Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582007

Editie 95 - Recensies


Dutchy3010

452 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_26145.jpg

Deze rubriek is geschreven door Visser23

Deze week gaat de Recensie over de tekenfilmserie Pokémon. Altijd als ik 's ochtends uit bed kom is er niks op TV. Ik zet hem altijd op Veronica, en dan is Pokémon er net op. Dit kijk ik dus altijd. Ik vind er niet zoveel aan omdat het er gewoon niet uit ziet. Altijd van die gevechten, en een beetje rondlopen. Plots komt Team Rocket en dan is het mis. Nou, wat gevaarlijk. Ik vind er echt helemaal niks aan. Ze willen zo graag allemaal Pokémon hebben alleen ik zie ze nooit een Pokémon vangen. Alleen maar battle's om een badge of lintje te winnen. Wat me opvalt is dat het nooit een keer ophoudt. Je ziet zeg maar nooit het einde. Want ik heb namelijk nog nooit een laatste battle gezien en dat het dan ophoudt. Ze zeggen altijd dat het naar een match op houdt maar als die is geweest zijn er opeens weer anderen. Of er komt gelijk een ander thema waarbij ze weer andere badges moeten winnen. Wat me opvalt is dat er erg veel herhalingen zijn. Heel vaak dezelfde.

400x300_pokemon.jpg

Een echt verhaal zit er niet in Pokémon. Het gaat om badges winnen en Pokémon vangen. En dat steeds weer opnieuw en zoveel mogelijk verschillende vangen. Elke keer weer andere uitdagingen. En dan proberen om de beste trainer te worden en Gary te kunnen verslaan. Ash neemt ook 2 vrienden mee op reis. Deze moedigen hem aan bij wedstrijden. Ook moet het meisje (weet de naam zo niet meer) lintjes verzamelen. Bij een bepaald aantal lintjes kan ze aan een bepaalde wedstrijd mee doen. Brock wil Pokémon-fokker worden. Hij weet er alles van af. Hij maakt zelf het eten voor de Pokémon klaar en doet alles om de beste fokker van de wereld te worden.

Script: 3.2

Tsja, het script. Zoveel valt er jammer genoeg niet over te vertellen. Maar goed, toch maar een stukje dan. Ik vind dat het script nog al hetzelfde is. Er mag wel wat meer afwisseling inkomen. Want ongeveer vier afleveringen achter elkaar lopen ze wat rond, en komen ze Team Rocket tegen. Die schieten weer eens de lucht in. En dat vier afleveringen hetzelfde. In de vijf de aflevering heb je dan een wedstrijd, en daarna weer vier afleveringen lopen. Zo gaat het als maar door. Veel moeite hebben ze er dus niet ingestoken. Dan de bij rollen. Bijvoorbeeld agent Jenny. Die zie je nooit. En als je die een keer ziet gebeurt er (bijna) niks. Die mag ook wel wat actiever zijn in het script. Dit verhaal is hetzelfde met Zuster Joy. Deze zie je overigen wel wat meer, maar die mag ook wel wat vaker er in voor komen. Een 3.2 voor het script.

Achtergrond: 4.7

De achtergrond is altijd helder. Het geeft een goede sfeer. De zon schijnt heel vaak. Ik heb weinig regen gezien. En de avond maak je bijna niet mee. Ik wil het namelijk ook wel eens in de avond zien. Ze hebben de achtergrond wel beter gemaakt dan het script vind ik. Alleen de kleuren die ze gebruiken passen er dan niet zo bij. Ik had namelijk ook eens een groen / blauwe lucht gezien. Nou, ik kan me niet voorstellen dat de lucht een beetje groenachtig is. Dit vond ik dus wel heel raar. Nu gaan we eens praten over de bossen. De bossen hebben ze wel goed gemaakt. Maar dat lijkt me niet echt moeilijk. De rivieren in de bossen hebben ze wel leuk gedaan. Het lijkt niet alsof het stroomt. Dan de zandpaden. Deze zijn wat minder. Ze zijn heel licht en opeens een donkere plek. Het kan een schaduw zijn, maar dat lijkt me dan wel raar want je ziet geen stam van een boom ofzo.

Details: 5.1

Eigenlijks kan je hier niet over oordelen omdat het een tekenfilmserie is maar ik zal het toch proberen.

