Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 88 - Jay's Column


PatrickW

541 bezichtigingen

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door Jay!

Welkom dan alweer, deze keer is er inderdaad een andere schrijver aanwezig die natuurlijk zelf een onderwerp naar keuze mag bedenken. Nu is dat voor sommigen een eer maar voor inspiratie loze mensen als ik kan dat nog is behoorlijk pittig worden. Het is altijd moeilijker om bij een column wat te verzinnen dan bij een gebruikelijk blog-item. Na lang nadenken besloot ik het forum is op te zoeken en daar mijn inspiratie vandaan te halen. Er gebeurd immers zo weinig in mijn leven dat ik haast geen andere keuze had.

Natuurlijk kan ik het in een column die ik deze keer helemaal zelf in mag vullen, het niet alleen maar hebben over het forum. Vandaar dat ik het combineerde met televisie. Ik besloot de televisie aan te doen en gelijk het hele forum door te surfen. Het eerste wat me opviel waren klachten, overal klachten. Niet alleen in feedback maar ook in andere fora, niet alleen bij politiekdoelgerichte programma’s maar ook bij de andere ‘programma’s’ die denken zichzelf dat te kunnen noemen. Ik erger me er vreselijk aan.

Nu denk je vast, “Hij klaagt zelf ook”. Dat klopt, goed opgemerkt. Het enigste verschil is dat ik er een doel bij heb; mensen bewust maken te klagen over nuttige dingen, iets wat ik haast nooit zie. Ik zie mensen bewust klagen over dingen die er absoluut niet toedoen. Denk aan klachten over de skin van GTAForum, de kleur oranje zou niet helemaal goed tot zijn recht komen. Mensen, waar hebben we het over? Is het de kick die je krijgt als mensen je klachten lezen? Word je blij als er iets onnuttig als een skinkleur wordt aangepast? Het is voor mij nog altijd een raadsel. Dan natuurlijk over de televisie, die nog altijd aanstaat. Mensen die over het weer klagen.. Kijk, aan een skinkleur is nog wat te doen maar ga mij niet vertellen dat het weer zich speciaal aanpast op de gelegenheid. Als het regent neem je een paraplu mee, als het zonnetje schijnt neem je een zonnebril mee. We hebben zoveel mogelijkheden hier in Nederland, benut ze eens.

Er bestaan op het forum inmiddels erg veel topics over de kwaliteit van het forum. Ik waag me er niet aan erg veel dingen te zeggen over dit onderwerp. Natuurlijk heb ik het recht om mijn mening te uiten en te klagen over de klachten die ik tegenkom. Ik wil mijn handen er gewoon niet te vuil aan maken, ik ben immers nog minder dan een halfjaar lid op het forum en dan al mijn mond opentrekken. Ik heb geen flauw idee welke situaties er allemaal niet geweest zijn voordat ik me registreerde. Vandaar dat ik naar mijn gevoel het recht niet heb om op verdere zaken in te gaan. Feitelijk gezien, wel; ik ben één van de vele leden die van het forum gebruikt maak, ik mag dus best mijn kritiek uiten op zaken waar ik me aan erger.

Nou vooruit dan, één klacht die er gewoon even uit moet. Een klacht die ik niet alleen op het forum maar overal tegenkom; mensen die dreigen weg te gaan omdat het forum ‘veranderd’ is. Nogmaals, ik weet niet wat er allemaal ‘veranderd’ is omdat ik vele jaren simpelweg niet heb meegemaakt. Toch vind ik dat dit onder het kopje ‘zelfmedelijden’ valt. Waarom meldden dat je weggaat? Meld je forumvriendjes/vriendinnetjes dat je weggaat en log uit. Om jezelf nu een heel topic te gunnen en te vragen of je geblokkeerd mag worden vind ik echt niet kunnen. Weliswaar kunnen mensen zich hier aangesproken door voelen, het is in blijft mijn mening en die is nog altijd de juiste. Waar ik me dan het meest om verbaas is dat de helft van de mensen die hiervoor een topic opent, gewoon terug komt. En deze leden zijn precies dezelfde die op blokkering aandringen. Ik hoop dat ze nu dus snappen waarom het niet kan. Ik begrijp het als mensen aankondigen weg te gaan en erbij vertellen dat ze af en toe nog is terug komen om te kijken hoe de stand van zaken zijn, maar mensen die definitief ‘dreigen’ weg te gaan om de sfeer moeten ook gelijk weg. Om dan nog een topic te openen met “Ik ben terug” of iets dergelijks in je signature te zetten vind ik gewoon niet kunnen. Je mag van mij best terugkomen maar doe het op een fatsoenlijke manier en niet na veel te klagen over hoe slecht het forum wel niet is.

