begint met spelen van de latere levels). Het geluid heeft eigenlijk geen rol van betekenis in het spel en is dan ook niet slecht of goed.

Om terug te komen op de moeilijkheid van de game wil ik nog even zeggen dat de game toch echt heel pittig is. In het begin lukt het je nog wel goed, maar je moet niet vreemd opkijken dat je op een gegeven moment minimaal 30 minuten bezig bent om een puzzel op te lossen, ik moet je namelijk wel even waarschuwen want aan het einde is het spel echt heel moeilijk en eigenlijk alleen weg gelegd voor de echte puzzel wonders. Mocht je klaar zijn met alle levels, wat al een behoorlijke kluif is kan je altijd verder gaan met de Trophy mode die je vrijgespeeld hebt met de behaalde bekers in de levels. In deze Trophy mode moet je het level opnieuw spelen, maar dan in een snelle tijd én mag je maar een gelimiteerd aantal keer crushen. Ook dit is eigenlijk alleen weggelegd voor de echte puzzel wonders, maar ook leuk om te proberen voor de puzzel leken als mij.

Al met al is CRUSH in mijn ogen zeker een topper en is SEGA er wederom in geslaagd een prima titel op de PSP neer te zetten. Dus mocht je van puzzelgames houden of ben je voor je PSP opzoek naar een originele game is CRUSH 100% zeker een aanrader.

Cijfer: 8.5

[hr=2]=#3b91c3[/hr]

nomoreheroesxr1.pngturningpointrm5.png

Releases

Vanaf heden ziet dit onderdeel er iets anders uit. Was je eerst gewend een hele lijst te krijgen, heb ik nu besloten deze in te korten en de echt (slechte en) onbekende er uit te filteren. Simpele reden hiervoor is dat het allemaal wat overzichtelijker word. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

[table=header]Datum|Titel|Console

13 maart|Final Fantasy Crystal Chronicles: Crystal Bearers|Wii

14 maart|No More Heroes|Wii

14 maart|Sam & Max - Episode 204: Chariots of the Dogs|PC

14 maart|The Elder Scrolls IV: Oblivion - Game of the Year Edition|PS3

14 maart|Turning Point: Fall of Liberty|PS3, X360, PC

14 maart|FlatOut: Head On|PSP[/table]

3 reacties


Recommended Comments

Ik denk dat 2008 wel een belangrijk jaar voor de PS3 wordt. Vorig jaar was de console nog nieuw, maar hij is nu volgens mij een jaar in Europa en dan mag er toch wel wat van verwacht worden. Dit jaar zal laten zien hoe de PS3 zich verhoudt tussen de X360 en de Wii. :Y

Link to comment

Ik vind het een goed idee om de 'B-titels' uit de release-lijst te halen. Nu is het een lijst waar je serieus naar kan kijken, in plaats van een lijst waar van die titels tussen zitten die ik toch nooit zal kopen.

Link to comment

Wat Rullez zegt klopt. De X360 is uitgebloeid. Ik voelde het al aankomen. Microsoft maakt consoles die maar 2/3 jaar meegaan en dan weten ze het niet meer.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...