Er zitten namelijk toch wat foutjes in. Want ik zag laatst een stukje Pokémon en toen zag ik een bergtop. Dit lijkt me toch wat onlogisch. Of in de arena van de wedstrijden zitten Brock en May eerst bovenaan. En een paar seconden daarna zitten ze opeens helemaal onderaan. Dit kan toch niet? Voor de rest ziet het er wel leuk uit. Alleen de kleuren die ze geven zijn een beetje onlogisch. Een boom is helemaal licht groen alleen dan zit er opeens een stukje zwart in. Dit soort dingen moeten dus niet in een tekenfilm. Alles moet gewoon perfect zijn en dat is het duidelijk niet. Het had stukken beter gekund als ze er wat meer werk in hadden gestoken. Een 5.1 voor de details.

Humor: 2.6

In deze tekenfilm zit weinig humor. Dat is wel jammer, ik hou wel van (teken)films waar lekker veel humor in zit. Alleen Brock is wel grappig. Deze man valt op elke vrouw die hij tegen komt. En dan komt opeens een Pokémon uit zijn Pokéball en die sleept hem mee. Of Max pakt Brock bij zijn oor. En dan Team Rocket. Die hebben heel weinig humor. Volgens mij willen ze kinderen aan het lachen maken met hun uitspraken zoals: "We vliegen er weer eens vandooooooor". Nou, ik kan daar niet echt om lachen. En als Team Rocket een plan bedenkt komt Meowth met zijn gedachten van wat de baas er niet zal van vinden als ze die Pokémon vangen. Dat vinden de andere Team leden het een geweldig plan en gaan ze het uitvoeren. Ik zie de humor hier niet van in hoor.

pokemon-safari.com_grupo_diamante_perla.png

Kleurgebruik: 5.6

Ik vind dat ze het kleurgebruik goed hebben toegepast. Alle kleuren zijn best wel logisch alleen wat ik al eerder vertelde: een zwarte / donkere vlek midden op een zandpad wat heel licht is. Wat is dan die zwarte plek? Schaduw van bomen kunnen het niet zijn want je ziet geen stam of wat dan ook. Voor de rest hebben ze het wel goed gebruikt op een aantal puntjes na dan. In gevechten op lintjes moeten ze combinaties doen, en als je dat lukt krijg je volgens het programma een heel mooi effect. Nouja, het effect vind ik wat minder maar toch. Zo mooi is het nou ook weer niet. Een 5.6 voor dit stukje. Toch nog een voldoende

Gemiddelde: 4.2

Zoals jullie konden merken is deze tekenfilm niet echt zo goed. Voor de kleinere kinderen is het natuurlijk wel leuk want die letten niet echt op de details en andere dingen. Het gaat om het vermaak. Voor jongeren is er natuurlijk niks aan. Die houden meer van actie en dat zit hier duidelijk niet in. Dit is gewoon een tekenfilm waarin mensen rondlopen, vechten, weer rondlopen, weer vechten. Dat is het enige wat er gebeurt. En hiermee moet je je maar zien te vermaken. Dat lukt toch niet? De humor had wel wat beter gekund, maar dit is dé humor voor de kleinere kinderen en de jongeren (groteren) moeten maar ergens anders naar kijken. 's Ochtends is er nooit wat op TV dus hoe moet dat dan? Ja, je kan naar een buitenlands programma gaan kijken maar daar versta je niks van. Of 'Holland in Beweging'. Daar is toch niks aan? Ik besluit dus om naar Pokémon te kijken. Deze tekenfilm is dus niet echt aan te raden om te gaan kijken. Want ik vind er helemaal niks aan en ik denk dat jullie precies hetzelfde vinden. Zoniet, reageer dan even om dit rubriek.

Overige informatie:

Jaar wanneer het bedacht is: 1991

Release: 1999

Release land: Japan

Taal: Japans en vertaalt naar het Nederlands

Aantal verschillende Pokémon: 500

9 reacties


Recommended Comments

Leuke review, maar het cijfer vind ik onrecht. Je geef zelf aan dat het voor jonge kinderen een erg leuke serie is. Wat nou als je de review had gedaan via de ogen van jonge kinderen ;).

Link to comment

Jessie

En james

...

:puh:

Maar ze hebben nu een andere volgens mij hoor :puh:

Iets met:

Als alles op zijn kop staat

Is ons wek gedaan

Meer weet ik daar niet van :puh:

Link to comment

Ik ben het eens met de eerste reactie van 'Rullez'

Het lage cijfer is hardstikke onterecht:

Het is natuurlijk logisch dat jij als 13-jarige deze tekenfilm een matige beoordeling geeft, puur omdat dit programma niet jouw leeftijd als doelgroep heeft.

Het is gemaakt voor kleine kinderen t/m een leeftijd van ongeveer 10 jaar. Als je dit programma door de ogen van een klein kind bekijkt, heeft Pok

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...