Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582113

Editie 97 - De Tien


Dutchy3010

365 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Visser23

Welkom bij de 97e editie alweer van Ocean’s Weekly News. Natuurlijk zit er weer een top 10 in. Elke week pakken we een onderwerp erbij. En deze keer hebben we als onderwerp: de top tien meest beoefende sporten van Nederland. Hier kan je gezellig meelezen. We beginnen bij 10 en gaan natuurlijk omlaag naar de 1e plaats. Veel plezier met het lezen!

Nummer 10

judo(1).jpg

Vechtsporten

De vechtsporten zijn in Nederland erg bekend. Neem als voorbeeld Judo. Je leert allemaal dingen hoe je iemand kan verslaan als je in de problemen komt. Maar als er niks aan de hand is, en je hebt gewoon ruzie met iemand bijvoorbeeld op school mag je deze niet gebruiken. Deze sport heeft dan ook 835.000 mensen die het beoefenen. Wel veel en dus goed voor een tiende plaats. Ikzelf vind er niet zoveel aan. Maar als je er eenmaal goed in bent lijkt mij het juist hartstikke leuk. Maar goed, de trucjes kan ik ook wel leren zonder dat ik op die sport ga.

Nummer 9

3666-1.jpg

Golf

Golf is ook een zeer populaire sport in Nederland wat ikzelf eerder niet echt had verwacht. Er zijn overigens wel 845.000 mensen die het aan het beoefenen zijn. Heel erg veel, wat ik dus echt niet had verwacht. Ik zelf vind er ook niet zoveel aan. Een paar keer tegen een balletje aan slaan en hem in het gat proberen te krijgen. Of zo ver mogelijk natuurlijk. Ik zou er niet graag op willen. Maar er zijn toch 845.000 mensen die daar anders over denken.

Nummer 8

jackson_gallery2_0405.jpg

Basketbal

Basketbal is één van de meest populaire sporten in Nederland. Het is een teamsport wat veel energie vergt. Je moet er overigens wel lang voor zijn. De meeste mensen die het spelen zijn wel langer dan een meter negentig. En dan moet je ook eens kijken hoeveel Nederlanders er basketbal spelen. Maarliefst 1.005.000. Zoveel mensen die deze sport leuk vinden. Ik vind er niet zo heel veel aan. En het gaat ook vervelen als je het te vaak doet. Maar het is wel een leuke teamsport voor mensen die er van houden. En natuurlijk heel veel energie hebben.

Nummer 7

1158205.jpg

Volleybal

Ook volleybal wordt veel beoefend onder de Nederlandse bevolking. En dan ook vooral onder de meiden/vrouwen. Mannen zie je deze sport niet zoveel spelen. Ikzelf kan deze sport voor geen meter :puh: Maar dat komt denk ik ook omdat ik dit ook niet zo vaak doe. Ik doe het ongeveer 2 keer per jaar. Niet veel dus. Ook hou ik er niet zo van om er alles voor over te hebben om een bal over een net te slaan. Maar dat hebben de andere 1.021.000 mensen wel. Meer dan 1 miljoen mensen speelt deze sport.

Nummer 6

turnen-3.jpg

Turnen

Turnen is ook een hele bekende sport onder de Nederlanders. En dan vooral aan de vrouwelijke kant. Zoals je op het plaatje ziet beoefenen mannen deze sport ook. Maar de vrouwen zijn toch echt in de meerderheid. En natuurlijk: ik hou ook niet van deze sport. Ik hoef niet alles te kunnen. Of kunstjes te doen aan een rekstok. Als ik maar normaal kan lopen en de andere behoeftes kan doen. Dan kom ik al ver genoeg. Toch beoefenen 1.193.000 mensen deze sport. Wat wel erg veel is. Deze sport is ook een onderdeel van de Olympische Spelen.

Nummer 5

fitness_1.jpg

Fitness

Fitness is echt een hele zware sport. Je moet er maar van houden om het zo maar te zeggen. Ik heb het ook wel een paar keer gedaan, maar dat is echt heel zwaar. Oefening baart kunst. En ik denk dat je ook wel wat oefening voor moet hebben. En daarom zijn er ook heel veel mensen die deze sport beoefenen. Namelijk 1.300.000. Dat is echt heel veel. Maar goed, je moet er van houden zoals deze mensen. Zoals ik al eerder zei.

Nummer 4

wandelsport.jpg

Wandelsport

Ja, wat moet je hiervan zeggen? Een nummertje 4 voor een wandelsport. Ik vind er dus helemaal niks aan. En ik snap niet dat ze dit een sport noemen. Oké, je ziet veel van het landschap. Maar om elke dag een heel eind te lopen? Ik heb het er niet voor over. Toch zijn er 1.344.000 mensen die deze sport beoefenen. Want denk ik heel veel is. En daarom ook een nummer 4. Nouja, ik weet niet wat ik hier over moet vertellen. Op naar de nummer 3.

Nummer 3

ZaalvoetbalASWH-Heerjansdam.jpg

Zaalvoetbal

Zaalvoetbal. Hier hou ik wel van. Ik heb zelf namelijk ook op voetbal gezeten en ik vind dit toch ook wel een leuke bezigheid. Alleen in de winter voetbalde ik in de zaal. Niet echte sport voor mij dus. Ik vind het zelf dus wel leuk. Het is ook een hele populaire sport. Een nummer 3 voor deze sport. En maarliefst 1.370.000 mensen beoefenen het. Ongelofelijk veel mensen. En dan moet je voorstellen: er komen alleen maar meer bij. Je moet het trouwens wel een paar keer gedaan hebben. Want in de eerste keer moet je heel erg wennen.

Nummer 2

week15.jpg

Voetbal

Voetbal is een zeer populaire sport. Waarvan ik wel dacht dat het op de nummer 1 zou staan. Ik heb ongeveer 6/7 jaar op deze sport gezeten wat ik ook erg leuk vond. Ik stond altijd laatste man, en was aanvoerder. Ook ben ik erge fan van voetbal op het moment. En dan ook wel voor Feyenoord! Deze sport is dus zeer gelieft onder de Nederlandse bevolking. Kijk niet raar op: maarliefst 3.071.000 mensen beoefenen dit hier in Nederland! Echt super veel. En dan nog in de gedachte dat de nummer 1 nog meer heeft. Lees snel verder!

Nummer 1

tennis.jpg

Tennis

Een nummer 1 die ik natuurlijk nooit had verwacht. En ik hou er ook helemaal niet van. Maar ik ken wel genoeg mensen die wel van deze sport houden. En ook hier op dit forum. Een zeer populaire sport dus. En ook een hele zware. Elke keer die bal weg slaan en rennen om hem überhaupt nog te kunnen slaan. Maar toch houden er blijkbaar heel veel mensen van. Maar liefst 3.207.000 mensen uit de Nederlandse bevolking vind deze sport leuk en beoefent het. Dit is dit heel veel. Wat ik totaal niet had verwacht.

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...