Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580194

Editie 16 - Actueel


Dutchy3010

517 bezichtigingen

blog-33831-1163270339.jpg

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Zondag 5 Oktober

Turkije wil omstreden wet aanpassen

De Turkse regering is bereid om een omstreden wetsartikel aan te passen over het beledigen van de Turkse identiteit. Het artikel werd de laatste jaren vooral gebruikt om journalisten en schrijvers te vervolgen die over de massamoord op Armeniërs spreken.

Maandag 6 Oktober

OM eist 15 jaar cel tegen Samir A.

Voor de rechtbank in Amsterdam-Osdorp heeft justitie 15 jaar cel geëist tegen Samir A..De 20-jarige A. wordt verdacht van het voorbereiden van aanslagen op politici en het gebouw van de AIVD.

Dinsdag 7 Oktober

Hand geven op school niet verplicht

Een Utrechtse school mag een lerares niet verplichten om mannen een hand te geven. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) bepaald.

De islamitische docente zei na de zomer dat ze mannen om religieuze redenen geen hand meer wil geven. Ze werd toen geschorst, omdat ze daarmee een verkeerd voorbeeld zou geven. De vmbo-school telt veel allochtone leerlingen en wil hen de gebruikelijke omgangsvormen leren.

Woensdag 8 November

Justitie wil Hells Angels verbieden

Het Openbaar Ministerie begint een procedure om de Hells Angels in heel Nederland te verbieden. Al hun clubs en stichtingen moeten worden ontbonden.

Het OM vindt dat de clubs met criminele activiteiten de openbare orde verstoren en begint daarom bij zes rechtbanken een civiele procedure om de Angels te verbieden. Eerder is geprobeerd losse afdelingen te verbieden, maar nog nooit de hele organisatie tegelijk.

Donderdag 9 November



Hoge kindersterfte door watertekort

Elk jaar sterven 1,8 miljoen kinderen door gebrek aan schoon water en slechte hygiëne, vaak aan diarree. Dat zijn er 5000 per dag. De cijfers staan in een rapport van de ontwikkelingsorganisatie UNDP van de Verenigde Naties.

Volgens het UNDP is het niet nodig dat er zoveel kinderen sterven. Vaak is er geen gebrek aan schoon water, maar kunnen mensen in de derde wereld er door de ongelijke verdeling van macht en welvaart niet over beschikken.

Vrijdag 10 November

Geen minimumloon 13- en 14-jarigen

De Hoge Raad heeft uitspraken van lagere rechtscolleges vernietigd die jongeren van 13 en 14 jaar het recht geven op een minimumloon. De rechtszaak was aangespannen door de vakbeweging FNV en de CNV Jongerenorganisatie.

Ze stelden dat de Staat zich schuldig maakt aan discriminatie, omdat er wel een minimumloon is voor 15-jarigen. De Hoge Raad weerspreekt dat.

De Raad zegt dat internationaal wordt aanvaard dat jongeren vanaf 15 jaar mogen werken. De 13- en 14-jarigen mogen alleen lichte klusjes doen. De Raad zegt dat een minimumloon hen kan aanzetten tot spijbelen om geld te verdienen.

Zaterdag 11 November

PS3 gelanceerd

Playstation 3 is in Japan gelanceerd, maanden later dan gepland. Fabrikant Sony kon er door productieproblemen maar 100.000 leveren. Veel Japanners waren daardoor te laat bij de winkels. Volgend jaar maart is de spelcomputer ook in Nederland te koop.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...