Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85548

Pool op Pole!


Thundercover

431 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Nelsinho Piquet opende de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrain, waarin weinig gebeurde. Met nog vijf minuten te gaan, spinde Takuma Sato in de laatste bocht. Op dat moment reed Massa in een snelle ronde en ging volgas voorbij aan de gele vlaggen. Even later worden de vlaggen ingeruild voor rode vlaggen, omdat de wagen van Sato gevaarlijk zou staan.

Na de eerste sessie is er een klein feestje bij Bourdais. Voor het eerst komt hij in de tweede sessie terecht en heeft hij zijn teamgenoot Vettel verslagen. Minder blij is Fisichella, die weer net niet de tweede sessie haalt. Beide Renaults zijn wel door, maar Coulthard laat te veel liggen en haalt het ook niet.

Felipe Massa overheerst de kwalificatie. Op elk deel van het circuit is hij de snelste en als je zelfs je teamgenoot constant met een halve seconde pakt, lijkt het niet mis te kunnen gaan. Maar dat gaat het wel. Terwijl teams als RedBull, Toro Rosso, Force India en Super Aguri alweer in het hotel zitten, maakt Massa een klein foutje halverwege zijn laatste ronde. Daardoor komt hij niet aan de tijd van Robert Kubica, die fantastisch rijdt en daarmee de zijn eerste en de eerste pole van het team pakt.

95993.jpg

Kubica staat op pole.

Uitslag

1. Kubica

2. Massa

3. Hamilton

4. Raikkonen

5. Kovalainen

6. Heidfeld

7. Trulli

8. Rosberg

9. Button

10. Alonso

11. Webber

12. Barrichello

13. Glock

14. Piquet

15. Bourdais

16. Nakajima

17. Coulthard

18. Fisichella

19. Vettel

20. Sutil

21. Davidson

22. Sato

Meer foto's komen zodra er betere foto's online staan.

6 reacties


Recommended Comments

Ja, het is BMW eindelijk gelukt! Word Massa niet bestraft? Ik meen dat hij volgas langs de gele vlaggen ging, wat verboden is. :S

Link to comment
Een diepe buiging voor Kubica en de BMW Sauber team _O__O__O_

Je had van te voren wel kunnen weten dat hij er toch niks mee zou bereiken, hij had net zo goed wat meer benzine kunnen laten zitten in zijn auto en tevreden zijn met een derde plek want winnen van 2 ferraries die achter je staan is ook niet echt makkelijk

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...