Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85608

Winst Kimi, klap Heikki


Thundercover

391 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1194549711.png

In het zonnige Barcelona staan alle 22 coureurs klaar op de startopstelling. De Spaanse fans schreeuwen hun held toe en de licht gaan langzaam op rood. De Grand Prix van Spanje staat op het punt te beginnen.

De Ferrari's zijn goed weg. Massa kijkt een beetje aan de buitenkant van Raikkonen, nadat hij Alonso voorbij is gegaan. Achter hem schuift Hamilton vlak voor zijn teamgenoot naar links en pakt Kubica, die aan zijn andere kant Kovalainen ziet. Het veld kruipt langzaam door de eerste bochten, terwijl Alonso en de Ferrari's aan de horizon verdwijnen. Alles gaat goed, tot de derde bocht. Sutil is iets te enthousiast, komt op het gras, spint en Vettel rijdt tegen hem aan. Beide Duitsers liggen eruit en de Safety Car komt op de baan.

98134.jpg

De start.

Nadat de Safety Car weg is, probeert de van de baan geschoten Piquet Bourdais in te halen. Bourdais kijkt niet, stuurt in en ze raken elkaar. Piquet valt ter plekken uit terwijl Bourdais de pits nog kan halen. Drie ronden later stapt Davidson om onverklaarbare redenen uit.

De Formule 1 komt weer even in de optocht terecht. Alonso stopt zoals verwacht als eerste en pas drie ronden later gevolgd door Massa en Raikkonen. Raikkonen blijft met drie seconden voorsprong nog steeds voor Massa rijden als ook Hamilton en Kubica tegelijk stoppen. Ook daar blijft de volgorde ongewijzigd.

Dan zien we plotseling een auto in de bandenstapels staan. Het is een McLaren en aangezien Hamilton net de pits uitrijdt, is dit Kovalainen. De klap moest enorm geweest zijn, want alleen de achterkant van de wagen is te zien, de rest zit in de bandenstapels. De Safety Car komt opnieuw de baan op en het ziet er niet goed uit. In de herhaling zien we de McLaren naar de snelle bocht 9 gaan, insturen en plotseling rechtdoor gaan. Coureurs gaan met 230 km/h door die bocht heen en aangezien de McLaren nauwelijks vaart verliest, moet de impact zo'n 200 km/h zijn.

98189.jpg

Marshals praten met Kovalainen.

Terwijl het veld achter de Safety Car rijdt, zien we de onboard-beelden. Kovalainen stuurt inderdaad in, maar dan ontploft het hart van zijn linkervelg. De druk in de band verdwijnt en de band is op dat moment niets meer dan een stukje rubber. Omdat alle druk in de rechterbocht naar links ligt, gaat de McLaren met Kovalainen als passagier in volle vaart rechtdoor. Hij heeft net genoeg tijd om zijn handen van het stuur te halen.

Professioneel houdt de regie beelden van de plaats van het ongeval weg en zien we Heidfeld stoppen. Ook Barrichello stopt en verliest bij het wegrijden zijn voorvleugel. Die blijft echter aan de ophanging hangen en dus zien we Barrichello een ronde lang met een kapotte voorvleugel rijden, waarna hij na nog een stop ver terug valt.

98176.jpg

Barrichello zonder neus.

In de 28e ronde gaat de Safety Car naar binnen, nadat we Kovalainen zijn duim hebben zien opsteken. Volgens de huidige berichten heeft hij een hersenschudding. Twee ronden later krijgt Heidfeld een 10 seconds stop and go penalty voor het tanken tijdens de Safety Car situatie. Vier ronden later is het over voor de fans van Alonso: met rook verlaat hij de strijd. Ook Barrichello stapt uit twee ronden later en niet veel later is het Rosberg die zijn rokende auto precies onder zijn eigen pitbord stopt.

Nadat de toppers hun tweede stop gemaakt hebben, zien we Glock iets te enthousiast bij Coulthard naar binnen glijden. Glock moet naar binnen voor een nieuwe neus, terwijl Coulthard een ronde later een lekke band krijgt. De wedstrijdleiding besluit na de wedstrijd het ongeluk beter te bekijken. Coulthard valt terug achter Sato en we hebben twee leuke gevechten: Heidfeld achter Fisichella en Coulthard achter Sato. Zowel Heidfeld als Coulthard lukt het, al was het bij Heidfeld met moeite, om hun voorgangers in te halen.

Raikkonen behaalt vrij eenvoudig zijn tweede zege van het seizoen en Massa maakt er de tweede Ferrari-dubbel van. Hamilton wordt toch nog derde en Kubica zorgt ervoor dat de top vier binnen vijf seconden finisht.

98214.jpg

Raikkonen wint!

Uitslag

1. Raikkonen

2. Massa

3. Hamilton

4. Kubica

5. Webber

6. Button

7. Nakajima

8. Trulli

9. Heidfeld

10. Fisichella

11. Glock

12. Coulthard

13. Sato

Uitgevallen

Rosberg

Barrichello

Alonso

Kovalainen

Davidson

Bourdais

Piquet

Vettel

Sutil

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...