Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582003

Editie 86 - De Tien


PatrickW

448 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix en Silverbyte!!

Stel: je verveelt je tijdens de vakanties de pleuris en je hebt geen problemen om de handen uit de mouwen te steken. Bovendien wil je eigenlijk ook wel graag een extra zakcentje, gewoon voor als het nodig zou moeten zijn. Je kan in zo’n geval natuurlijk een (bij)baantje nemen om een beetje aan de slag te blijven buiten school. Maar wat moet je doen, er zijn duizenden verschillende baantjes en je weet vaak van tevoren niet wat het nou precies verdient. Hieronder vind je een overzicht van de 10 best betaalde (bij)baantjes.



1:Dagjeswerk



Salaris: Van 8 tot 16 euro ongeacht de leeftijd

Dagjeswerk kan in feite vanalles zijn. Omdat het vaak verschilt en leuk werk is, is dagjeswerk zeer gewild en moet je dus op tijd zijn om aan de slag te kunnen. Al met al een makkelijke manier van geld verdienen, maar het verdient niet super in vergelijking met andere baantjes in deze top tien. Maar je hoefd dan ook redelijk weinig te doen.

2:Zwart werk in de horeca

Salaris: 1 tot meer dan 20 euro per uur ongeacht de leeftijd

Bonus: fooi.

Ook een populaire manier van geld verdienen. Toch zitten hier wat risico’s aan verbonden. Je salaris ligt niet vast, het hangt af van je werkgever. Als er iets gebeurt, ben je niet verzekerd. Bovendien kunnen ze je, als je niet meer nodig bent, je gewoon op straat zetten en dan ben je klaar.



3: Bellen, bellen, bellen

Salaris: 8 euro ongeacht de leeftijd

Bonus: Bij het behalen van de target wordt een geldbedrag of een cadeau als een mobiele telefoon of usb-stick weggegeven.

Zeer laagdrempelig werk waarbij je niks meer moet doen als het aansmeren van abbonementen aan mensen. Leuk detail is dat als je iemand iets weet te verkopen, je een leuke bonus krijgt. En voor de hele dag op je zitvlak zitten, krijg je redelijk goed betaald.

4: Eigen baas



Salaris: wat de klant ervoor geeft.

Doe iets waar je zelf goed in bent en waar je brood in ziet. Bied je zelf aan als computerprogrammeur, huiswerk begeleider, autowasser, honden uitlater of oppas. Zorg wel dat je een beetje weet wat andere mensen verdienen die hetzelfde doen, zodat je een beetje weet wat je moet vragen voor je klusje. Klanten zijn te krijgen door bijvoorbeeld een kaartje op te hangen aan het prikbord van de supermarkt.

5: Sample erop los

Salaris: 7-9 euro ongeacht de leeftijd

Deel gratis samples uit van parfum, wasmiddel of andere artikelen op drukke of populaire trekplijsters voor toeristen. Bijvoorbeeld bij het strand of in de stad en verdien je fortuin in de buitenlucht.

6:Zorgsector



Salaris: 17 jaar: 5-7 euro 22 jaar: 9-15 euro

Bonus: Onregelmatigheidstoeslag.

Een baan in de zorg betaalt beter dan veel mensen denken. Thuiszorgorganisaties zoeken nog volop naar jongeren die huishoudelijke werkzaamheden willen uitvoeren. Ziekenhuizen zijn op zoek naar mensen die het eten regelen en de dossiers en archieven bijhouden, en ook zijn er veel bijbanen in de uitvoerende zorg te vinden voor mensen die al wat werkervaring hebben.

7:Nauwkeurig werk

Salaris: 17 jaar: 5/6 euro 22 jaar: 9/10 euro

Banken, verzekeraars en energiebedrijven betalen goed voor vrij eenvoudige klussen. Verzekeraars zoals Delta Loyd en Aegon zoeken bijv. mensen die persoonlijke gegevens van nieuwe of verhuisde gegevens in de computer zetten.

8:Horeca

Salaris: 17 jaar: 4-7 euro 22 jaar: 8-12 euro

Bonus: Fooi, en zo nu en dan een leuk concert in de pauze

Werken in de horeca behoort tot een van de populairste vakantiebanen, zo bleek uit

onderzoek van Randstad. Festivals als Lowlands en Dancevalley en een evenement zoals een missverkiezing zijn het populairst, met gemiddelde salarissen van zo'n vier en twaalf euro per uur.

9:Logistiek werk



Salaris: 17 jaar: 4/5 euro 22 jaar: 8/9 euro

Bestellingen klaarleggen en dozen inpakken voor distributie vult de portemonnee behoorlijk. De meeste van deze bedrijven garanderen minimaal drie weken fulltime werk aan vakantiekrachten.

Het hoeft trouwens niet altijd saai te zijn, want onder de werkzaamheden van bijv. een ordepicker bij TPG-post vallen ook het bij elkaar zoeken en sorteren van postzegels voor verzamelaars.

10:Hovenierswerk

Salaris: 17 jaar: 4/5 euro 22 jaar: 8/9 euro

Tuinenn aanleggen in opdracht van een hoveniersbedrijf betaalt in verhouding beter dan het werken in bijv. een groentekas. Ook mooi meegenomen is het feit dat je in de open lucht werkt en dat werk zeer

afwisselend is.

Dit was weer De Tien voor deze week, we hopen dat jullie genoten hebben en tot de volgende week!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...