Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 97 - Visser23's Column


Dutchy3010

361 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery33831259579vw4.png

Deze rubriek is geschreven door Visser23!

Nu zijn we aangekomen aan de 97e editie van OWN. En in deze editie moet natuurlijk ook een Jay’s Visser23's column komen! Ik ben opgeroepen om deze column in te vallen omdat Jay; op vakantie is. Het is mijn eerste keer dus je moet er niet veel van verwachten :puh: Maar een paar rates van hoe ik het heb gedaan zouden leuk zijn. Na lang nadenken heb ik toch nog een onderwerp gevonden. Fastfood restaurantjes en snackbars wordt dit onderwerp.

Zoals jullie waarschijnlijk hebben gemerkt zijn er veel fastfood ketens in Nederland. Op de markt staan ook vele kraampjes waar je snoep of een hamburger kan halen. Dit is wel overdreven veel. En mensen gaan dan ook vaak wat halen. Voor een keertje kan dat natuurlijk wel, maar helaas zijn er ook mensen die hun leven willen verpesten en er elke dag heen gaan. Ze beseffen niet hoe slecht het is en willen gewoon in een rolstoel belanden omdat hun benen het gewicht niet meer kunnen dragen. Als ze nou even gaan nadenken dat het heel slecht is, kunnen ze er nog wat aan doen. Zoals een dieet volgen en andere dingen gaan doen om af te slanken. Maar als je er te laat achterkomt kan het al snel fataal wezen. Moet je eens kijken wat je je familie aan doet. Mensen die alleen maar bij een snackbar eten kunnen ook snellen overlijden. Dan laat je je hele familie achter. Denk na mensen! Denk na! Als je ook eens kijkt, ik was laatst in een zwembad hier in Leeuwarden en dan kom je toch eens wat tegen. Hele dikke kinderen bijvoorbeeld van 8 jaar. Dit is toch niet normaal. Kom zeg. Die ouders moeten er wat aan doen, maar nee, ze doen gewoon mee en later hun kinderen alle ongezonde dingen eten.

Als je eens een paar keer in de maand wat gaat eten in een fastfood restaurant of een snackbar is natuurlijk wel goed. Eens een patatje of een hamburgertje mag natuurlijk wel. Het is er ook wel gezellig. En ook een stuk beter daar want het rookverbod is nu algemeen in Nederland. In alle restaurants en fastfoodketens mag niet meer gerookt worden. Des te beter naar mijn idee. Ik vind het ook wel eens lekker om naar een snackbar te gaan hoor. Altijd thuis eten is ook niet altijd leuk. Gewoon een keertje wat anders. Ik ga er ook niet vaak heen hoor. Ik ben alleen 2 weken geleden nog even naar Mac Donalds geweest. Dit gebeurt maar 3 keer in het jaar. Wel eens lekker dus :) Alleen moet het niet een gewoonte worden. Wat gezonds moet je natuurlijk ook wel eten. Ik eet elke dag wel een stuk fruit en vaak groente bij het avond eten. Maar om elke dag naar een snackbar te gaan lijkt me niks. Je moet er ook een keer genoeg van krijgen lijkt mij.

snackbariy9.th.jpg

Op de markt zie je ook vaak kraampjes staan met eten. Verkoopt wel goed denk ik. Ik was even in Meppel geweest en kennissen die een pinda kraampje hebben vertelden dat er een schaal staat waar iets inzit om te proeven. Sommige mensen lopen weg, komen weer terug om de tweede te pakken, lopen weg, komen weer terug om de derde te pakken en zo maar door gaan. Ook kopen mensen gewoon bergen vol voedsel. Dat eten ze met zijn tweeën op, en komen weer terug. Besef dat dat niet kan! Maar daar denken ze niet bij na. Als ze in een rolstoel willen zitten en niet meer kunnen lopen omdat hun benen het gewicht niet meer houden moeten ze zo doorgaan. Lijkt mij overigens niet echt een goed plan.

Als je eens kijkt hoeveel Nederlanders per dag wat gaan halen in een fastfood restaurant, dan zou je denk ik wel schrikken. En als je er dan bij nadenkt hoeveel mensen in Kongo (om maar een land te noemen) per dag naar een restaurant of een fastfood keten gaan zou je ook schrikken. Volgens mij hebben ze die dingen daar niet eens. Ze sterven daar van de honger. En wat doen de Nederlands? Zich helemaal vol proppen met eten terwijl die arme zielen helemaal geen eten hebben!

In Amerika is dit ook heel erg. Volgens mij nog erger als hier in Nederland. Meer dan 40% zijn daar wel over het ‘adviesgewicht’ volgens mij. Ze hebben daar ook wel héél veel fastfood ketens. Als je eens kijkt wat men naar binnenpropt.. Niet normaal gewoon. Mensen moeten zich aanpassen. Serieus! Geef de mensen in Afrika ook een kans, en denk niet alleen aan jezelf.

Nu zijn we aan het einde gekomen van dit column. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden. Reageer alstublieft even als ik voor de volgende keer dingen kan aanpassen of juist iets goeds heb gedaan. Alvast bedankt.

Het was wel moeilijk om voor de eerste keer een column te schrijven. Eerst een uur bedenken wat voor onderwerp, en dan ook nog je hersens goed in werking zetten om wat over dat onderwerp te vertellen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...