Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585644

Editie 95 - Crew Insight


Dutchy3010

745 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

crewinsightzb5.png

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010!

Dubbelaccounts

Iedereen die hier al langere tijd op het forum rondloopt, heeft het wel eens meegemaakt. Een goed, of juist niet goed, lid, dat ineens gebanned werd. Daar werd een mooi woordje bij geplaatst in zijn member title: "Kloon" of "Dubbelaccount". Vaak krijg je dan een raar gevoel: was dat echt een dubbel? Van wie was die dubbel? Wij als crew, geven je er in ieder geval geen informatie over, en als je dit leest voor die info kan je beter gelijk onderaan doorgaan naar de stelling van deze week. :puh:

In vrijwel alle onderwerpen kan je alles weer opdelen in meerdere groepen. Zo ook in dit verhaal. We onderscheiden verschillende soorten dubbelaccounts:

- Banned leden die een nieuwe kans willen

- Banned leden die terug komen om ruzie te maken

- Niet-banned leden die een dubbelaccount maken voor een nieuwe start

- Niet-banned leden die een dubbelaccount maken om te rellen

- Niet-banned leden die een dubbelaccount maken voor fraude

Banned leden die een nieuwe kans willen

Regelmatig zijn er leden teruggekomen die een nieuwe kans willen, omdat zij vinden dat ze veranderd zijn. Dit vind ik eigenlijk de moeilijkste leden om te bannen, want vaak zijn het leden die erg goed bezig zijn en waarvan je niet zou vermoeden dat het een dubbel is. Op de één of andere manier verraden ze zichzelf, en dan zit er voor ons niets anders op dan hem bannen. Wij hebben immers de regel: "eens gebanned, altijd gebanned". Het zou ook niet eerlijk zijn voor andere banned leden als dit lid ineens wel een kans krijgt omdat hij "illegaal" op het forum is, terwijl anderen die kans niet hebben.

Banned leden die terug komen om ruzie te maken

Veel leden zijn het niet eens als ze gebanned worden, ook al hebben ze al veel kansen gehad voordat ze gebanned worden. Via bepaalde methoden komen ze toch terug op het forum en maken ze een account aan. Dit gebeurt meestal kort na de ban, een behoorlijke periode later worden het meestal leden zoals hierboven. Met dat account gaan ze spammen, schelden op crewleden, of andere dingen waarbij je normaal gesproken warns zou krijgen. Zulke leden worden dan ook snel opnieuw gebanned, en zijn ook het makkelijkst te vinden van alle dubbelaccounts.

Niet-banned leden die een dubbelaccount maken voor een nieuwe start

Soms zijn er leden die zich schamen voor hun verleden. Dat kan om meerdere redenen, zo hebben ze bijvoorbeeld warns opgelopen en willen ze dat hun "strafblad" leeg is, of hebben ze een geschiedenis als spammers. Wat ze niet beseffen is dat als wij ze betrappen, en dat is meestal niet al te moeilijk, ze het zichzelf nog moeilijker hebben gemaakt dan voordat ze het nieuwe account aanmaakte.

Niet-banned leden die een dubbelaccount maken om te rellen

(Vrijwel) Iedereen heeft er wel eens behoefte aan om eens flink tegen de huidige autoriteiten (= de crew) in te schoppen. Spammen, schelden, en alle andere vormen van het overtreden van de regels worden met dat zogenaamde rel-account gedaan, zodat ze denken dat hun "echte" account gespaard blijft. Meestal lopen ze wel tegen de lamp, en dan was het dubbelaccount voor niets geweest, want het "echte" account wordt dan natuurlijk niet gespaard.

Niet-banned leden die een dubbelaccount maken voor fraude

Van de niet-banned leden categorie vind ik dit persoonlijk nog wel het ergste om te zien. Vaak zijn dit ook goede leden, anders zouden ze niet op zichzelf kunnen stemmen. Daarnaast is het gewoon ongelooflijk zielig om een dubbelaccount te maken om op jezelf te stemmen.

Mijn mening

Van de niet-banned leden snap ik het gewoon niet dat ze een dubbelaccount maken. De enige die ze ermee heben, zijn zij zelf. Voor een nieuwe start kan ik het nog een beetje begrijpen, maar je moet gewoon de gevolgen zien van het verleden. Een dubbelaccount om te rellen? Ach, zoek een hobby, of gebruik een forum waar je niet actief op ben. :puh: En wat betreft fraude, dat is gewoon zielig, zoals ik al zei. Daar heb je ook alleen jezelf mee.

