Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85548

Mosley mag blijven!


Thundercover

331 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

Tot verbazing in de autosportwereld mag Max Mosley toch aanblijven als FIA president. Met 103 tegen 55 stemmen heeft de speciale ledenraad van de FIA toch haar vertrouwen uitgesproken in Mosley, die eerder dit jaar in opspraak kwam vanwege vermeende sex/nazischandalen.

De Duitse autosportbond ADAC heeft per direct de banden met de FIA verbroken. De ADAC eiste het aftreden van Mosley. ",,Voor ons is dit een reden om alle functies en betrokkenheid bij de FIA-werkgroepen te verbreken. Wij zullen hieraan vasthouden zolang de heer Mosley president is," gaf de bond aan in een verklaring. Wat dit betekent voor de GP van Duitsland en een ronde van het WK rally is nog niet bekend. Het ADAC zegt zelf dat het ook zonder de FIA goed kan functioneren.

Volgens de Nederlandse autobond ANWB zouden wel eens meer bonden het voorbeeld van het ADAC kunnen volgen. Het blijkt ook dat Mosley vooral dankzij de kleine bonden voldoende steun heeft: landen als Verenigde Staten, Australië en Japan hebben als grote bonden tegen gestemd.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...