Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 89 - Jay's Column


Ikkes

523 bezichtigingen

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Voor de tweede keer heb ik de eer om een nieuwe editie van “Jay’s Column” te schrijven. Ik besloot deze keer te schrijven over iets wat elk jaar weet terugkomt, bestaat uit carnavalsacts en vrijwel nooit meer eerlijk verloopt. De meeste voelen hem al aankomen, ik heb het natuurlijk over het Eurovisie Songfestival.

Vroeger was het een fenomeen, elk land deed zijn best om een fantastische act neer te zetten en ervoor te zorgen dat er heftig gestemd werd op het land dat het ’t meest verdiende. Zangers en zangeressen deden mee die ook echt konden zingen en het nam geweldige kijkcijfers met zich mee. Helaas is dit allemaal veranderd, elk jaar weer ergeren we ons aan dezelfde Oostblok landen die op elkaar stemmen. Op deze manier slepen ze een mooie plek in de wacht en zijn ze uitermate trots op henzelf. Maar goed, hoe ga je dit tegen? Moeten we al die landen afschaffen? mag je niet meer op je buurland stemmen? mogen de kijkers zelf nog stemmen? Ik weet het niet, het heeft sowieso geen nut om erover na te denken, ik mag het niet beslissen.

Nu zat ik van de week te kijken naar de halve finales waarbij de genomineerde landen meededen en ze natuurlijk hun uiterste best moesten doen. Uiteraard hadden wij (Nederland) Hind. Menig Idols-kijker kent haar wel. Ze won destijds niet maar ze had een fantastische stem, vandaar dat ze ook is uitgekozen. Voordat dit spektakel ook maar begonnen was merkte ik al dat het hele ‘songfestivalsfeertje’ gewoon weg was. Nu zeggen velen dat alleen maar homo’s naar het Eurovisie Songfestival kijken. Dit is natuurlijk niet zo, ik houd er ook van om met me vriendin of familie op de bank te zitten. Dat moet dus is ophouden, je kijkt het omdat het gezellig is of omdat je trots op je land bent. Vroeger waren het eigenlijk beide situaties, ik was trots op me land en er was genoeg gezelligheid. Maar uiteraard is dit allemaal veranderd. De teksten van de Nederlandse liedjes zijn tegenwoordig allemaal in het Engels terwijl ik toch vind dat je een deeltje van ons cultuur moet laten zien. Dat doen die andere landen toch ook?

Ook mijn moederland Ierland had weer een carnavalsact die helemaal niet aansloeg. Weliswaar kon ik erom lachen maar de stemmers niet. Als artiest of band die meedoet moet jij je land en de burgers daarvan vertegenwoordigen wat veel te weinig gebeurd. Ik kan er best boos om worden als er geen normale acts meer worden vertoond wat nu het geval is. Het is natuurlijk allemaal om te lachen maar uiteindelijk vertegenwoordig je wel een land en ik vind dat je dan ook best wel is je best mag doen.

Laat die Oostblok landen eens beseffen dat het allemaal niet eerlijk verloopt. Waarschijnlijk weten ze het zelf wel maar ach, wie wil er nou niet winnen. Hoe dan ook, de finale van het 53ste Eurovisie Songfestival begint om 21:00 en eindigt om 00:25, misschien dat jullie dus nog wat meepikken vanavond. Het word uitgezonden op Nederland 1 maar uiteraard zal BBC (de engelse zender) ook wel van de partij zijn. Veel kijkplezier en ik hoop dat jullie het wat vonden. Wellicht volgende week weer een column maar niks is zeker. Bedankt voor het lezen in elk geval!

2 reacties


Recommended Comments

Ik kan me hier ook wel erg aan ergeren, het begint steetds meer op een carnavalsstoet te gaan. Ze besteden meer aandacht aan hun kledij dan aan hun zang!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...