Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,653

Editie 003 -- Concurrecensie


NandroDavids

333 views

concurrecensiems3.png

Alweer de 3e editie van de Concurrecensie en dus is het hoog tijd om de welbekende blog van TheGuardian te recenseren: GTAForum Verhalen. De lezers geven het gemiddeld een 4.1/5 als cijfer, maar dat soort cijfers worden altijd erg impulsief en ondoordacht gegeven en zeggen ons bij MAF erg weinig. Vandaar dat we diep in zullen gaan op alles wat de blog in zich heeft en het is de vraag of dat veel zal zijn.

Het eerste wat in het oog springt bij het bekijken van de blog zijn de veelgekleurde en bewegende banners. Een drukke, vrolijke, gezellige boel lijkt het, maar het is gewoon een bijeengeraapt zootje geschapen door een zelfbenoemde designer. De restyling van kortgeleden heeft wat dat betreft helemaal niets verbeterd aan de blog, die ook voor die tijd al zeer matig te noemen was. Maar voordat we vervallen in het bekritiseren van alle onderdelen van deze blog, wat eigenlijk volkomen terecht zou zijn, willen we ons toch vooral richten op één punt.

En dat betreft TheGuardian, de bedenker en oprichter van de blog. Het is apart om te merken dat iemand die zelf over zéér weinig schrijfkwaliteiten beschikt enkel door middel van een grote fantasie een blog tot een succes weet te maken. Dat is knap, maar het is vreemd dat hij de persoon is die nieuwe schrijvers aanneemt. Want gezien de schrijfstijl die hij hanteert in zijn verhalen zou hij iedereen kunnen aannemen. Immers, de manier waarop hij schrijft stelt niets voor en zou iedereen kunnen. Het enige wat zijn blog wat dat betreft overeind houdt zijn de goede schrijvers (Jay; en Thundercover, red.) en zijn eigen rijke fantasie. Zijn verhalen zijn steevast schreeuwerig, totaal structuurloos en zéér voorspelbaar. Er worden lukraak komma’s geplaatst, Caps Lock lijkt 10 x per verhaal per ongeluk te worden aangetikt en ook de Enterknop wordt te pas en te onpas gebruikt; Het komt de kwaliteit allemaal niet ten goede.

Ondanks alles is zijn blog toch populair bij het grote publiek, maar dat komt omdat TheGuardian naast een slecht schrijver toch wel een vrij intelligent persoon is. Want zieltjes winnen door zoveel mogelijk verschillende Forumleden in je verhalen te plaatsen is goed bedacht. En het werkt, want iedereen die zo actief is op een Forum komt aandacht te kort in het echte leven en hoopt dit te kunnen vinden op onder andere GTAForum.nl. Iedereen die dit leest herkent dit, maar zal het blijven ontkennen.

Terug naar de blog, want het gaat in deze rubriek niet om de Forumleden in het algemeen, het gaat om het team van GTAForum Verhalen die er met zijn allen een grote rotzooi van maken. De reacties laten hun in de waan dat ze inderdaad goed bezig zijn, want reacties als ”Leuk verhaal!” en ”Ik kan niet wachten op het vervolg!” zijn niet op 19 handen te tellen. En mocht er een keer kritiek komen op weer een belachelijk moralistisch verhaal van TheGuardian, dan wordt dat verhaal gewoon verwijderd en gaan ze vrolijk verder in hun eigenwaan. Werkelijk, Harry Mulisch zou zich omdraaien in zijn graf mocht hij GTAForum Verhalen lezen en Jan Wolkers zou zich vast doodschrikken bij het zien van zo weinig schrijftalent in één persoon. Laten we ons bij deze grote schrijvers aansluiten en een onvoldoende geven voor de blog van TheGuardian: Een dikverdiende 3,9/10 voor GTAForum Verhalen.

5 Comments


Recommended Comments

Je bedoelt:

Werkelijk Jan Wolkers zou zich omdraaien in zijn graf mocht hij GTAForum Verhalen lezen en Harry Mulisch zou zich vast doodschrikken bij het zien van zo weinig schrijftalent in
Link to comment

Wat Harry Muesli (slechte grap) vindt interesseert me niet zoveel, maar ik vind deze editie van deze rubriek meer een afzeik-hoekje. Ja, het zal wel satirisch bedoeld zijn, maar ik vind het doel een beetje voorbij gestreefd als ik dit lees. Sorry.

Link to comment
Wat Harry Muesli (slechte grap) vindt interesseert me niet zoveel, maar ik vind deze editie van deze rubriek meer een afzeik-hoekje. Ja, het zal wel satirisch bedoeld zijn, maar ik vind het doel een beetje voorbij gestreefd als ik dit lees. Sorry.
Je hoeft je niet te excuseren voor een reactie als deze hoor, ik heb juist graag dat ook dit soort reacties geplaatst worden; Ook ik sta absoluut open voor kritiek op mijn rubrieken en wil er ook zeker wel wat mee doen. Ik heb m'n eigen verhaal in deze rubriek nog eens aandachtig nagelezen en moet toegeven dat er inderdaad wat dingen instaan die het misschien net even t
Link to comment
Maar het doel voorbijgestreefd, daar ben ik het niet mee eens.

Nou ja goed, ik bedoel meer dat er tot wel 3 keer toe staat dat TheGuardian botweg "een slechte schrijver is". Ik vind de insteek van MAF leuk hoor, maar als zoiets er lukraak staat komt het bij mij meer over als dat je TheGuardian gewoon haat (is vast niet het geval hoor, ik zou niet weten of jullie ruzie hebben of zo :puh:) en 'm dus maar liefst recht voor z'n raap afzeikt met 'n mening die je op deze manier z

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...