Dubbels om te rellen van banned-leden kan ik ook nog wel enigszins begrijpen. Ik snap ook wel dat gebanned niet leuk is. Maar ze moeten wel voor ogen houden dat ze zelf de schuldige waren van de ban, wij bannen namelijk niemand zomaar. De banned leden die ineens een voorbeeldig lid zijn, met een dubbel, begrijp ik absoluut niet. Waarom laten ze zichzelf eerst bannen, om vervolgens toch nog een goed lid te worden? Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken?

Helaas kan ik jullie geen voorbeelden geven, dat kan ik niet maken ten opzichte van die leden in verband met privacy. Dit was puur een column ter informatie :clown:

[hr=3]black[/hr]

Natuurlijk is er weer wel een stelling deze week, waar een ieder op mag reageren:

Banned leden moeten na een bepaalde tijd unbanned worden

(Wel graag een normale discussie!)

[hr=3]black[/hr]

Tot zover deze Crew Insight, tot de volgende keer. :)

18 reacties


Recommended Comments

Euh, leuk artikeltje. De stelling: Tsjah, sommige leden mogen van mij unbanned worden. Een ban voor altijd komt heel erg schrikbarend over. Je kan er NOOIT meer op misschien is het wel handig om bv. na 1 jaar een unban te doen voor leden die dan bv. op proeftijd komen op het forum en na een bepaalde tijd komt er een evaluatie en als ze zich goed gedragen worden ze unbanned anders krijgen ze weer een ban. Want voor altijd is wel erg lang. Ook leden die echt veranderd zijn mogen van mij unbanned worden. Misschien met enkele maatregelen zoals bv. max. 2 posts per dag ofzo...

Link to comment

Om even te reageren op de stelling:

Leden unbannen die verbannen zijn. Ik denk dat het er van af hangt wat ze gedaan hebben. Misschien kunnen we voor bepaalde overtredeingen 'tijden' instellen. Van 1 jaar, of een aantal maanden. Misschien zijn ze dan wel helemaal veranderd. Als dat niet zo is, dan ban je ze voor een langere tijd. En daarna als er weer iets gebeurt gewoon permanent. Maar als het erge overtredingen zijn is het wel beter om iemand gewoon permanent te verbannen en nooit meer terug te laten komen. Ik heb dus eigenlijks twee meningen over deze stelling.

Link to comment

Een tweede kans is altijd goed. Maar ik vind wel dat dat afhangt van de reden van bannen. Iemand die gebanned is vanwege aanhoudend spammen, verdient wel een tweede kans, na een tijd gebanned te zijn. Maar leden die andere leden zwart maken, uitschelden of provoceren, hoeven van mij niet terug te komen. Ook al is hij/zij sterk veranderd, als je zoiets doet verdien je het gewoon niet.

Link to comment

De meeste banned leden hebben al genoeg kansen gehad, daarvoor hebben we namelijk warns. Dit zijn gewoon waarschuwingen van "gedraag je beter, want anders kan het straks oplopen tot een ban". Als je die kansen niet benut, dan is het je eigen schuld. Tevens maken sommige verbannen leden een dubbelaccount aan, dat noem ik dan niet gedragverbetering.

Eens gebanned, altijd gebanned. Behalve als er natuurlijk een foutje wordt gemaakt, maar dat laten we even buiten beschouwing. :puh:

Link to comment

Zoals al eerder gezegd is, de crew banned niet zomaar. Ze moeten zelf duidelijk bewijs hebben en pas dan gaan ze op onderzoek uit. Maar zoals Thundercover al zei hebben we op dit forum warns waarbij de leden na enkele warns pas geband worden. Het zijn meestal de warns die leden doen denken "Een warn! Laat ik maar niet verder gaan en maar luisteren nu!". Het schrikt de leden af en ik meende ook dat er in de PM's naar leden toe duidelijk word verteld wat ze fout doen en hoe ze dat kunnen verbeteren. Als je dus verder gaat lok je het zelf uit en zit de ban eigenlijk al op je te wachten. Ik zeg dus nee, een ban is een ban en bannen gebeurd niet zomaar. Als de crew een foutje heeft gemaakt unbannen ze die gene gelijk wel.

