Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85544

Kovalainen op z'n best!


Thundercover

317 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1194549711.png

Vanmiddag om 14:00h Nederlandse tijd ging de Grand Prix van Turkije van start. De coureurs aan de voor hun linker kant van de startopstelling zouden vanwege minder grip in het nadeel zijn en dat bleek ook het geval bij de start. Kovalainen kwam moeilijk weg, zat Raikkonen in de weg en verloor plaatsen aan Hamilton en Kubica. Raikkonen moest hard in de remmen voor Kovalainen en zag Alonso aan hem voorbij gaan. Achterin ging het helemaal mis, waar Fisichella veel te laat remde en zichzelf op de achterkant van de wagen van Nakajima lanceerde. Beide mannen waren uit de race en de Safety Car kwam op de baan.

Op het moment dat de Safety Car naar binnen gaat, maakt Kovalainen om onduidelijke redenen zijn stop. Hij valt terug tot achteraan, maar voor de Formule 1 liefhebber was dit goed nieuws, zoals later zou blijken. Vooraan reden Massa en Hamilton weg, voor Kubica en Raikkonen, die simpel Alonso had ingehaald. Massa en Hamilton jagen elkaar op, snelste ronde na snelste ronde, maar het gat blijft ongeveer 1.5 seconden.

99410.jpg

Alonso stopt als eerste, een ronde later gevolgd door een korte stop van Hamilton. Kubica gaat twee ronden eerder dan Raikkonen naar binnen, die nog even doorrijdt en daarmee de Pool pakt. Dan wordt de optocht van auto's doorbroken door Hamilton, die Massa voorbij steekt op het lange rechte stuk. De Brit is sneller en loopt snel uit naar zo'n vijf seconden voorsprong. Twee ronden later schiet Bourdais op datzelfde punt rechtdoor en staat vast in de grindbak.

In ronde 33, zeventien ronden na zijn eerste stop, komt Hamilton opnieuw naar binnen. Hij krijgt opnieuw harde banden en dat wordt dus een drie-stop-strategie van McLaren. Achterin levert zijn teamgenoot prachtige gevechten. Binnendoor, buitenom en op topsnelheid pakt hij Timo Glock, Jenson Button en later in de race ook Coulthard en Rosberg, allemaal in die laatste, langzame bochten. Piquet is daar ook bezig, maar verremt zich iets te vaak en pakt daardoor minder plaatsen.

99417.jpg

Voorin heeft Hamilton aansluiting gevonden bij Raikkonen. De beide Ferrari's gaan naar binnen en voor Hamilton is het pushen. Met een seconde voorsprong komt hij na zijn derde stop voor Raikkonen de baan op. Raikkonen kan het tempo prima volgen, maar niet dichterbij komen. Massa is met vijf seconden voorsprong zo goed als zeker van de overwinning.

Kovalainen haalt het niet en wordt slechts twaalfde. Alonso pakt weer punten voor Renault op de zesde plaats, voor Webber en Rosberg. Coulthard pakt opnieuw geen punten, maar wel Massa en Hamilton, die nu beide zeven punten achter staan op leider Raikkonen. Op naar Monaco!

99421.jpg

Uitslag

1. Massa

2. Hamilton

3. Raikkonen

4. Kubica

5. Heidfeld

6. Alonso

7. Webber

8. Rosberg

9. Coulthard

10. Trulli

11. Button

12. Kovalainen

13. Glock

14. Barrichello

15. Piquet

16. Sutil

17. Vettel

Uitgevallen

Bourdais (spin)

Nakajima (crash met Fisichella)

Fisichella (crash met Nakajima)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...