Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 98 - Galiorix' Column


Dutchy3010

616 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery33831259579copyewh5.png

Deze rubriek is geschreven door Galiorix!

De taalbarriëre

Heerlijk: vakantie. Net als een hoop andere mensen ben ik met de rest van mijn familie op vakantie gegaan naar het buitenland. Onze reis had als bestemming de streek Toscane in Italië en we gingen met een auto. De reis was ruim 1400 kilometer rijden dus we hebben het opgesplitst in 2 dagen, waarbij we zouden overnachten in een hotel in Zwitserland. Opzich geen probleem, overnachten in het buitenland. Toch kan het soms best lastig worden als je geen kei in Duits bent en de mensen van het hotel bijna geen engels spreken. Vele handgebaren en gestamel verder begrijpen ze dat we via internet 2 kamers gereserveerd hebben en daar nu willen overnachten.

Een mooi aspect van het buitenland is altijd wel de taal. Het klinkt allemaal leuk maar je weet bij god niet waar ze het over hebben. Nou bevat het Duits wel wat herkenbare woorden, maar talen als Italiaans of Spaans hebben weinig herkenbaars. Maar omdat veel je eigen gang gaat tijdens je vakantie en niet veel in contact hoeft te komen met andere mensen, die een andere taal spreken, maakt het je weinig uit dat je er geen hout van begrijpt.

Zo anders is dat als je in de problemen zit. Tijdens diezelfde vakantie, die ik beschreef in de intro, kreeg onze auto problemen. De motor wou niet meer starten. Alles deed het prima, de strartmotor ging wel rond maar hij sloeg niet aan. We hebben toen de lease maatschapij en de Volvo hulp service gebeld voor hulp en ze zouden iemand onze kan op sturen. Later op de dag werd gebeld door een Italiaan uit het dorp van de lokale garage, die de auto zou ophalen. De auto werd een uur later op een auto gezet en naar de dichtsbijzijnde Volvo dealer om te laten nakijken. Eenmaal daar aangekomen begon de eigenaar van het appartement waar we slaapten, die ons gebracht had, met de garage eigenaar een heel gesprek te voeren in het Italiaans en maakt er allemaal rare bewegingen bij maar we wisten bij god niet waar hij het over had. En wij wilden gewoon weten wat er met de auto aan de hand was, of het iets ergs was en of het tijdig gerepareert kon worden want we zouden binnen een paar dagen weer vertrekken naar huis. Het ergste was dat bijna niemand in die garage ook maar één woord Engels sprak, behalve één van de aanwezige dames, die bij de balie werkte. Die wist ons te vertellen dat de auto gewoon startte en dat er verder niet naar gekeken was. We zijn daarna gewoon met de auto naar ons apartement gegaan en verder heeft hij het gewoon goed gedaan.

Het ergste vind ik gewoon dat de meeste Italianen geen Engels kennen of het gewoon vertikken om het te spreken. En als ze het wél spreken, is het verre van goed verstaanbaar. Ik denk dat het gewoon laksheid is en dat kan in sommige situaties erg irritant zijn.

7 reacties


Recommended Comments

Dat ligt maar net aan de persoon die je treft, hoor. Over het algemeen zou ik liever zeggen dat Italianen vaker de moeite nemen om Engels te spreken dan bijvoorbeeld Fransen.

Link to comment
Over het algemeen zou ik liever zeggen dat Italianen vaker de moeite nemen om Engels te spreken dan bijvoorbeeld Fransen.

Dan zoek je ook wel een voorbeeld uit.. :7

Maar het eerste gedeelte klopt wel, het is maar net wie je tegenkomt. Als je toevallig bij een andere garage geweest zou zijn, waar iedereen vloeiend Engels sprak, dan zou je vol lof zijn over die pizza's. (Sorry, ik moet even Sander provoceren..) Dus ik vind het een beetje teveel op een ''ik scheer alles over een kam-column'' lijken, maar het las wel lekker weg.. ^^

Link to comment

Het punt is dat we dit soort situaties al veel eerder op vakantie hebben gehad, niet alleen met Italianen maar ook in andere landen... het is meer een voorbeeld, maar er waren ook genoeg italianen die het w

Link to comment
Ik zal nog eens een column schrijven :-(

Ja, moet je zeker doen! Bij voorkeur over het slechte gedrag van Italiaanse jongetjes in Nederland! :D

Hehe, sorry Sander. Nu stop ik.. :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...