Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 98 - Music Center


Dutchy3010

534 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery33831259579copypq1.png

Deze rubriek is geschreven door: 2fast{0} en ..::GhostRider::..!

Welkom bij de super hete rubriek van de Own. We laten je kennis maken met vele verschillende muziek genres, die we elke week weer afwisselen. We laten je nummers horen, we geven onze mening en laten de keuze van de crew zien als nummer van de week! Daarnaast laten we ook nog eens alle gloednieuwe tracks van deze week aan je horen zodat jij alleen het nieuwste van het nieuwste in je pocket hebt! Kijk snel verder!

[hr=1]black[/hr]

Gloednieuwe Tracks!

Clips vanaf 20 Juli



Ja hoor, Gerard Joling heeft weer een hollands liedje uit de grond gestampt. Hier is 'Het is nog niet voorbij'.

lIf0lK4HOXk



Tommy en Yootha hebben samen een nieuwe track opgenomen. Deze heet 'Bij mij'. Check hier de nieuwe track.

nTSYA2x2GE4



Hier is de engelse Ironik met het liedje 'Stay with me'.

UAYKmdNGfcc&feature=related



Jullie kennen Basshunter's hit 'DotA' zeker nog wel. Hier is het liedje met een andere tekst en wat andere beats, 'All I ever wanted'

sE7W8FFSKRE



Het regent deze zomer met dancetracks, en hier is er nog een. Brian Cross met 'Paradise'.

pkq-_eNcWNk



[hr=1]black[/hr]

Metal

Bij Metal denken de meeste mensen al aan dat geschreeuws en lelijke gejengel op een gitaar. Je moet ook echt van Metal houden, anders vind je het maar niks. Maar waaruit is Metal nou ontstaan? Metal is uit de stromen blues-rock en psychedelic rock gekomen, twee rustige tegenover Metal.

Het eerste échte metal liedje was van de band Blue Cheer, met een cover van Eddie Cochran's nummer "Summertime Blues'', van hun debut album Vincebus Eruptum (januari 1968). Vele mensen zien dit als de eerst metalopnamen. Hierna is het 'Metal' zich gaan ontwikkelen. Van Jimmy Page (Led Zeppelin), Black Sabbath en Deep Purple tot de al wat heftigere AC/DC, Kiss en Judas Priest. Daarna kwamen bands zoals Iron Maiden, Ozzy Osbourne en Venom die toch wel wat steeds van hun voorgangers afwijkten en 'heavy'er' waren. Rond 1980 werd Metal razend populair bij de mensen en luisterde men er veel naar. In de 80's kwamen verschillende subgenres in Metal, zoals Trash Metal waar o.a. Metallica, Megadeth, Slayer en Anthrax zitten. Samen worden ze de 'Big four of trash' genoemd.

Een ander subgenre, waarbij de meeste mensen denken dat dát Metal is, is Death Metal. Dit is het echte geschreeuws en lelijke gejengel op een gitaar (vind ik). Er is ook nog een soorgelijk subgenre ervan is Black Metal, waarbij toch het een en ander verschillend is. Een tijdje later, rond 1990, was er weer Power Metal, een subgenre waar ik ook graag na luister. Dit subgenre heeft o.a. de bands Dragonforce, Hammerfall, Rhapsody en Kamelot. Dit subgenre is een snellere versie van het normale Metal. Alles is stukken sneller en er worden veel keyboards gebruikt. De zang ervan is meestal ook wel hoog, en niet al te veel laag. Deze tijd heeft Metal een boel subgenres erbij met o.a. Avant-garde metal, Black metal, Death Metal, Doom Metal, Glam Metal, Gothic Metal, Groove Metal, Power Metal, Speed Metal, Stoner Metal, Symphonic Metal, Technical Metal, Trash Metal, Traditional Metal en Viking Metal.

Zo is het 'heftige' Metal dus ontstaan, van 2 rustige genres. :puh:

Crew mening!

2fast{0}:

Kut!

..::GhostRider::..:

Metal is het genre waar ik me al een jaartje mee bezig houd. De vette gitaren, bassen en liedjes. Ik vind het wat beter dan Hiphop, want nu speel je met je handen en met Hiphop maak je een beat met de computer wat natuurlijk minder ervaring nodig heeft. Er zitten solo's in, dat vind ik wat fijner dan dat je de hele tijd dezelfde riff hoort. Even een verandering in het liedje zeg maar.. De riffs van een liedje kunnen ook wel eens lekker klinken. Ik speel zelf al een tijdje gitaar (Yamaha EG 012, je moet toch met wát beginnen.. :7 ) en is ook een cool ding om muziek mee te maken. Als je goede skills hebt kun je zelf ook goede riffs bedenken. In één woord dus 'vet'! :tu:

Wat is jou mening over Metal? Vertel het ons! :dans:

[hr=1]black[/hr]

Nummer van de week!

Hit the lights - Metallica (live; 1982)

plhrhTkBNms&feature=related



Heb jij een idee voor het volgende genre? PB ons!

[hr=1]black[/hr]

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...