Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285129

Editie 003 -- V®aaggesprek


NandroDavids

685 bezichtigingen

vaaggespreksl2.png

In deze derde editie van V®aaggesprek krijgen we voor de tweede maal een weldenkend mens aan het woord. Na NilsHolgersson in de allereerste editie van MAF is het ditmaal namelijk de beurt aan NandroDavids, geestelijk vader van MAF. Het is een openhartig interview, waarin hij duidelijk zijn mening geeft over verschillende ontwikkelingen op het Forum. Een eye-opener voor velen.

---

Allereerst natuurlijk de vraag: Waarom een interview houden met jezelf, als je al een complete blog tot je beschikking hebt om je mening te verkondigen?

Omdat ik denk dat ik een zeer boeiend en interessant persoon ben. Daarnaast vanwege het feit dat er tal van misverstanden bestaan omtrent MAF. De bestaansreden van de blog, het doel ervan...die zou ik graag uit de wereld willen helpen. Overigens wil ik niet ingaan op de recente ontwikkelingen daarvan die afgelopen zaterdag en zondag tijdelijk in OWN stonden; Daar heb ik geen zin in.

Laat ik je dan gelijk de kans geven om te beginnen met het eerste wat je kwijt wil: Waarom ben je MAF gestart?

Ik liep al een tijdje met het idee om een alternatieve Forumkrant te maken en na het bedenken van de naam MAF is dat eigenlijk in een stroomversnelling gekomen. Met het topic Satire probeerde ik te peilen hoe men over satire dacht en toen dat toch overwegend positief bleek te zijn was de eerste editie een feit. De allerbelangrijkste reden van het bestaan van MAF is het feit dat ik het ongelooflijk leuk vind om te doen; Ik vind het heerlijk om op deze manier te schrijven, het is het perfecte podium voor mij om me te uiten.

Wat wil je bereiken met MAF? Wat is het uiteindelijke doel van al het werk dat erin zit?

Daar bestaan duidelijk misverstanden over, maar ik ben bang dat ik daarmee te snel toch begin over de recente ontwikkelingen met OWN; Ik betwijfel of het goed is om het daar uitgebreid over te hebben en ga er dan ook liever niet op in. Laten we ’t maar gewoon houden zoals het nu is, laat MAF lekker doen wat het wil doen en dan laten we OWN dat ook doen, zoals we altijd al hebben gedaan.

Maar de lezers hebben toch het recht om de waarheid te weten? Ik wil je graag de gelegenheid bieden om alles op tafel te leggen waarover misverstanden bestaan. Als je dat niet doet, blijven die misverstanden er zijn; Dat is toch niet wat je wilt?

Dat laatste is zeker zo, want het zou zeker mooi zijn als men wist hoe het werkelijk zat en helemaal als Jowx dat ook wist. Dat zou een hele hoop schelen; Ik wil er wel op ingaan hier, maar dat gaat dan wel ten koste van het interview: Het wordt dan een monoloog waarin ik letterlijk in zal gaan op de dingen die zijn gezegd over MAF en ik weet niet of dat jouw bedoeling kan zijn met deze rubriek.

Voor zo’n verhaal heb ik als redacteur eigenlijk geen keuze: Ga uw hartelijke gang…

Goed, om te beginnen hoor ik geruchten dat ik OWN kapot zou willen maken; Dat is dus absoluut niet het doel van MAF. Ik wil mensen vermaken en tegelijkertijd aan het denken zetten. Elke rubriek lijkt misschien makkelijke satire, maar overal zit een kern van waarheid in. Bovendien is duidelijk aan te tonen dat ik OWN niet kapot wil maken: Neem alleen al de Concurrecensie in Editie 002 van MAF. Jowx zegt daarover onder andere het volgende, na de vergelijking tussen MAF en toiletpapier:
Alsof de lokale supermarkt eventjes aan Albert Heijn uitlegt hoe ze haar schappen moet indelen, best grappig. Overigens zit er natuurlijk wel wat waarheid in de kritiek, maar om het op zo’n manier te brengen als beginnend “krantje” is eigenlijk best wel een heel klein beetje zielig. Hoezo even populair doen door je “concurrentie” de grond in te boren als het even wat minder gaat, we praten wel verder als jullie nog niet doorgespoeld zijn voor jullie 75e editie.
Best grappig, dat iemand die eerst zegt dat de laatste pakweg dertig edities van OWN weinig voor hebben gesteld om vervolgens toch te pronken met het aantal edities. Het verschil tussen kwantiteit en kwaliteit kan er wat dat betreft bij worden gehaald om dat nog eens extra weg te strepen: Wat maakt het aantal edities nou uit, het gaat om de inhoud.

Best grappig, dat iemand die het zinkende schip OWN tijdig verliet zichzelf vervolgens presenteert als de grote redder van OWN. Hij gebruikt daarvoor als rubrieksinitialen ook nog eens JC, dat heeft ‘ie dan wel weer mooi uitgezocht.

Best grappig, dat hij niet weet dat OWN-hoofdredactrice Dutchy3010 en ik na de eerste MAF samen hebben besproken waar het aan ligt bij OWN en dat hij daar niet eens van op de hoogte is. Op dat moment had de stekker uit OWN kunnen gaan; Dat is gelukkig niet gebeurd, want dat zou ik écht erg jammer vinden. Enkel werd er niets gedaan met mijn opbouwende kritiek en dus kwam het ook in de Concurrecensie nog eens aan bod, waarna de veranderingen toch werden doorgevoerd: OWN is niet langer van The Oceans, ook van buitenaf kan men nu meewerken. Op die manier krijg je redactieleden die écht willen, niet die meedoen omdat ’t nu eenmaal onderdeel is van The Oceans. Ook de rubrieken Forum en Hot Topics zijn onder handen genomen, al is ’t niet bijster veel en kan het nog zeker beter; Datzelfde geldt voor de rubriek Lid van de Week. Nu wil ik niet zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor de veranderingen bij OWN. Want Dutchy3010 heeft de veranderingen doorgevoerd, niet ik. Echter is het dan wel erg krom om met een stalen gezicht te beweren dat noch MAF, noch NandroDavids daarop van invloed zijn geweest. Best grappig, dat ik omtrent een persoon als Jowx toch 4 x de opmerking Best grappig kan gebruiken.

Ja, en toen kwam TheGuardian ook weer eens langs met zijn moralistische geneuzel (Zie verder: Concurrecensie). Verschrikkelijk dat hij zijn vredige mening ook weer moet geven terwijl ook hij duidelijk niet op de hoogte is van de feiten. Dutchy3010 die in december al liep met de gedachten aan deze veranderingen? Alsjeblieft zeg...begin februari stond ze op het punt te stoppen met OWN, dat is compleet het tegenovergestelde. Begrijp me niet verkeerd, ik ga mezelf in tegenstelling tot anderen niet presenteren als El Salvador van OWN, maar het ontkennen van enige invloed van de kant van MAF is wel erg vreemd. Ik heb echt het beste voor met OWN, want hoe kan ik MAF maken zonder dat er elke week weer een leuke OWN is?

In dat laatste moet ik je inderdaad gelijk geven; Het einde van OWN zou me m’n baan als interviewer kunnen kosten. Maar ben je zelf ook niet van mening dat, zoals Jowx opmerkt, MAF te vergelijken is met de lokale supermarkt, terwijl OWN de Albert Heijn is?

Qua ervaring is dat absoluut het geval, maar MAF lijkt toch meer op Jumbo dan op een lokale supermarkt: Breed assortiment, uitstekend personeel, oog voor kwaliteit én uiteraard de goedkoopste…humor.

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...