Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 92 - Jay's Column


PatrickW

535 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Deze week gaan we langs bij de vele internetsites die dagelijks door miljoenen mensen worden bezocht. Vaak is de opmaak een zooitje en duurt het eeuwen voordat je bij pagina kan komen maar toch blijft het een succes.

We kennen de websites allemaal wel; YouTube, Marktplaats, Hyves en de rest van de ongeorganiseerde profielen sites. Je kan blijven ontkennen maar ook jij gaat elke dag langs om een video van uitermate slechte kwaliteit te bekijken, goedkope producten van een kwaliteit te kopen en je profiel te checken. Laten we ons eens in de profielen sites zoals flickr.com, hyves.nl, myspace.com en de rest van het lijstje. Waarom melden mensen zich aan en waarom zijn we allemaal zo geïnteresseerd in een profiel. Persoonlijk heb ik er helemaal niks mee, sites zoals hyves interesseren me niet en het kost me ook veel te veel tijd. Toch vind ik het altijd wel leuk om een reactie te ontvangen op ons eigen forum (gtaforum.nl) en een reactie terug te geven. Maar uitgebreid een profiel onderhouden en foto’s uploaden, dat gaat me dan weer te ver. Wat is er überhaupt leuk aan om je foto’s te laten zien aan de rest van de wereld en uit je computerstoel te springen als je een complimentje ontvangt. Is het omdat je in het echte leven onzeker over je zelf bent en weinig complimentjes ontvangt dat je een profielen site opzoekt, ik denk het wel. Een eigen website onderhouden is natuurlijk wel weer een uitdaging, om te zorgen dat er geen problemen ontstaan en het is natuurlijk altijd leuk om een bezoeker te krijgen. Maar foto’s, het is echt nergens voor nodig.

Ik snap niet waarom er zo’n grote hype rond hyves is. Ik denk dat het vooral komt doordat de ‘bekende Nederlanders’ ook hyves hebben en de overige Nederlanders er zo bij willen horen. Wie wil nou niet lid worden van de site waar jou popidool geregistreerd staat? Ook hoor ik regelmatig via reclame of vrienden dat ik naar hyves moet komen om me daar aan te melden. Want als iedereen het doet, doet de rest het vaak ook. Zo werkt het meestal met de grote websites. Ik houd me in ieder geval sterk en ga niet zo snel mee met de rest. Ik vind een profielen site nergens voor nodig en vaak zijn het de mensen die een profielen site hebben die zeggen als je om een foto vraagt “Ik verspreid niks op het internet, je weet maar nooit wat er mee wordt gedaan. Ze beseffen niet dat je met tientallen foto’s op het internet ook kans maakt op misbruik. Maar dat is natuurlijk aan de mensen zelf, als je ervoor kiest foto’s te verspreiden loop je nou eenmaal ook risico op misbruik ervan. Maar over het succes van de site hyves, het blijft wonderbaarlijk hoe je met een beetje mond op mond reclame een rommelige profielen site kan omtoveren tot een van de meest bezochte internetsites uit Nederland.

youtube_logo-SMALL.jpg

Neem bijvoorbeeld YouTube, ondanks de rommelige hoofd pagina, de slechte kwaliteit van video’s, het walgelijke commentaar bij sommige video’s is het toch een succes. De grootste filmpjes die uitgelekt zijn, worden gelijk op YouTube gezet. YouTube is werkelijk een fenomeen geworden de afgelopen jaren. Het lijkt wel of iedereen gefascineerd is door deze site, werkelijk jong en oud, iedereen kent het wel. Maar wat maakt onze YouTube nou beter dan andere websites waar je video’s up kan loaden. Het eerste wat een videohost moet hebben is dat het gratis is, kost het geld dan zal het niet een erg groot succes zijn. Maar ook is het al een tijdje onder handen genomen van het bedrijf Google Inc. Die uiteraard alles een succes weet te maken.

YouTube werd opgericht door had Hurley, Steve Chen en Jawed Karim die alle drie erg snel in de computerindustrie terecht kwamen. Samen bedachten ze de naam ‘YouTube’ en op 15 februari 2005 was het eindelijk zover, YouTube werd officieel opgericht. Sinds dien stroomden de gasten en de geregistreerde leden alleen maar binnen en het bedrijf had in augustus al 6,1 miljoen video’s wat er nu uiteraard veel meer zullen zijn. Nu het bedrijf dus zo’n succes geworden is werken Chad Hurley en zijn team aan een nieuwe methode. Ze willen een nieuw systeem handhaven waarbij voor elk YouTube-filmpje er ongeveer drie seconden reclame wordt getoond. De inkomsten van de reclame zou de maker dan krijgen en zo steeds meer video’s moeten uploaden. Of deze methode een succes word zien we dan wel weer, voorlopig blijven we de YouTube-filmpjes posten op ons eigen forum.

2 reacties


Recommended Comments

Tja je hebt van die mensen met 497 'vrienden' op hyves, en iedereen toevoegen die ze minstens 1 keer gezien hebben. Of niet eens gezien hebben. Maar ik gebruik hyves eigenlijk alleen maar om niet te hoeven sms'en, en mailtjes zijn zo persoonlijk ;)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...