Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586272

Joris' Column


Dutchy3010

380 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_1742.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Na een lange tijd van ziekte en ander ongein ben ik min of meer weer terug, ik hoop er weer een tijdje tegen aan te kunnen. Beter ben ik nog niet helemaal, maar een stukje tekst op een scherm toveren moet toch wel lukken. Hoe ver ik kom weet ik niet, dus als deze column plotseling ophoud is er geen reden voor paniek. Rest mij nog mijn excuses aan te bieden voor mijn afwezigheid, wanneer u deze niet accepteert graag recyclen. Terug op het oude spoor dan maar, veel leesplezier!

Na de kater van het dramatische verlies van Oranje tegen Tsaar Guus zit er niks anders op dan alles weer op te bergen dat oranje gekleurd is. De welpies hebben blijkbaar geholpen, toen ze op waren ging het mis. Of was het dan toch weer de hoogmoed, of de hoge verwachtingen. Wat het ook was, het is voorbij. Het feest is over, de droom is uiteen gespat. De straten kleuren weer grauw, half verbrande welpies liggen hulpeloos op straat. Nederland had verwacht Europees Kampioen te worden, eigenlijk vierden we de overwinning al. Waarom speelt Nederland altijd de sterren van de hemel als we verwachten dat ze niks gaan presteren, en waarom presteren ze niks als we alles van ze verwachten. Ach, wat valt er nog te vertellen over die wedstrijd. Het is een terechte winnaar, Nederland speelde er gewoon niet naar.

In de depressieve avond die op de nederlaag volgde heb ik nog lang zitten nadenken over een onderwerp voor in deze column, zonder succes uiteraard. Eigenlijk is het als columnist best lastig om telkens weer iets te vinden waarover je kan schrijven. Teveel klagen over onderwerpen mag niet, dan klagen mensen dat je teveel klaagt. Als je teveel onderwerpen de hemel in prijst ben je een fanboy, als je kritiek levert op een fanboy ben je een fanboy. Iemand de grond in boren met een grap is ook niet gewenst, veel mensen kunnen sowieso niet tegen een grap. Je zou bijvoorbeeld maar met opzet een naam verkeerd spellen, de gevolgen zijn al bekend. Eigenlijk is het nooit goed, er is altijd wel iemand die zich beledigd, aangevallen, gekwetst voelt of andere emoties (opwinding, blijdschap, verdriet) van een column krijgt. Ach, als ik eens kijk naar de onderwerpen die het uiteindelijk niet gehaald hebben kan ik daar wel een hele column mee vullen.

Sommige van jullie weten dat ik bij een zekere supermarkt werkzaam ben, de rest die het nog niet wist weet het nu. De supermarkt is een prima plek om mensen te bestuderen, er komen van alle soorten mensen langs. Van landlopers die naar urine ruiken tot kakkers die geen normaal woord kunnen uitspreken, van jong tot oud en van dik tot dun. Er zijn veel mensen die je vaak tegen komt, de vaste klanten. Die leer je meestal erg snel kennen, het gedrag is soms om te huilen. Neem nou de emballage, dat lege flessen systeem ja, waarbij mensen moeite hebben om een fles met de bodem voorop rustig in te voeren. Het staat voorgekauwd op het scherm, toch lukt het niet. Om vervolgens maar als een debiel op de bel te drukken en verbaast zijn dat het niet meer werkt. Maar dat zal wel aan iets ander liggen zeker, slechte invloeden van de sterren ofzo. Het kan altijd erger, zelfs wij kunnen fouten maken. Maar wij mogen geen fouten maken, want dat mag niet. Waarom mag dat niet? De klant is koning, de klant bepaald, de klant vind dat het niet mag, dus mag het niet. Wij zijn ook geen mensen.

Een klant vraagt waar de bladerdeeg ligt, natuurlijk heeft ze wel eerst zelf gezocht. Waarom ze dat vooronderzoek op de frisdrank afdeling heeft gedaan is zelfs mij een raadsel, maar dat het in de diepvries ligt wist ze wel hoor. Helaas ligt het ook nog eens helemaal bovenin in de diepvries, daarom wilde ze het niet meer. ''Alstublieft mevrouw, hier ligt bladerdeeg''. Intussen pak ik een pakje bladerdeeg en overhandig ik het aan de klant. ''Nee, deze ligt te hoog.'' De vrouw loopt zonder het pakje bladerdeeg naar de kassa en laat mij met een mond vol tanden en bladerdeeg staan. Maar.. Wat.. Huh? Nouja, aangezien het filiaal waarin ik werkzaam ben vlakbij een gesticht is kunnen er wel eens gehandicapten rond lopen. Helemaal geen probleem, deze mensen zijn minder lastig dan een gemiddelde klant. Maar nu zitten er wel eens mensen tussen die gewoon geen boodschappen moeten doen, niet zonder begeleiding in ieder geval. Zo kwam er eens iemand die op de fiets door de supermarkt reed, buiten stapte ze af en liep ze weg. Of iemand die je uit het niets aanspreekt en je naar je naam vraagt, vervolgens uitlegt dat het uit pure interesse is en doorloopt naar een andere collega waarbij het proces van voor af aan begint. Ach, ze kunnen er uiteindelijk ook niks aan doen..

Normale mensen, voor zover iemand normaal is, hebben ook de neiging om uit het niets iets te vragen. Zo sta je rustig de zakjes voorverpakte blokjes kaas in het schap te proppen, staat er opeens iemand achter je te gillen. ''Waar is de haring?'' Natuurlijk niks van aantrekken, wie weet heeft ze het wel tegen de kaas blokjes. ''Waar is de haring?'' Je draait je langzaam om en zegt heel langzaam; ''Goede morgen mevrouw, waar kan ik u mee helpen?'' De meesten zijn dan opeens op de een of andere manier beledigt, hulp hoeft dan opeens niet meer. ''Nou, dan gaat ik wel naar de concurrent hoor!'' Oh noes! Hebben die ook een keer een klant, zullen ze blij mee zijn.. De volgende dag zie je ze meestal toch weer terug, zeker heimwee. Tja, onze slechte service en producten trekken je toch weer terug. Heeft weer te maken van Illuminatie, maar dat bespreek ik de volgende week wel eens uitgebreid. De supermarktwereld word geleid door Satan, de medewerkers zijn volgelingen en extreme terroristen. De klanten zijn psychisch niet in orde door de onze hersenspoeling, we maken iedereen langzaam gek en vervolgens maken we ze kapot nadat we ze financieel leeg gezogen hebben. Gewoon bij Albert Heijn.



Joris

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...