Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586286

Editie 85 - De Tien


Dutchy3010

476 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix!

De 10 rijkste mensen op de wereld

Deze De Tien gaat over de 10 rijkste mensen op deze aardbol. Het zijn de mensen die zo’n beetje alles kunnen kopen wat er te koop is op deze wereld. Ze hebben het gemaakt in de zakenwereld en zijn daarmee flink rijk geworden. De een werd het met een eigen bedrijf, de ander verdiende zijn geld met beleggingen in andere bedrijven en weer een ander verdient het met

Op nummer 1 staat Warren Buffett

WarrenGlow.JPG

De amerikaanse multi miljardair was van jongs af aan al bezig met het verdienen van geld en het investeren in bedrijven. Zijn vermogen word geschat op maar liefst 62 miljard dollar en daarmee laat hij Bill Gates ver achter zich. Hij investeert vooral in bedrijven die veel gaan groeien over een langere periode, maar hij is ook aandeelhouder van Gillete en The Coca Cola Company, waar hij de grootste individuele aandeelhouder is. Hij is dan misschien wel de rijkste man op deze aardbol, hij leeft zelf erg eenvoudig. Hij woont nog steeds in het huis wat hij 41 jaar geleden gekocht had en hij rijd nog in een auto die de meeste mensen al 3 keer weg gedaan zouden hebben...

Op nummer 2 staat Carlos Slim Helú

340x.jpg

Deze Mexicaan vergaarde het grootste deel van zijn fortuin met het telecom bedrijf Telmex, welke hij zelf heeft op gezet. Zijn vader, Yousouf Salim, was al redelijk rijk en Carlos was vast besloten hem op te volgen. Hij studeerde af als ingenieur aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico (UNAM). Hij werd bekend als zakenman in 1990, toen hij het bedrijf Telmex opkocht van de Mexicaanse regering en er zelf mee verder ging. Hij verdient per dag maar liefst 27 miljoen dollar, een bedrag wat het grootste deel van de wereld nooit zal bezitten in heel hun leven.

Op nummer 3 staat Bill Gates

Bill_Gates_718639.jpg

Het is het eerste jaar sinds jaren dat Bill Gates niet meer de rijkste man ter wereld is. Hij was het eerder in 1987 maar het jaar daarop was hij voorbij gestreefd. In 1996 kwam hij weer als nummer 1 uit de bus en dat bleef hij tot 2007. Hij werd in 1955 geboren in Seattle, Amerika. In 1975 sloot hij een overeenkomst met MITS om de rechten van een door Gates en Allen geschreven programma aan MITS te verkopen. Dat was het begin van een van ’s werelds grootste bedrijven, Microsoft. Met Microsoft heeft Bill Gates al zijn geld verdient en hij heeft daar tot dit jaar gewerkt. Gates geeft veel aan liefdadigheid en hij heeft verklaard dat als hij dood gaat, zijn kinderen beide 10 miljoen dollar erven en de andere miljarden naar liefdadigheid gaan.

Op nummer 4 staat Lakshmi Niwas Mittal

21sld1.jpg

De eigenaar van het grootste staalconcern van de wereld, Mittal Steel. Hij leefde in een arme familie maar nadat zijn vader zich opwerkte tot partner van een kleine staal fabriek, ging hij zich interesseren in het overnemen van staalfabriek. Zo heeft hij zijn bedrijf opgebouwd tot een miljarden bedrijf. Hij is met 45 miljard dollar de rijkste man in Azië.

Op nummer 5 staat Mukesh Ambani

NY3A.jpg

Deze zakenman komt net als de nummer 4 uit India en is de op één na rijkste Aziaat in de wereld. Hij vergaarde het meeste van zijn fortuin met een van de grootste olie raffinaderijen in de wereld. Daarnaast heeft hij ook nog een van de grootste telecom bedrijven op gezet, Reliance Communications. Zijn totale vermogen is 43 miljard dollar.

Op nummer 6 staat Anil Ambani

ambani.jpg

Alweer een Aziaat in de lijst, ook uit India. Zijn fortuin vloeit, net als bij de nummer 5, uit de Reliance bedrijven. Inmiddels heeft hij het hele Reliance concern overgenomen met zijn eigen bedrijf. Daarnaast heeft hij een eigen film en bioscoop firma. Zijn vermogen word geschat op 42 miljard dollar.

Op nummer 7 staat Ingvar Kamprad

kamprad_360.jpg

De geestelijk vader van een wereld bekend concern: IKEA. Hij begon al als jonge jongen als handelaar en breide zijn handel steeds uit. Toen hij op 17 jarige leeftijd afstudeerde, kreeg hij een som geld van zijn vader. Hij gebruikte dit geld om in 1943 IKEA op te richten. Inmiddels is dit meubel verkoop bedrijf een van de grootste bedrijven ter wereld en heeft het vestigingen overal op de wereld. Kamprad is allang geen eigenaar meer van IKEA, hij stopte als baas en eigenaar in 1986. Net als de nummer 2 van de wereld is Kamprad geen ‘big spender’. Hij vliegt normale klasse, draagt zo min mogelijk pakken en dure kleding en bezoekt regelmatig goedkopere restaurants. Zijn vermogen word geschat op 31 miljard dollar.

Op nummer 8 staat Kushal Pal Singh

14537358_KP-Singh.jpg

Deze keer iemand in het onroerend goed. Deze aziaat is de baas van het grootste onroerend goed bedrijf in India. Veel meer info over zijn leven of zijn bedrijf kon ik alleen niet vinden... Zijn vermogen word geschat op 30 miljard dollar

Op nummer 9 staat Oleg Deripaska

derispaka.jpg

Deze rus was de jongste Rus die miljardair werd en is ook de rijkste Rus ter wereld. Het grootste deel van zijn fortuin verdiende hij in de aluminium industrie, hij is grootaandeelhouder van Rusal, het grootste aluminium bedrijf van Rusland. Door zijn ‘connecties’ met de president van Rusland in de jaren ’90, kon hij de politiek makkelijk naar zijn hand zetten en zo later de directeur van een van de grootste aluminium fabrieken in de wereld. Momenteel is Deripaska vice-president van de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers, voorzitter van het bestuur van de Russische Nationale Commissie van de Internationale Kamers van Koophandel (ICC). Zijn vermogen word geschat op 28 miljard dollar.

Op nummer 10 staat Karl Albrecht

HBYFAYpaa4s_Pxgen_r_380xA.jpg

Karl Albrecht richtte in 1961 met zijn broer Theo de supermarkt keten Aldi op. Nadat Theo in 1971 ontvoert werd, laten de broers zich nauwelijks zien en vermijden ze de media. Het vermogen van Karl word geschat op een niet-misselijke 17 miljard dollar en daarmee is hij de rijkste inwoner van Duitsland en de hekkensluiter in deze top 10.

Dit was het dan weer voor deze week, ik hoop dat jullie genoten hebben! Tot de volgende week!

5 reacties


Recommended Comments

Ik dagt dat die mexicaan met dat telecom bedrijf op nummer een stond. Maar valt het jullie ook op dat bijna al die mensen lelijk zijn?

Gelijk maar ik zou wel lelijk willen zijn met zo veel geld hoor ^_^

Link to comment
Ik dagt dat die mexicaan met dat telecom bedrijf op nummer een stond. Maar valt het jullie ook op dat bijna al die mensen lelijk zijn?

Gelijk maar ik zou wel lelijk willen zijn met zo veel geld hoor ^_^

Ik ook! Je hebt dan zo veel geld dat het je tog niets boeit.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...