Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

Editie 89 - Joris Column


Ikkes

463 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_1742.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Laatst las ik op het forum een zeker topic over moskeeën ofzo, wat we er van vonden en of het er niet veel te veel waren. Dat topic verloor al snel het onderwerp en ging over naar een discussie over onze multi-culturele samenleving, maar laten we zoals gewoonlijk lekker met het begin beginnen. Welkom bij een nieuwe editie van Joris' Column overigens, hebben we dat moment ook weer gehad.

Om echt met het begin te beginnen, ga ik het eerst over de eerste post hebben. Kort samengevat vind de topicstarter het niet kunnen dat er straks meer moskeeën dan kerken staan in Nederland, om het een beetje te nuanceren zet hij er wel achter dat hij helemaal niks tegen Moslims heeft. Komt ook erg geloofwaardig over, een mening uiten om die vervolgens meteen weer tegen te spreken. Dan over het kaartje, dat vreselijk veel stipjes bevat die moskeeën moeten voorstellen.

moskee.gif

Er staan volgens de topicstarter al 512 moskeeën in ons landje, met in elke twee maanden een grote opening van een nieuwe moskee. Laten we nog eens benadrukken dat hij beweerd dat er straks meer moskeeën staan dan kerken, als er daadwerkelijk 2 moskeeën per maand bij komen duurt het nog ongeveer 18976 maanden voor het zover is. Omgerekend is dat 1581 jaar, inderdaad reden om je zorgen te maken zeg.. De 512 moskeeën vallen in het niks bij de ongeveer 10.000 kerken die ons land telt, zo'n kaart zou er uit zien als hieronder. Hoeveel kerken er precies zijn is niet echt duidelijk, het ligt tussen de 7.000 en de 14.000. Ik heb voor het gemak een getal genomen dat in het midden ligt, 10.000 dus. Misschien zijn het er minder, misschien zijn het er meer. Dat is voor mij op dit moment niet met zekerheid te zeggen, dus moet ik van gemiddelden uitgaan.

kerkennederlandfy3.jpg

Bron: KerkenNederland.nl

Behalve dat met deze kennis het onderwerp (meer moskeeën dan kerken in Nederland) en daarmee het topic voor mij niet meer interessant is, krijgt het topic een aparte wending. We gaan het eens hebben over de Nederlandse cultuur die door de moskeeën verdwijnt, de meesten die dat zeggen weten niet eens wat de Nederlandse cultuur is. Om maar niet te spreken dat deze zou vervagen, door de moskeeën nota bene. Cultuur is een erg breed begrip, een groot aandeel hierin zijn de tradities en de gewoonten. Onze feesten, nationale feestdagen en natuurlijk het eten en drinken. Hoewel we veel buitenlandse invloeden in onze cultuur hebben, is veel van deze traditie gewoon in stand gebleven. Natuurlijk is er altijd sprake van verandering in de cultuur van onze samenleving, maar daar hebben we geen moskeeën voor nodig. Daar naast leven we in een progressief land, we willen vooruitstreven. Bij vooruit streving horen ook veranderingen, daardoor veranderd ook onze cultuur. Over alle invloeden die een land als Amerika bijvoorbeeld op Nederland uitoefent hoor ik niemand klagen, onze cultuur is aan het amerikaniseren. We nemen erg veel gewoonten van Amerika over, waarom klaagt er dan niemand om een Nederlandse cultuur die aan het vervagen is. Misschien omdat de meeste klagers gewoon niet weten waar ze het over hebben, dat is dan ook de rode draad in het topic. Veel reacties die van alles en nog wat beweren, maar afkomstig van leden die geen verstand van zaken hebben.

Dan staan er nog een x aantal posts met korte argumenten die kant noch wal raken, hier even in een notendop. Er staan wel degelijk kerken in Islamitische landen, het argument dat ze het daar niet toelaten is daarmee van tafel. Dan komt er opeens gezeur over de inrichting van de moskeeën, er staan zelfs pooltafels en tv's in. Dat mag ook al niet, maar wij mogen wel feesten in onze kerken. Dat kan dan weer wel, maar dat negeren we voor het gemak gewoon even. De Moslims komen naar Nederland om geld te verdienen, als iemand gewoon werkt voor zijn geld zorgt dat alleen maar voor een gezonde economie. Wij zijn vaak nogal veeleisend als het gaat over onze werkplek, Moslims zijn daar een stuk soepeler in. Dat ze onze banen stelen is pure onzin, er staan duizenden vacatures open bij de vacaturebank, plaats zat dus. Dan een argument dat ze racistisch doen tegen Nederlanders, gaat in mijn ogen ook weer nergens over. Er zijn inderdaad ook Moslims die wel eens agressief over komen op straat, zo zijn er net zo goed Nederlanders die net zo agressief zijn. Enkel omdat het Moslims zijn is het gedrag opeens racistisch, als het een Nederlander was had die zeker gewoon zijn dag niet ofzo. Daar naast kan je niet een kleine groep van een bevolkingsgroep als voorbeeld houden voor de rest die wel gewoon braaf inburgert in Nederland, maar daar hoor je natuurlijk ook niemand over. Dan rest er nog een ellenlange discussie die eigenlijk een herhaling is van bovenstaand gezeur, op de tiende pagina heb ik het topic maar gesloten.

Uit veel posts blijkt dat veel leden totaal geen verstand hebben van wat ze posten, ze zeiken iets gewoon af zonder er ook maar even bij na te denken. Er is bij het grootste gedeelte van deze leden 0% kennis over zowel Islamitische landen als het Islamitisch geloof als de Nederlandse cultuur. Maar toch wel even kwijt willen dat ze fel tegen de moskeeën zijn omdat er een kantine in zit, de leider een baard heeft, het gebouw niet mooi is en de Nederlandse cultuur in gevaar komt. Nou, we zien over 500 jaar of de moskeeën al dichter bij de kerken gekomen zijn. Voor de mensen die zeuren dat de Nederlandse cultuur naar de klote gaat heb ik ook nog wat te zeggen. Bij bijna elk ding dat je doet gebruik je wel iets (bijvoorbeeld computer, eten of GTA IV spelen) wat we verkregen hebben dankzij de invloeden van andere landen. Maar daar word niet over geklaagd, daar kunnen we lekker van genieten. Wat wel puur Nederlands is, is het zeiken op alles om niets. Dat zie je wel terug op het forum, er word veel gezeikt op iets waar we geen verstand van hebben. Gewoon om te zeiken, want dat is onze Nationale Officiële Nederlandsche Cultuur. Maarja, ik ziet u allen op zondag wel weer in onze oer-Hollandse kerk om ons nationale geloof uit te oefenen. Of hebben jullie het te druk met GTA IV? Maar onze cultuur dan? Tja.. Amen.



Joris

8 reacties


Recommended Comments

Mooi column :)

Maar tis wel zo dat criminaliteit onder buitenlanders veel groter is dan van NL'ers. Als 1e antilianen, dan Marokkanen, rest weet ik niet uit m'n hoofd :)

Link to comment

Mooi column :)

Maar tis wel zo dat criminaliteit onder buitenlanders veel groter is dan van NL'ers. Als 1e antilianen, dan Marokkanen, rest weet ik niet uit m'n hoofd :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...