Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580198

Editie 16 - Sport


Dutchy3010

679 bezichtigingen

blog-33831-1163270499.jpg

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Henin finaliste en nieuwe nummer één

Justine Henin heeft de finale bereikt van de Tour Championships in Madrid. 'En passant' verdrong ze Amélie Mauresmo, zondagmiddag haar tegenstandster in de eindstrijd, van de eerste plek op de wereldranglijst. De Française moet na 34 weken plaatsmaken.

Selectie Oranje bekend

De selectie van Oranje voor de oefeninterland tegen Engeland is bekend. Enkele 'veteranen' doen niet mee, zo heeft Van De Sar aangegeven deze interland over te slaan en is van Bronckhorst geblesseerd.

Misschien opvallend is dat het charme offensief van Seedorf zijn gewenste resultaat nog niet ingewilligd is, de AC Milan middenvelder mist nog altijd in het rijtje. Door wie wordt hij dan verdrongen? Door Mendes da Silva (AZ) en Sno (Celtic), beiden voor het eerst geselecteerd voor het Oranje.

Even in het geheel:

Doel: Timmer, Stekelenburg

Verdediging: Emanuelson, Matthijsen, Jalines, Ooijer, de Cler, Boulahrouz

Middenveld: Sneijer. Maduro, Schaars, Mendes da Silva, van de Vaart, Landzaat, Sno

Aanval: Huntelaar, van Persie, Robben, Kuijt, Vennegoor of Hesselink

Feyenoord

Dat Feyenoord in een lastig parket zat wisten we al. De ploeg uit Rotterdam staat echter sinds deze week alweer op de 6e plaats, met maar 1 punt verschil met de nummer 5.

Vitesse ging in de Kuip over de knie. Voor het eerst sinds lange tijd kwam Feyenoord op voorsprong, wat met veel blijdschap werd ontvangen door de fans. Deze fans kregen een poosje later weer wat te doen, toen Vitesse verder voetbalde nadat een Feyenoordspeler naar de grond was gegaan. In principe niet heel erg, behalve toen meneer Lazovic de kans schoon zag te scoren. Alsof het nog niet genoeg was, legde de scheidsrechter wél het spel stil toen een Vitesse speler geblesseerd op de grond lag.

Gelukkig voor de Feyenoorders lukte het ze de score nog in hun voordeel te beslissen, ook al ging dat niet van harte. De laatste 5 minuten werd Feyenoord finaal onder de voet gelopen door Vitesse, alleen kreeg de laatste de bal niet achter Timmer.

Is het lek dan gevonden? Het antwoord zou blijken uit de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk. RKC, dat na het vertrek van de halve aanval zeer moeilijk kan scoren, kreeg weer volop kansen. Het was haast pijnlijk te zien hoe de Brabanders met de kansen omgingen, zoals een bal voor open doel binnen een meter nog naastschieten.

Toch lukte het RKC te scoren en moest Feyenoord dus nog harder aan de bak. Aan het eind van de wedstrijd stond het 1-1, maar RKC lukte het toch door te bekeren, met een 3-2 winst op de Rotterdammers. Koeman heeft nog wel wat te doen dus.

Stand

Nu we er 11 speelrondes op hebben zitten, is het wellicht wel aardig om eens de stand te bekijken.

blog-33831-1163270559_thumb.jpg

Via VI.nl

Wil je graag jouw sport hier zien? Stuur een PM, misschien dat we samen wat uit kunnen werken.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...