Goed dan, het word allemaal te lang heb ik het gevoel Ik ben zelf immers een beetje uit inspiratie geraakt. Ik hoop dat jullie het wat vonden en als er ooit nog is een vervangende column als deze komt zal ik nog wat serieuze onderwerpen proberen aan te snijden. Bedankt voor het lezen in elk geval.

12 reacties


Recommended Comments

Helemaal gelijk, ik word er ook helemaal spuugzat van. Als ze proberen te dreigen dat ze weg gaan, dan kunnen ze van mijn part gelijk vertrekken.

Je bent een goede stand-in, ga zo door :)

Link to comment

Elk geklaag heeft een zeker doel c.q. nut, dingen die jij niet nuttig vind kunnen anderen wel nuttig vinden. Mensen leren om enkel over ''nuttige dingen'' te laten klagen is zinloos, dat is min of meer hetzelfde als mensen een bepaalde mening aanpraten. Zo klaag jij bijvoorbeeld over een aantal onderwerpen in je column die er voor mij niet toe doen, dus voor mij klaag je niet over nuttige dingen. Misschien een beetje raar verwoord, maar ik denk wel dat je me begrijpt. Anders klaag je maar.. ^^ Wel kunnen mensen proberen om na te denken voordat ze klagen, of hun geklaag niet verklaarbaar is of reeds behandeld is op het forum.. Leuk geschreven. ;)

Link to comment

Het mag van mij wel wat pittiger. Als jij mensen die afscheidstopics maken tuig van de richel vindt moet je dat zeggen, en je niet verschuilen achter 'Ik vind eigenlijk dat ik geen mening mag hebben want ik ben nog niet zo lang lid.' Bijt van je af Jay, laat je tandjes zien. Het is nog een beetje te lievig, in je volgende column ga je gehakt maken van alles wat GTAGames ooit heeft durven betreden.

Link to comment
Het mag van mij wel wat pittiger. Als jij mensen die afscheidstopics maken tuig van de richel vindt moet je dat zeggen, en je niet verschuilen achter 'Ik vind eigenlijk dat ik geen mening mag hebben want ik ben nog niet zo lang lid.' Bijt van je af Jay, laat je tandjes zien. Het is nog een beetje te lievig, in je volgende column ga je gehakt maken van alles wat GTAGames ooit heeft durven betreden.

Als je goed leest zie je dat ik iets in die trand zeg en vervolgens eens goed mijn mening uit. Maar als jij het nog 'pittiger' wilt Nils, dan zal ik daar m'n best op doen.

Link to comment

Ik vind eigenlijk dat je nooooit moet zeggen:

Weliswaar kunnen mensen zich hier aangesproken door voelen, het is in blijft mijn mening en die is nog altijd de juiste.

Alsof je de verwachtte aanvallen ongelovelijk vreest. Dat mag je voortaan weglaten, want het komt zwak over, terwijl dat niet hoeft.

Maar wel leuk om te lezen. Keep up the good work.

Link to comment
Zoals ik al zei; Jay heeft een goede pan nasi voor ons gemaakt. Ik wil er alleen wat sambal bij.

Ik zou toch gehakt maken? :7

Tevens bedankt voor de positieve reacties en de feedback.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...