Link to comment
Zoals al eerder gezegd is, de crew banned niet zomaar. Ze moeten zelf duidelijk bewijs hebben en pas dan gaan ze op onderzoek uit. Maar zoals Thundercover al zei hebben we op dit forum warns waarbij de leden na enkele warns pas geband worden. Het zijn meestal de warns die leden doen denken "Een warn! Laat ik maar niet verder gaan en maar luisteren nu!". Het schrikt de leden af en ik meende ook dat er in de PM's naar leden toe duidelijk word verteld wat ze fout doen en hoe ze dat kunnen verbeteren. Als je dus verder gaat lok je het zelf uit en zit de ban eigenlijk al op je te wachten.

Dat zou mooi zijn, een pb met tips hoe je aan jezelf kan werken. Zelfontplooiing is immers een belangrijk aspect in het leven. Ik stem voor dat geweldige pb'tje :klap:

Verders bestaat er al wel een tijd(elijke) ban, maar wordt haast nooit gebruikt. Zelf ben ik daar ook voorstander van, maar de huidige autoriteiten / bazen van de club vinden blijkbaar een recisctief ban-beleid van belang. Terwijl een tijdelijke ban eerder zou kunnen gegeven worden voor 1 week ofzo ipv van een warn, wat immers veel meer impact heeft. Neem bijvoorbeeld WoW, als je daarin in general (praat-kanaal (net als 'trade' enz.) iedereen uitgaat schelden, krijg je een 2-uur durende ban. Komt dit vaker voor gaat ie natuurlijk omhoog. Dit werkt natuurlijk veel beter dan 20% warn. Laat ik nog wat dieper gaan, de popo's. Die geven (h

Link to comment
Verders bestaat er al wel een tijd(elijke) ban, maar wordt haast nooit gebruikt.

Denk je? Blijkbaar heb je geen verstand van de huidige stond van zaken, want een tijdelijke (post)ban gebruiken we regelmatig. Regelmatig krijgen leden ook een post(ban).

Mijn eigen mening is simpel: ze hebben hun tweede kans al lang verprutst. En hun derde, vierde en vijfde kans in de meeste gevallen ook al. In

Link to comment
Verders bestaat er al wel een tijd(elijke) ban, maar wordt haast nooit gebruikt.

Denk je? Blijkbaar heb je geen verstand van de huidige stond van zaken, want een tijdelijke (post)ban gebruiken we regelmatig. Regelmatig krijgen leden ook een post(ban).

Mij is ooit verteld dat een tijdelijke ban amper gebruikt word. Hier heb ik het bewijs niet meer van, omdat ik waarschijnlijk dat pb'tje heb verwijderd. Ik vind het wel aardig van je dat sommige leden een post krijgen van jou.

Mijn eigen mening is simpel: ze hebben hun tweede kans al lang verprutst. En hun derde, vierde en vijfde kans in de meeste gevallen ook al. In
Link to comment
Ik vind het wel aardig van je dat sommige leden een post krijgen van jou.

Laag om iemand terug te pakken op een typfout.

Ik kan me nog wel zo'n geval herrineren :schater:.

Oh, kan jij zo'n geval herinneren? Ik ben wel benieuwd wie, dus ik verzoek je om een PM te sturen naar mij met de naam daarin.

Overigens ga ik niet in op je argumenten m.b.t. een ban of warn, want daar zijn onze meningen gewoon in verdeeld. Can happen...

Link to comment
En nee, als je vandaag chagarijnig bent en iedereen gaat uitschelden, krijg je hoogst waarschijnlijk een warn (of twee) en een postban. Dat doen wij juist om te voorkomen dat iemand ineens, wegens een slecht humeur of een slechte dag, nooit meer op het forum kan komen.
Wat een onzin, net alsof dat een excuus is. "Maar ik was chagarijnig!" Als je je in een slechte bui niet kan inhouden ten opzichtte van andere leden, dan verdien je juist een ban.

Eigenlijk is het gewoon een gedoogbeleid. Een warn is meer een uitdaging om meer te rellen, dan om je voortaan maar te gedragen.

Link to comment

Ik ben van de mening eens gebanned, altijd gebanned.

