Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 99 - Jay's Column


Thundercover

374 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Wat is het weer een wonderbaarlijke vakantie geworden voor me. Na twee en een halve week in Ierland te hebben rond gezwermd zag ik vol verbijstering dat er alweer een nieuwe GTA is aangekondigd: GTA Chinatown Wars. Tegelijkertijd met de afwachting op de Olympische spelen, die tevens in China plaatsvinden. Maar het werd nog beter, ook een PC-versie van GTA IV is aangekondigd. Niet dat ik er veel aan heb of er wat mee ga doen maar het blijft leuk voor de mensen die hebben volgehouden om op de PC-versie te wachten. Ikzelf was er niet zo een, ik ben als een idioot een Xbox gaan kopen en dat alleen omdat ik GTA IV wou spelen. Inmiddels speel ik ook allerlei andere games voor de Xbox maar GTA IV blijft voor velen naast mij ook het hoofddoel om een console aan te schaffen. Het is toch altijd slim hoe de fabrikanten dat doen. Ze kondigen een grootse game aan die ook alleen maar beschikbaar word voor een Playstation 3 en een Xbox 360. Dit niet alleen omdat deze consoles het spel aankunnen maar zoals we inmiddels gewend zijn speelt ook geld een belangrijke rol in de wereld van games, consoles en andere virtuele zaken. Over GTA Chinatown Wars ben ik dan niet enthousiast. Dit voor mij natuurlijk omdat het op de DS uitkomt. Ik heb dan wel een Nintendo DS, het is alleen dat GTA’s er gewoon niet thuishoren. Ze hebben deze GTA eigenlijk gemaakt om de mensen even zoet te houden tussen de GTA’s door, daarnaast verkoopt het ook gewoon goed. Iedereen is dan ook benieuwd hoe het spelen zal zijn met een DS, wat de mogelijkheden zijn en daarnaast blijft een verzamel hobby van sommigen ook een reden om deze GTA te kopen. Toch denk ik niet dat mensen ook echt een DS aan zullen schaffen om de game te kunnen spelen. Mensen met een DS zullen de game makkelijk willen kopen maar een gloednieuwe console kopen zoals bij GTA IV is toch iets te veel voor velen. Ik haal de game sowieso, ondanks dat ik er lage verwachtingen van heb. Nu ik toch een Nintendo DS heb kan ik net zo goed even wat geld vrij maken om mijn vierde GTA aan te schaffen.

Dan kwam het nieuws nog over het ’naspeelincident’ in Thailand. Een 18 jarige jongen besloot Niko eens te imiteren. Hij beroofde een taxi en stak de betreffende taxichauffeur dood. Nu is de hele verkoop gestopt om meer moorden te voorkomen. Hier kan ik me dan weer erg kwaad om maken. Een ieder die Niko besluit na te doen en echt iemand wil doodsteken om te kijken of het kan is gewoon psychologisch gezien gewoon niet goed bij zijn hoofd. De normale gamer weet fictie van werkelijkheid te onderscheiden maar omdat één idioot dat niet kan moet Thailand Grand Theft Auto maar van de markt halen. Zo vaak worden er mensen gestoken met messen. Is dat een reden om geen messen te verkopen in Nederland, alleen omdat er mensen zo ziek zijn om ermee te steken? Zo kun je alles wel gaan verbieden en worden de betreffende producten juist illegaal gekocht en verkocht. Tot de dag van vandaag vraag ik me af hoe mensen zo ziek kunnen zijn om een vooral onschuldig iemand te vermoorden. Het ligt er in ieder geval aan dat ze psychisch gezien erg zwak zijn en denk dan ook dat een lange celstraf met psychische ondersteuning het beste is voor deze jongen.

En dan zijn deze week nog de Olympische spelen van start gegaan. Met zoals gewoon een mooi ceremonie moeten we maar toekijken hoe de teams van verschillende landen maar met hun vlaggetjes zwaaien, alsof ze de mensenrechten-situatie helemaal vergeten zijn, alsof het opeens allemaal niets meer uitmaakt. Persoonlijk vind ik het waanzin dat de Olympische spelen dit jaar in China worden gehouden. Toen het bekend werd gemaakt en de mensenrechten eens flink onder de loep weren genomen kwam als het als een schok en verzetten veel mensen zich er tegen, toch met minimaal succes. Ze hebben dan wel wat kleine opstootjes veroorzaakt maar de demonstranten hebben hun mening geuit, het dringt enigszins tot de mens door. Dat dit soort mensen dan ook nog gearresteerd worden vind ik niet kunnen, al kan ik het aan de andere kant begrijpen. Ze uiten een mening, over een serieuze zaak dan wel. Een zaak wat betreft de leefomstandigheden van mensen en die mening moeten ze gewoon kunnen uiten. Maar aan de andere kant is het proberen te stelen van een fakkel niet de beste manier om je mening aan het grote publiek te laten horen. Hoe het ook in elkaar mag zitten, de Olympische spelen zijn dit jaar in een verkeerd land gehouden. China belooft nu dan wel veel maar het was beter om eerst duidelijk te resultaten te onderzoeken dan ergens gewoon maar vanuit te gaan. Ik ben benieuwd hoe China zich gaat ontwikkelen wat betreft de rechten van de mens. Een ding is zeker, ik zal niet voor de Olympische spelen klaar zitten, ik ben dan sowieso al geen sport-liefhebber.

Bedankt voor het lezen van de Jay’s column van deze week. Tot de volgende Jay’s column dan maar die op 23 of 30 augustus uit zou kunnen komen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...