Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 91 - Jay's Column


Ikkes

452 bezichtigingen

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Het is alweer zo ver, de EK-gekte is weer losgebarsten. Tenminste, als je het ‘gekte’ kan noemen. In mijn straat merk je er namelijk niets van. Enkele cafés een paar straten verder hebben wat slingers voor de deur maar daar blijft het dan ook bij. Persoonlijk vind ik het niet echt nodig, als een gezin er echt mee zit kunnen ze thuis ook gewoon slingers ophangen. Ons gezin heeft er totaal geen behoefte aan. Ik ben sowieso niet weg van voetbal en van slingers al helemaal niet. Met een paar biertjes en een zak chips kan je het in feite al gezellig maken. Daarnaast ‘ben’ ik ook niet echt voor Nederland. Als ze er meteen uitliggen zal ik daar ook niet wakker van liggen. Ik woon misschien wel in Nederland, maar voetbal interesseert me totaal niet. Toch zijn er mensen die de hele straat erbij roepen om de hele straat in een oranje-sfeer te brengen. Persoonlijk vind ik rood, wit en blauw veel mooier dan oranje maar dat terzijde.

Het kan nog erger, laatst kwam ik weer is in Albert Heijn en raad is wat? Ik kreeg een Welpie mee. Wat waren de kinderen die voor mij in de rij stonden enthousiast. Als je naar de reclames kijkt zou je denken dat mensen niet zo laag gaan om boodschappen te doen voor een Welpie maar niets is minder waar. Het waren eerst de Wuppies die voor een oranje gekte zorgden en nu de Welpies. Hoe ver kan het nog gaan in Nederland, sterker nog: waar zijn mensen nog bereid boodschappen voor te doen?

Ik gooide mijn Welpie in ieder geval spontaan weg en ik hoop dat jullie hetzelfde doen. Het zijn vooral de kleinere kinderen die in deze media-valstrikken trappen. Vaak genoeg heb ik vroeger gezien dat wanneer je 5 euro aan boodschappen doet je een flippo krijgt. Wat zie ik vervolgens, kinderen die de supermarkt binnen rennen om precies 8 pakken chips te halen en zo genoeg te hopen hebben voor een flippo. Het is belachelijk maar het is nou eenmaal niet anders. Zou kopen wij en verdienen de winkels hun brood. Toch blijft het je eigen keuze of je er nou wel in trapt of niet. Kinderen zijn toch een kwetsbare doelgroep en trappen er makkelijker in dan anderen. Maar om hier misbruik van te maken vind ik toch wat te ver gaan. Als je iets koopt doe je dat omdat je het nodig hebt en niet omdat je er iets bij krijgt.

Ze zeggen wel is: "Ga nooit met honger boodschappen doen". Zo pik je dingen op die je totaal niet nodig hebt en na een stevige maaltijd blijven deze alleen maar in de kast liggen en rotten ze vanzelf weg. Het kost je extra geld en je helpt jezelf er echt niet mee. Als ik boodschappen ga doen maak ik van tevoren een boodschappenlijstje en ga ik daar mee aan de slag. Waarom zou ik iets kopen wat ik totaal niet nodig heb? Mijn moeder daarentegen pakt altijd dingen die ze niet nodig heeft. Vrouwen zitten toch iets anders in elkaar dan mannen en gaan sneller op de koopjes af.

Hoe dan ook, als jij wel in het EK geïnteresseerd bent raad ik je aan even aan de EK-poule mee te doen of in ieder geval de rubriek te bezoeken. Veel kijkplezier in ieder geval!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...