Ik bedoel, je hebt 5 kansen (eigenlijk 4, bij de 5de ben je gebanned) om te laten zien dat je je forumleven gebeterd hebt. Iedereen verdiend een 2de kans, maar meer dan 5n is toch wat teveel van het goede, niet? :puh:

Met unbanned leden die een nieuwe start willen heb ik nog wel wat begrip, als ze vroeger warns hebben gehad en ze een proper strafblad willen. Misschien is het een ideetje om na een bepaalde tijd zonder warns het strafblad (gedeeltelijk) schoon te vegen?

Link to comment
Ik ben van de mening eens gebanned, altijd gebanned.

Ik bedoel, je hebt 5 kansen (eigenlijk 4, bij de 5de ben je gebanned) om te laten zien dat je je forumleven gebeterd hebt. Iedereen verdiend een 2de kans, maar meer dan 5n is toch wat teveel van het goede, niet? :puh:

Met unbanned leden die een nieuwe start willen heb ik nog wel wat begrip, als ze vroeger warns hebben gehad en ze een proper strafblad willen. Misschien is het een ideetje om na een bepaalde tijd zonder warns het strafblad (gedeeltelijk) schoon te vegen?

Wel 5 kansen:

1e van 0 naar 20%

2e van 20 naar 40%

3e van 40 naar 60%

4e van 60 naar 80%

5e van 80 naar 100%

Bij goed gedrag worden warns ook weer verwijderd hoor. Ten minste, dat zeggen ze :D

Link to comment

Ik vind eerlijk gezegd een zgn. ban-4-life iets vreemds hebben, je zou bij wijze van spreke op 80-jarige leeftijd vanuit je rolstoel niet op het forum mogen omdat je als 13-jarig jochie jezelf niet kon gedragen op het forum.

Aan de andere kant, volgens mij hebben moderators/admins haast nog meer aan de "lastige" personen op dit forum als aan goede leden. Dus zullen ze ook niet echt gemotiveerd zijn om te unbannen.

Maar even terug, mijn reactie op de stelling: ik ben het er gedeeltelijk mee eens, de acountbans kunnen er wel wat mij betreft op blijven,

Ik vind alleen wel dat na een bepaald aantal jaar de ip-bans opgeschoond moeten worden. Volgens mij zal het voorkomen -of gaan voorkomen- dat er mensen zijn die hier nog nooit geweest zijn en toch geband zijn, doordat ze verhuist zijn of dergelijke en een ander IP-adres krijgen.

(ik heb het zelf al een keer meegemaakt dat ik IP-ban heb op een site die ik totaal niet ken)

groetjes, Ymosky

Link to comment
Ik ben van de mening eens gebanned, altijd gebanned.

Ik bedoel, je hebt 5 kansen (eigenlijk 4, bij de 5de ben je gebanned) om te laten zien dat je je forumleven gebeterd hebt. Iedereen verdiend een 2de kans, maar meer dan 5n is toch wat teveel van het goede, niet? :puh:

Met unbanned leden die een nieuwe start willen heb ik nog wel wat begrip, als ze vroeger warns hebben gehad en ze een proper strafblad willen. Misschien is het een ideetje om na een bepaalde tijd zonder warns het strafblad (gedeeltelijk) schoon te vegen?

Wel 5 kansen:

1e van 0 naar 20%

2e van 20 naar 40%

3e van 40 naar 60%

4e van 60 naar 80%

5e van 80 naar 100%

Bij goed gedrag worden warns ook weer verwijderd hoor. Ten minste, dat zeggen ze :D

Dat is ook zo :engel:.

Link to comment
Hierover is al wel eerder gesproken in -dit- topic op het forum zelf.

Waarom denk je dat er onder de stelling "(Wel graag een normale discussie!)" staat?

Omdat jullie anders weer bans moeten geven :D

Link to comment
Om even te reageren op de stelling:

Leden unbannen die verbannen zijn. Ik denk dat het er van af hangt wat ze gedaan hebben. Misschien kunnen we voor bepaalde overtredeingen 'tijden' instellen. Van 1 jaar, of een aantal maanden. Misschien zijn ze dan wel helemaal veranderd. Als dat niet zo is, dan ban je ze voor een langere tijd. En daarna als er weer iets gebeurt gewoon permanent. Maar als het erge overtredingen zijn is het wel beter om iemand gewoon permanent te verbannen en nooit meer terug te laten komen. Ik heb dus eigenlijks twee meningen over deze stelling.

Tja zoiets zouden ze kunnen instellen,het zou wel handig zijn voor kleinigheden.
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...