Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

Editie 98 - De Tien


Dutchy3010

415 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix

De tien meest gespeelde Xbox360 games

Je kan er niet omheen: consoles en de bij behorende games. Ze zijn razend populair en de branche verdient er miljoenen mee. De 3 grootste bedrijven in deze wereld zijn natuurlijk Sony, Nintendo en Microsoft, met respectievelijk de Xbox 360, de PSP, de PS 2 en PS3, de Nintendo Wii en de Nintendo DS. Het aanbod van games voor deze spelcomputers is bij de een wat groter als bij de ander, maar vaak komt iedereen wel aan zijn trekken. Veel van die games in dit zelfde aanbod (m.u.v. die van de portables, red.), hebben ook een online functie om gezellig tegen elkaar te spelen op het internet. Maar wat zijn nou goede spellen? Wat wordt veel gespeeld, al dan niet online? Hier een overzichtje van de beste titels op de Xbox360. De statestieken zijn gebaseerd op cijfers van mensen die tijdens het spelen met hun Xbox Live account aangemeld.

10. GRID Demo

race-driver-grid-demo-xbox-live-online.jpg

De demo van de nieuwe sim/arcade racer van Codemasters. Terecht een 10e plaats in deze lijst, de racer weet geweldig arcade met sim racing te combineren en is zowel voor de hardcore als de zondagsracer geschikt. De demo is niet echt uitgebreid maar geeft een goede indruk van het spel. Het leuke is ook dat je online kan spelen tegen andere mensen. Grote opsteker bij deze nieuwe telg van Codemaster zijn de graphics, die weer helemaal up-to-date zijn.



9. Forza Motorsport 2

932731_20070529_screen022.jpg

Erg populaire opvolger van Forza Motorsport voor de Xbox. Spelers hebben de mogelijkheid eigen gemaakte stickers op hun auto te plakken en hem zo helemaal persoonlijk te maken. Ook is er de mogelijkheid op een online markt auto’s te kopen en verkopen voor ingame credits. De online functie laat tot maximaal 8 spelers tegen elkaar spelen online. Net als de eerste Forza is het een exclusive voor de Xbox360.

8. FIFA 08

fifa-oheight-08.jpg

De voetbal topper van EA games. Ondanks dat deze game door vele mensen slechter word gevonden als zijn tegenhanger, PES 08, wordt deze dus toch het meeste gespeeld van allemaal. Nieuw is de ‘Be a pro’ functie, waarin je de mogelijkheid heb om tijdens een wedstrijd maar één speler te zijn, in plaats van degene met de bal of in de buurt van de bal.



7. Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2

rainbow_six_vegas.jpg

Nieuwste en 9e deel van de Rainbow Six serie. Het is een vervolg op Rainbow Six: Vegas maar je bent niet het zelfde personage als in het eerste deel. In dit deel ben je Bishop, een team lid met meer ervaring en hij is meer bij het verhaal betrokken. Je komt niet alleen het vervolg van het verhaal te weten, ook dingen die daarvoor gebeurden komen er in terug. In tegenstelling tot het eerste deel, ben je in dit deel de leider van een team en niet alleen een lid.

6. Rock Band

rockband_01.jpg

Een game die je in ons land niet tegen zal komen. De gameplay is bijna identiek aan de populaire Guitar Hero serie en dat is ook niet zo raar; de ontwikkelaars van deze game hebben ook meegewerkt aan die van Guitar Hero. De instrumenten die verkrijgbaar zijn voor Rock Band zijn bijna identiek aan die van Guitar Hero. Het enige verschil met Guitar Hero is dat Rock Band uitgegeven word door EA Games en overal behalve in Europa en Afrika word verkocht.

5. Gears of War

gears_of_war_250_248370g.jpg

Populaire Third Person Shooter van Microsoft. De game was eigenlijk een exclusive voor de X360 maar werd later toch uitgegeven voor Windows en Mac OS X. Vergeleken met andere TPS is het wapen aanbod van GoW een stukje minder uitgebreid maar de gameplay maakt weer veel goed. Voor het zogenaamde Active Reload is leuk bedacht. Je kan tijdens het reloaden op de rechter knop boven de rechter trigger drukken om het reloaden te versnellen. De tweede aanslag van de knop kan 3 verschillende uitkomsten hebben: perfect, good en fail. Bij perfect duurt de reload maar één seconde en tijdelijk zullen alle herlaadde kogels 8% meer schade aanrichten. Bij good gaat de reload sneller en heb je verder niks speciaals. Bij fail zal het wapen tijdelijk vastlopen, de weergave van het aantal kogels word rood en het reloaden duurt een stukje langer als normaal.

