Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

Editie 99 - Recensies


Thundercover

404 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_26145.jpg

Deze rubriek is geschreven door: Daan007

Mijn eerste recensie! Nadat ik een tijdje niet meer geschreven heb voor OWN, is er dan nu weer een artikel van mij. Ditmaal was het weer mijn grote vriend Jay die mij om hulp vroeg.

Hoe dan ook, recensie. Deze week gaat het over een topfilm. The Dark Knight. Die nieuwste Batman heeft veel lof van de journalisten gekregen. Nu krijgen jullie mijn ongezouten mening op je bord!

LsGFf8qJ5ow



Plot:

Een nieuwe villian terroriseert Gotham City. The Joker, een crimineel zonder enig doel houd Gotham in zijn greep. Alle hoop is gevestigd op Batman Harvey Dent. De nieuwe officier van justitie. Harvey heeft al veel criminelen achter slot en grendel gekregen en hoopt het zelfde bij The Joker te doen. Het lukt hem echter niet maar hij krijgt hulp van Batman. Daarmee ontstaat er een grote strijd tussen Batman en The Joker.

darkknight2.jpg

Script: 8.3

Het script in The Dark Knight is goed gedaan. Wel een standaard superhelden film. Zo word er in deze film, heel voorspelbaar, het vriendinnetje van de Vleermuisman ontvoerd. Wat minder standaard aan deze film is, is de badguy. The Joker heeft een aparte rol in de film. Daardoor word het een mooi verhaal.

Acteerwerk: 9.7

Over het acteerwerk kan ik alleen maar positief zijn. Ik heb zitten genieten van elke scene waarin Heath Ledger (The Joker) in schitterde. Zoals veel van jullie weten, is Heath Ledger in januari dit jaar gestorven aan een overdosis aan slaappillen. Maar de man heeft echt heel goed geacteerd. Hij zit een geloofwaardige maniak neer. Batman zelf is ook goed gedaan, alleen jammer van de hele foute stem wanneer hij in zijn Batsuite kruipt.

Achtergrond: 8.0

Over de achtergrond kan ik niet veel zeggen omdat veel stukken van de film in het duister afspelen. Maar wanneer het licht is en er iets explodeert, ziet dat er spectaculair uit!

Humor: 8.7

De humor in deze film zit wel snor en dat komt dan vooral door The Joker. De zieke grapjes die The Joker steeds uithaalt zijn eigenlijk best grappig. Het is gewoon humoristisch dat hij overal lak aan heeft en doet waar hij zin aan heeft. Batman soms ook grappige trekjes. En de cynische butler, Alfred, is ook lollig.

A8aNjzuZmf8



Detail: 7.5

In de film zitten niet echt veel details. Behalve het schmink op het gezicht van The Joker. Dat zit er niet helaal vast op zoals bij Jack Nicholson. Als hij word geslagen zie je het echt van zijn gezicht gaan. En wanneer hij een dag later weer ten tonele verschijnt is het bijgewerkt. Klinkt niet bijzonder, maar dat hebben ze best tof gedaan.

Gemiddeld: 9.0

Als je de cijfers bij elkaar opteld en door elkaar deelt zie je dat het niet klopt. Je komt dan uit op een 8.4. Dat vind ik zelf veel te weinig voor deze topfilm. Daarom maak ik er een 9 van. Dit is gewoon een van de beste actie films die ik de afgelopen jaren heb gezien. De actie, het verhaal en voor The Joker maken van deze film een topper. Ik raad daarom iedereen aan om naar deze film te gaan!

R.I.P. Heath Ledger.

3 reacties


Recommended Comments

Vette film! Zo spijtig dat hij dood is, hij speelde het geweldig. Batman is gewoon mongolisch met z'n stem. Echt als er een vervolg zou komen krijg je waarschijnlijk zo'n wannabe-mongool. Achja, hij maakt die film zooo vet.

Link to comment

Ik vind het stom dat het alleen in Nederland weer 16 jaar en ouder moet wezen, het is helemaal niet zo eng. The Joker is gewoon zo goed gespeeld door Ledger, helaas dat hij overleden is...

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...