Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581893

Editie 86 - Game On


PatrickW

353 bezichtigingen

gallery_33831_25_14683.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jay;!

Welkom bij deze editie van Game On. De gebruikelijke redacteur, Ikkes kon dit maal niet dus was ik genoodzaakt om deze editie op me te nemen. Het is niet een ‘Game On’ zoals jullie gewend zijn, het gaat namelijk over de release van Grand Theft Auto IV. Veel lees plezier in ieder geval!

[hr=2]=#3b91c3[/hr]

Inleiding

Vorige week behandelde Ikkes de toen nog komende GTA IV tot in de details. Deze week gaan we verschillende dingen doen, we gaan de drukte op het forum in, kijken welke consoles er gekozen worden maar we gaan ook kijken hoe deze topgame nou eigenlijk bevalt bij de vaste spelers.

Drukte

De drukte op het forum is niet meer bij te houden. Het ledenaantal van GTAGames steeg al in hoge mate maar met de release zien we dan het nog verder kan. Niet alleen is er een chat bijgekomen, verschillende IV fora vonden hun plekje op het forum. Na middernacht zijn er nog tientallen leden online, het kan komen door de vakantie maar we weten allemaal dat ook dat weer met GTA IV te maken heeft.

Opinie

Zoals aangekondigd besloot ik twee oude bekende GTA-gamers te interviewen, namelijk DenkaanHenk en Hanneswasco! Beide hebben de nieuwe GTA al in huis en geven jouw hun kijk op deze topgame!

Is GTA IV wat je verwacht had?

DenkaanHenk: Ja zeker, typisch de gameplay uit de vorige GTA's. De missies bevallen me erg goed, had niet anders verwacht. Rockstar heeft het weer mooi voor elkaar gekregen. Ze hebben een stuk meesterwerk geleverd.

Hanneswasco: Neen, ik had eerlijk gezegd GTA IV onderschat. Ik had verwacht dat de game totaal niet zo goed zou zijn als iedereen verwachte maar het bleek dat het toch een topgame is. Vooral de RAGE-engine is mooi. De graphics zijn dan weer minder mooi dan ik had verwacht.

Wat hebben ze volgens jouw het mooiste uitgewerkt in het spel?

DenkaanHenk: De graphics natuurlijk, de lichteffecten zijn echt mooi. De missies zijn hetzelfde als in de vorige delen, cutscene - missie - beloning.

Hanneswasco: Volgens mij de 'bewegingen' van de mensen, en de details. Zoals de kogels op een auto die je echt ziet. Ook het realisme, bijvoorbeeld een auto stelen.

Wat had eigenlijk toch nog iets beter gekund in deze game?

DenkaanHenk: Er zijn te weinig winkels in GTA IV, enkel maar wat restaurants en kledingwinkels. Daar had ik meer van verwacht, ik dacht zo dat er op elk hoekje van de straat een winkel stond.

Hanneswasco: Hmmm, moeilijke vraag, ik vind dat de Graphics iets beter hadden kunnen zijn, en de stad is nu ook iets te donker. Ik heb liever een Vice City (licht)gevoel.

Wat vind je van het personage 'Niko', bevalt hij je of vond je de hoofdpersonages uit de vorige GTA's beter?

DenkaanHenk: Niko is één van de meest sterkste hoofdpersonages uit de GTA reeks, hij is vooral emotioneel. Maar Tommy Verceti blijf ik toch iets beter vinden. Maar Niko komt zeker op de tweede plaats.

Hanneswasco: Hij bevalt meer zeer goed, alleen kijkt hij misschien iets te arrogant en kwaad. Verder is zijn Engels ook niet super, maar als je dan gaat vergelijken met CJ van SA spreekt ie toch nog deftig Engels.

Zitten er niet iets te veel veranderingen in deze GTA of is dat wat het zo spectaculair maakt?

DenkaanHenk: Nee hoor, Rockstar heeft het goed aangepakt. In San Andreas blijven de meeste mogelijkheden zitten, maar GTA IV overtreft San Andreas wel.

Hanneswasco: Ik vind het iets te veel veranderingen. De echte GTA sfeer komt maar half terug, en ik vind het iets te realistisch gemaakt, maar ik betwijfel of andere daar ook zo over denken.

PS3 of Xbox 360

Het was voor velen een moeilijke vraag bij aanschaf van één van deze consoles. Toch hebben de meeste er al één aangeschaft. De meeste (op het forum) lijken toch maar voor een PS3 te gaan maar deze blijkt toch veel duurder dan bijvoorbeeld de Xbox Arcade. Uiteindelijk gaat het toch om de kwaliteit en daar kennen de meeste toch de PS3 toe. De laatste tijd zijn er ook veel problemen aan het licht gekomen, denk aan consoles die na 15 minuten GTA IV al afhaakten. Het is een trieste zaak en voor anderen is het dan ook maar afwachten op de PC-versie.

Conclusie

De meningen over deze game blijven dus verdeeld. Wel kunnen we concluderen dat men over het algemeen erg positief is en het zeker een aanwinst voor Rockstar mag zijn. Iedereen die de game heeft of nog gaat halen, veel plezier en succes in ieder geval!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...