Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85602

Tests in Barcelona


Thundercover

342 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

De afgelopen week werd er druk getest in Barcelona. Omdat de kilometers die gereden zijn op slicks (profielloze banden) niet meetellen voor het maximum aantal testkilometers per jaar, reden de teams maar al te graag met de slicks. Zo konden ze gratis ook nog wat nieuwe aerodynamische snufjes uitproberen.

97048.jpg

Als eerst het team van Renault. Dat team probeerde de eigen intepretatie van de haaienvin uit, die begin dit jaar op de RedBull verscheen. De vin zou moeten zorgen voor meer stabiliteit aan de achterkant van de wagen. Of het helpt, is één, of het mooi is een tweede...

97122.jpg

Het testen met slicks was ook weer een mooie gelegenheid voor Ferrari om Michael Schumacher te laten testen. De Duitser testte deze week één dag met een totaal op 2009-afgestelde auto. Voor 2009 worden de regels namen veel aangepast, waardoor allerlei flapjes op de auto verboden worden. Tevens zaten er slicks onder de auto, hoewel het nog steeds niet zeker is dat die terugkeren.

97185.jpg

Ook het team van Toro Rosso viel op, al was dat niet op de manier die ze waarschijnlijk voor ogen hadden. Bourdais testte de nieuwe wagen van het team en schreef deze ook meteen af. De Fransman hield er zelf niks aan over, maar zorgde er wel voor dat Vettel niet kon rijden op de dag erna. De basis lijkt wel goed te zitten.

96187.jpg

Er was maar één team niet aanwezig in Barcelona: Super Aguri. Het verhaal rondom het in geldnood verkerende team wordt met de dag slechter en het is nog maar de vraag of ze in Barcelona aanwezig zijn volgende week. Honda heeft de toekomst van het team in handen en dat zullen ze in Japan niet heel leuk vinden.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...