Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 93 - Jay's Column


Dutchy3010

518 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Ja, hoe moet ik beginnen. Het is alweer de week nadat we er uit geknikkerd zijn en ja, dat doet pijn. Zelf heb ik de wedstrijd gewoon thuis op de bank met familie beleefd met de nodige chips en alcohol. Ik ben nou eenmaal niet zo’n type dat graag naar een bomvolle café gaat om tussen de rokers nog enigszins een oranje shirt te kunnen zien. Toch had ik dat gedaan als we naar de finale door zouden gaan, puur voor de gezelligheid. Maar diep in mijn hart wist ik toch wel dat we niet verder zouden komen. Tijdens het eten maakte ik al een opmerking dat het gelijk spel zou worden of dat we zouden verliezen. En raad is wat, ik had deze keer nog eens gelijk ook.

Ik zelf vond dat Nederland uitermate slecht speelt. Ik ben dan niet echt een voetbalkenner maar ik denk dat iedereen het er wel over eens zal zijn dat ze gewoon te veel treuzelen met die bal. Als je naar de Russen keek zag je dat als ze eenmaal de bal hadden, ze weg wilden en ze zo snel mogelijk de bal het doel in wouden hebben. Dat miste ik dus bij Nederland wat ze overigens ook bij de andere wedstrijden deden. En ja, Rusland is nou net een paar tikkies beter dan Italië en dan kan het toch net niet lukken in een belangrijke wedstrijd.

Ikzelf ga voorlopig nog even geen voetbal kijken om het trauma rustig te verwerken. Normaal gesproken kijk ik sowieso al bijna geen voetbal maar ach, als je land meedoet ligt dat toch wel anders. Het is jammer dat Ierland niet mee deed maar dat zouden ze dan toch niet verdienen. Wat jammer is als je er net uitlicht is dat alle gezelligheid er ook meteen ‘uitlicht’. De volgende dag waren alle slingers meteen al weg en zie je mensen in een diepe depressie over straat lopen. Ik houd zelf eigenlijk al niet van slingers en oranje versiering maar als het één keer in de zoveel tijd gebeurd vind ik het niet erg.

Maar hoeveel je ook kan balen om de gele kaarten of de ‘oneerlijke’ scheidsrechter, Nederland heeft terecht verloren en Rusland heeft terecht gewonnen. Die hard oranje-fans zullen dat misschien niet toegeven maar ik vind dat we toch niet erg trots mogen zijn op de wedstrijd tegen Rusland. De andere wedstrijden daarentegen gingen wel top, wie had er ooit gedacht dat we voetballanden als Frankrijk of Italië met hoge cijfers zouden verslaan? Niemand zou dat in eerste instantie denken en het was ook een beetje als een droom die uitkwam.

Maar hoe gaan we nu verder zonder onze eigen doelman Van der Sar? Het blijft mij een raadsel hoe we de draad weer moeten oppakken in de volgende serie wedstrijden. De andere doelmannen zijn weliswaar ook wel in vorm maar nog een doelman als Van der Sar vind je niet snel. Het is jammer dat hij stopt maar ook wel begrijpelijk na zijn hoge aantal wedstrijden en zijn top carrière. Als je niet meer wil dan hoeft het niet, hoe graag fans dat ook van je zouden willen. In de wedstrijd tegen Rusland zelf vond ik hem toch wel de beste speler van het hele elftal. Hoe raar het ook mag klinken bij een keeper, hij was de man of the match. Hij stopte vanaf begin af aan al zoveel ballen dat de doelpunten er wel een keer in moesten gaan, het was gewoon niet meer te voorkomen. Maar ook de spelers zelf waren uitgeput, wat begrijpelijk is en Van der Sar werd enigszins in de steek gelaten door zijn verdedigers.

Toch blijft het voor velen een beetje de vraag of Rusland nou eerlijk gewonnen heeft van Nederland. Als land moet je spelers hebben van eigen land maar moet dat dan ook niet voor de coach van een land gelden? Guus Hiddink is en blijft een Nederlander, hoe goed hij zich ook maar thuis mag voelen in Rusland. Als wij straks een speler uit een ander land binnen halen zou dat toch ook niet mogen. Daarom deze week de vraag “Moet een coach net als de spelers van eigen land komen en is Guus een verrader?”. Plaats hieronder dus je mening en dan zien we volgende week wel hoe de meningen nou eigenlijk verdeeld zijn.

4 reacties


Recommended Comments

Je stelde mij gisteren op MSN ook al, en ditmaal zal ik ook reageren, ookal is de stelling een beetje anders.

Allereerst wil ik dan reageren op "is Guus een verrader?". In mijn ogen niet. Ik weet niet het voorafgaande, ik weet niet waarom Guus naar Rusland is vertrokken. Misschien gelijk voor de baan, misschien omdat hij Nederland zat was? In ieder geval, Guus komt uiteindelijk terecht als bondscoach van het Russisch elftal. Hij weet het team op te krikken tot goede kwaliteit, zoals er wel vernomen is afgelopen week. Toch kan iedere andere coach hetzelfde bereiken, het is slechts een kwestie van tactiek en inzicht. Ook nog vele meerdere oorzaken uiteraard, maar imo zijn dit de belangrijkste.

Ook voor de spelers geldt hetzelfde verhaal. Kijk naar andere goede clubs: Van Nistelrooij speelt bij een Spaanse club, Van Der Sar bij een Engelse. Als je het dan ook weer gaat vergelijken, kan dit ook weer worden opgedeeld in verschillende oorzaken. Geld? Ze hebben geld genoeg, nog meer? Doen ze het voor hun kwaliteit voetballen? Ook dit kan weer gelden bij bondscoaches.

Dat is dus mijn mening over het geheel. :) In ieder geval weer interessante column, ga zo door Jay;. :)

Link to comment

Vind dat de coach, net zoals de spelers, dezelfde nationaliteit moeten hebben als het nationale team waarvoor ze spelen / werken. M.a.w. Tsaar Guus heeft niets te zoeken in de nationale teams van Korea, Australi

Link to comment

Ze hadden Hiddink al lang moeten contracteren voor het Nederlands elftal, maar ik denk dat dat een beetje de trots is van de KNVB.

Bovendien vermoed ik dat Hiddink niet eens wilt, want hij heeft altijd graag de underdog-positie, waarna hij een ieder kan verbazen.

Ik vind Hiddink absoluut gene verrader. Ten eerste: het is maar voetbal. Ten tweede: het is zijn baan, is het zo gek dat hij die zo goed mogelijk probeert uit te voeren?

Link to comment
Tijdens het eten maakte ik al een opmerking dat het gelijk spel zou worden of dat we zouden verliezen. En raad is wat, ik had deze keer nog eens gelijk ook.
Knap hoor, de juiste uitkomst voorspellen als je 2 van de 3 mogelijkheden al noemt...

Natuurlijk is Edwin van der Sar belangrijk geweest voor het Nederlands Elftal, maar ook hij heeft ons geen prijs kunnen bezorgen. Bovendien, om kampioen te worden hoef je lang niet altijd de beste keeper te hebben: 1998 en 2000, Frankrijk met Barthez, zeker niet de beste op dat moment, zelfs niet

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...