Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581796

Editie 95 - Jay's Column


Dutchy3010

406 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Daar ben ik weer, de laatste Jay's column voordat ik op vakantie ga naar Ierland. Tijdens de twee weken dat ik buiten Nederland verblijf worden jullie van nieuwe columns voorzien door Daan007, Visser23 en niet te vergeten Jowx die nog altijd zijn eigen column heeft naast die van mij.

Voor het eerst in m'n leven ga ik helemaal alleen op vakantie, althans ik reis alleen. Als ik eenmaal aankom word ik door familie ontvangen maar het blijft toch wel even raar als je daar twee weken lang zonder je directe familie bent.

De reden dat ik er eigenlijk het meest naar toe zie is toch de vrijheid die je daar hebt vergeleken met Nederland. Je kan gerust je gang gaan en zelfs in de grootste steden kennen ze elkaar goed en kunnen ze altijd bij elkaar aankloppen. Dat mis ik in Nederland, iedereen is zo op zichzelf en handhaaft de mentaliteit van "Zolang ik maar goed woon en van niemand last heb boeit de rest niet." Het kan komen door de toenemende buitenlandse bevolking die je steeds meer in Nederland terug kan vinden. Maar zelfs dan vind ik dat je je normaal kan gedragen en je buren of straatgenoten juist moet helpen, of ze nou Nederlands zijn of uit een ander land komen. Ik vraag me dus zeker af of het hier beter kan, zonder voor elk incidentje op de vingers getikt te worden door agenten die dreigen met boetes. Ja boetes, daar kan elk land zich in herkennen maar het gaat tegenwoordig helemaal nergens meer over. Als je als politie-eenheid al weinig mensen in dienst hebt, vind ik het dom dat je ze allemaal verspilt om langs de snelweg te staan en boetes uit te delen. Niet alleen zorgt het voor een slechte kijk op de politie, het zorgt ook voor minder werknemers. Wie wil er nu nog politieagent worden als je voor elk onbenullig feitje je landgenoten torenhoge boetes geeft. De omgeving van zo'n politieagent begint hem steeds minder te mogen en het duurt niet lang voordat je op elke plek in Nederland vuil wordt aangekeken.

politie.jeugd.425.jpg

Maar niet alleen vind ik het systeem niet kloppen waarvoor de politie optreed, ook vind ik dat het hele Nederlandse rechtssysteem voor geen meter klopt. Het kan zijn dat mijn lokale nieuwszender geen goede informatie geeft maar wat ik zie is toch werkelijk een schande. Een man overvalt gewapend en al een winkelpand, schiet iemand neer, word opgepakt en bekend schuld. Dan zou je denken dat de man tot echt schuldig is en een mooie straf ontvangt, schuld is immers schuld. Maar nee hoor wat word er tegen de man geëist, hoogstens 6 jaar, en dat alleen al door de officier van justitie geëist. Dit betekent dus dat de straf hoogstwaarschijnlijk lager uit zal pakken naar veroordeling door de rechter en hij toch eerder word vrij gelaten als hij goed gedrag vertoont, waarna hij vast en zeker minder dan 4 jaar in de gevangenis verblijft. Ik heb zelf niet al te veel verstand van het Nederlands rechtssysteem maar laten we het erover eens zijn dat het merendeel van de bevolking dit veel te laag vind. Op deze manier draaien criminelen de cel in en komen ze al snel weer vrij en doen ze het opnieuw, opzoek naar meer geluk. Zo blijft de politie met te weinig man bezig met boetes én blijven ze vrijgelaten criminelen oppakken. De minister kan met zijn eigen logische verstand toch wel zeggen dat dit voor geen meter klopt en we hier alleen maar op achteruit gaan. Ik ben dus zeker voor hogere straffen, je hebt het immers zelf de keuze gemaakt en zelf de trekker overgehaald. Het gaat niet zo zeer om het 'straffen' (merk de aanhalingstekens op) van de man, maar ook om het besef dat iemand een gevaar voor de maatschappij kan zijn en na een jaartje of twee weer iemand gaat vermoorden. Persoonlijk ben ik voor de doodstraf maar laten we die discussie maar achterwege laten en voor het topic bewaren.

Je word sowieso al met luxe behandeld als je als crimineel de bak in draait en opgeteld met het minimum aantal jaren vind ik dit gewoon niet kunnen. Er was laatst weer een conflict in de bijlmerbajes. De criminelen gingen in protest omdat ze niet vaak genoeg mochten luchten en ze af en toe koud eten voorgeschoteld kregen. Dit kwam verder in het nieuws een de directie was aan het overleggen hoe het beter kon. Dan denk ik bij mezelf 'waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?', deze mensen hebben een kind aangerand, hebben vrouwen vermoord en banken overvallen en er gaan mensen zitten vergaderen of ze hun situatie beter kunnen maken. Het is de vraag wanneer Nederlandse politiek eindelijk eens beseffen waar ze mee bezig zijn en er ook wat aan doen. Het lijkt nu of Nederland er alleen maar op achteruit gaat terwijl het ook anders kan en dat is triest.

Volgende week zal Daan007 het van me overnemen en de week daarop volgt Visser23 met een gloednieuwe column. Er rest mij verder niets anders dan jullie te bedanken voor het lezen en jullie veel leesplezier te wensen voor de komende weken!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...