Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586296

Editie 81 - Herrie met HerrieM


Dutchy3010

382 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_23231.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Alvast mijn verontschuldigingen dat ik mij schuldig ga maken aan hetgeen waarover ik vandaag ga klagen. Vandaag, eergisteren, als je dit op zaterdag leest. Mocht het op een andere dag lezen moet je zelf maar bedenken hoe lang geleden het is. Vandaag keek ik weer eens naar het journaal. Dat doe ik wel vaker, en vandaag ging het nieuws zoals de afgelopen maanden wel meer over de heer Wilders. Laat ik maar beginnen met de mededeling dat mijn politieke standpunt ver van die van meneer Wilders en zijn partij ligt. Partij is een groot woord voor een dergelijke cult. Deze politicus heeft een film gemaakt en vandaag is de film op het internet geplaatst. Er is al maanden gespeculeerd over deze film. Ruim 4 maanden geleden kondigde Wilders aan bezig te zijn met een nieuwe anti-islam film. Ook ik heb de film gekeken, en zonder in te gaan op de inhoud en de politieke statment achter deze film is het een belabberde film geworden. Ten eerste duurt het maar 16 minuten, en ten tweede is de kwaliteit erg slecht. Ik kan zo 20 leden op dit forum vinden die in een middag rommelen met een videobewerkingsprogramma hetzelfde kunnen maken. Waarschijnlijk zelfs iets dat beter en mooier is dan dit amateur-werkje van Wilders. Toch vond het journaal het nodig om alleen vandaag al 15 minuten van de uitzending te besteden aan dit rommelwerkje. Nou heb ik regelmatig beweerd dat films als Costa en Snow Fever slecht zijn voor de naam van Nederland als filmland, maar door deze Fitna lijkt Nederland cineastisch een derde wereldland. Hoe verwachten we ooit nog serieus genomen te worden als we een oscarinzending opsturen. Na zoveel aandacht dat deze film had gekregen had ik op zijn minst iets verwacht met dezelfde kwaliteit als American history X of Schindler’s List maar wat hij aflevert kan niet eens tippen aan Zombie Nation. Echt een schande dat er zoveel aandacht aan besteed is.

Nu ik toch gal aan het spuwen ben, waar zijn de healtbars gebleven. Bijna alle shooters die uitkomen hebben geen enkele healthbar meer. Tegenwoordig moet je gewoon een paar seconden in een hoekje gaan zitten, en dan is alles weer goed. Als een spel dit er slecht in plant dan gaat de vaart eruit, maar het is zo makkelijk geworden. Nu heb ik deze klacht al weken en ik wilde het een keer gebruiken. Vorige week donderdag kijk ik naar een filmpje (kijk ik elke week) Het is een gamereview van een Brit in Australië genaamd Yatzhee. Hij zou Turok gaan reviewen maar besloot om alle fouten in shooters aan te merken. Ik blijk niet de enige te zijn die zich afvraagt waar de healthbar is gebleven. Het stukje van Ben Yatzhee: ”Bring back health meters. I don’t know when the gaming industry in general fell out with health meters. Maybe someone threw a party and mister health meter got drunk and acted like a tit. So now everyone shuns him. Whatever, games just don’t have health meters anymore. When you are hurt you just heal up by sitting in a corner sucking you thumb for a few seconds, which makes things a bit patronizingly simple but it’s very accommodating to players who happen to be the three year old children of syphilitic lepers. What’s so bad about health meters anyway? OK, there not really realistic, but I thought we abandoned realism around the time space marines where stabbing dinosaurs on the planet Zog.” Ik kan het zelf niet beter verwoorden.

Mijn laatste klacht voor deze week gaat over racegames. Waarom zijn de huidige racegames zo matig? De laatste paar racegames die ik gespeeld heb kunnen mij niet echt bekoren. Colin McRae Dirt was altijd een race tegen de klok, daar vind ik niets mis mee, maar nu moesten er zonodig ook races met directe tegenstand. Toch blijven die races vrij simpel om te winnen, zelfs op het moeilijkste niveau. Pro Street uit de Need for Speed serie is nog erger. De races die ik daar tot nu toe heb gereden lijken wel zonder tegenstanders te zijn. Ik moet ze allemaal in de eerste paar bochten inhalen, maar daarna zie je ze nooit meer. Niet dat de races echt leuk zijn, want alle auto’s sturen de bocht met evenveel zin als de gemiddelde 13 jarige ’s ochtends zijn bed uit komt voor school. Juiced 2 wil erg hip overkomen maar is het belangrijkste van een racespel vergeten. Het spel rijdt namelijk helemaal niet lekker. Dan heb ik ook Test Drive Unlimited geprobeerd. Rijdt redelijk lekker, en ziet er aardig uit. Maar het spel is zo verschrikkelijk makkelijk. Het mist een niveausysteem. Ik heb races moeilijk gemaakt door met auto’s te starten die vier categorieën lager zijn dan mijn tegenstanders en nog weet ik ze met gemak te winnen. Erg leuk dat het spel een hardcoremode heeft, maar dan moet je hem eerst op simpel uitspelen voordat je die krijgt. Heb je de hardcore mode eenmaal vrijgespeeld, blijk je daar geen (singleplayer) races mee te kunnen spelen. Dus, als er iemand is die een racespel kent wat leuk en uitdagend is, laat het me weten, want ik ben hard op zoek naar een goed spel om in rond te scheuren.

1 reactie


Recommended Comments

Ik ben het helemaal met je eens over de health bars. Dat komt omdat Halo een groot succes is (volgens mij). Je weet hoe het gaat in Halo, je krijgt na een tijdje ook weer automatisch health er bij. Toch zijn de shooters van de laatste tijd wat moderner (Crysis, Haze, Timeshift etc). Alle Tweede Wereldoorlogen-spelletjes zijn over (zelfs CoD kiest een ander 'plek', zie CoD4). Crysis vond ik echter een geweldig spel

op de aliens na

. Ik vind het op zich geen noodzaak om de health meters op de originele manier weer terug in het spel te brengen. Heb je dat gezeik weer dat er te weinig of juist te veel health packs in een level zitten. Dat is pas irritant.

Over de racegames. NFS Pro Street heb ik na 2 dagen weer un-installed. Vond het maar een slechte game. Ik heb daarna FlatOut 2 geprobeerd. Op zich best een gaaf spel. Ziet er niet al te nieuw uit, maar het kan er mee door dit jaar. Toch is dit spel ook zo makkelijk als het maar kan..

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...