4. Guitar Hero III

guitar-hero-3.jpg

In feite is dit ongeveer dezelfde game als Rockband, die eerder in deze lijst genoemd werd. Het verschil is dat hij door Activision word uitgeven en, in tegenstelling tot Rockband, ook in Europa word uitgegeven. Als je Guitar Hero koopt krijg je er een gitaar bij, die je ook bij het spelen moet gebruiken. Inmiddels is er ook een drumstel, een bass gitaar en een set microfoons voor Guitar Hero III beschikbaar. In Guitar Hero III zitten meer dan 70 nummers en er komen ook een stel (bekende) artiesten in voor, waaronder Tom Morello (van de bands Rage Against the Machine en Audioslave) en Slash (van de bands Guns N' Roses en Velvet Revolver). Je kan ook met z’n 2en de Co-op mode spelen, de een spelt dan de lead gitaar en de ander de ritme- of bassgitaar.



3. GTA IV

894027_621_1180097216459-gtaiv2gr.jpg

Volgens veel mensen dé game van het jaar. Was gelijk na de release een regelrechte verkoop topper die gelijk een record verstigde. Ook in deze lijst kan je wel zien dat GTA IV erg populair is want hij laat vele titels achter zich die al een stuk langer beschikbaar zijn. De hoofdpersoon van GTA IV is Niko Bellic, die naar Amerika emigreert om met zijn neef volgens de ‘american dream’ te leven. In vele emails verteld zijn neef dat hij het helemaal gemaakt heeft in Liberty City, maar eenmaal aangekomen blijkt echter dat zijn neef, Roman Bellic, gelogen heeft en hij in een vervallen villa woont. In de storyline word Niko door heel Liberty City gesleurd, in gevecht met de criminelen die hem proberen te vermoorden. Tijdens deze reis maakt hij veel vrienden maar ook veel vijanden en je hebt vaak zelf de keuze of ze het verdienen om te blijven leven of moeten sterven.

2. Halo 3

halo3.jpg

Tweede vervolg op de populaire fururistische shooter van Microsoft. Het verhaal in deze nieuwe Halo gaat weer verder waar Halo 2 eindigde. Nieuw zijn de Support wapens, grote en zware wapens die je achterop je rug draagt. Ze vertragen de speler een beetje, maar daarvoor in de plaats krijgen ze veel vuurkracht. Net als in de vorige Halo series kan je de campaign mode alleen spelen maar ook met 2 spelers op één xbox of 3 via Xbox Live of System Link (waarbij 2 of meerdere consoles op elkaar aangesloten zijn, zonder een internet verbinding er tussen). In tegenstelling tot de vorige series ben je bij multiplayer campaign niet allemaal een individuele SPARTAN, maar heb je verschillende karakters met een eigen achtergrond. Online of via LAN kunnen 16 spelers mee doen aan een multiplayer match, als je multiplayer offline doet met maar één console, kan je met maximaal 4 spelers tegen elkaar spelen.



1. Call of Duty 4

cod4.jpg

De meest recente versie van de Call of Duty serie die, in tegenstelling tot de rest van de serie, zich afspeelt in het heden. CoD 4 heeft als onder titel gekregen ‘Modern Warfare’ en dat is weer eens wat anders als het gebruikelijk WO II geschut. Net als in de voorgaande delen is er weer een campaign mode, waarin de speler tijdens het vechten ondersteund word door computer gestuurde soldaten. Bij elke missie zijn er een aantal objectives, die kun variëren van het plaatsen van een bom tot het omleggen van iemand op een bepaalde plaats. Je kan op je eigen console tot tegen 3 mensen spelen en ook online is mogelijk.

3 reacties


Recommended Comments

Ik speel zelf heel vaak Uefa Euro 2008, er zitten ook leuke dingen in zoals, Vreugdedansen en Aanvoerder van je team ( Zelfde als Be a pro maar dan net als het echte EK ).

Maar ik hat wel verwacht dat CoD 4 het meest werd gespeelt.

Venzio,,

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...