Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580181

Editie 100 - Interview #1


Dutchy3010

568 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

post-3251-1219499846.jpg

Deze rubriek is geschreven door Thundercover en Jay;!

Deze keer dus twee interviews, waarvan de eerste natuurlijk het meest logische is. Natuurlijk gingen we Dutchy3010 vragen, dat lag gewoon zo voor de hand. Probleem was dat we werden gechanteerd en dat Jowx er ook bij moest. Hoe dan ook, hier een interview volledig over Oceans Weekly News!

Thundercover

Jay;

Jowx (a.k.a. Joris)

Dutchy3010 (a.k.a. Jet)

We gaan eerst even terug in de tijd. OWN is ooit begonnen als een topic. Hoe hebben jullie de overgang naar het blogsysteem ervaren?

Het was in het begin heel onhandig, Joris stopte er namelijk mee en hij had het topic gemaakt. Ik was destijds nog geen GM (zelfs nog geen crewlid), dus ik kon die beginpost niet bewerken. Op een gegeven moment werd ik benaderd door Lantyz en PatrickW, die vroegen of ik niet in een blog verder wilde. Ik wist eerst van niets, die blog en al dat soort dingen, was geheim. Dat was "Het Komt" van 2006. Ik werd dus gevraagd, en dat wilde ik wel. Hun bedoeling was dat OWN een voorbeeld blog was, zodat er in ieder geval één blog stond die helemaal aangekleed was toen alles online ging. Voor mij was het dus een briljante oplossing, ik moest namelijk iedere keer aan Moderators van Lifestyle of GM+ vragen of die de eerste post wilde editten. Daarnaast was het gewoon te groot geworden voor een topic, de beginpost puilde uit van de edities en zo. In de blog ging alles ook makkelijker, alles kon op tijd klaar staan, nette inhoudsopgave links, etcetera. Het was een hoop werk om de (ongeveer) 15 edities van toen over te zetten naar de blog, maar vooralsnog ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Mag ik nu? Mooi! Al met al is de overgang naar een blog voor zowel de redactie als de lezers van OWN een goede stap geweest, beide groepen ondervinden er voordelen aan. Voor de redactie is het plaatsen van rubrieken een stuk makkelijker dan in een topic, daarnaast behoudt iedereen ook het overzicht. Voor de lezer is alles wat makkelijker te vinden, je hoeft niet naar pagina zeshonderddertig voor de nieuwste editie. Het is makkelijker voor ons, mooier voor de rest. Beter kan het toch niet?!

Inderdaad. :Y

Jullie hebben in feite samen de OWN opgericht en groot gemaakt, hoe trots zijn jullie beiden op deze prestatie?

Persoonlijk denk ik niet dat je dat in woorden zou kunnen uitdrukken, maar de trots ligt ook voor een groot gedeelte bij de redactie. Wij hebben dan wel het concept opgesteld en uitgewerkt, de redactie vult hem toch weer elke week met een behoorlijke inhoud. Dat we nu al twee jaar bestaan en al honderd edities hebben bereikt was natuurlijk nooit verwacht in het begin, maar dat is vooral te danken aan het sterke teamwork van de leden van The Oceans en sinds kort ook de redactie van OWN die niet in The Oceans zit. Wij zijn erg trots op wat we gedaan hebben, maar de leden van de redactie hebben ervoor gezorgd dat we zo'n groot succes zijn geworden. ^^

Tsja, je mag best weten dat ik trots ben op OWN. Er zit ongelooflijk veel tijd in, van mijn kant alleen al ongeveer 10 uur per editie (gemiddeld), en elke zaterdagavond offeren veel redactieleden hun vrije avond op voor OWN. Het is de grootste blog, en heeft ook al een award binnen gesleept. Daarnaast lezen veel mensen het met plezier, en als er dan een reactie komt van "leuke rubriek" dan is dat wel erg tof. Het is één van de langstlopende productieve projecten op GTAForum.nl, dus ik denk dat wij (niet alleen ik, maar heel de redactie en alle mensen die er ooit aan mee hebben geholpen!) er trots op mogen zijn dat we dit voor elkaar hebben gekregen.

Welke rubriek zal jullie altijd bij blijven?

Pffff ik denk dat me de meeste wel bij zal blijven, omdat we toch elke week alles bekijken, doorlezen, we bedenken het, we schaven het bij, we proberen innovatief te zijn bij elke rubriek, etcetera. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die eruit springen, zoals de strip in Pietje II's Labiele Entertainment, en veel van Admins Strippen. Maar misschien wel de mooiste waren de columns van Joris (Jowx), die altijd tot op het randje gingen, maar er (naar mijn mening) nooit overheen kwam. :D

Dat zal mijn eigen rubriek wel zijn vrees ik, ik heb er elke zaterdagnacht weer nachtmerries over. Waarschijnlijk omdat ik het elke week zelf weer moet invullen, dus dan blijft het je ook wel wat sneller bij. Maar ook Admins Strippen en sommige edities van het oude Pietje II's Labiele Entertainment waren geniaal, dat neemt niet weg dat de overige rubrieken ook van goede kwaliteit zijn. Interviews bijvoorbeeld, maar dat moest ik zeggen van jullie. ^^

We hadden hem ook voor geheimhouding moeten betalen... :(

OWN heeft tegenwoordig zelfs een apart subforum gekregen, komt deze nog beter van pas of was het subforum in de Oceans eigenlijk ook prima?

Het komt zeker weten van pas. Hoeveel topics we wel niet hebben die over OWN gaat, dan draait heel The Oceans alleen nog maar om OWN. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sinds OWN een apart subforum heeft, kunnen we ook leden van buiten The Oceans aantrekken, wat natuurlijk weer een voordeel is (die mogen immers het The Oceans subforum niet zien). Het was een goede stap vooruit, omdat we nu niet meer het "OWN Discussietopic" hebben, maar gewoon veel aparte topics wat een stuk handiger en overzichtelijker is.

Ach, eigenlijk maakt het niks uit waar dat sub-forum staat. Het is en blijft hetzelfde forum, alleen de locatie is anders. Het sub-forum in The Oceans was prima, maar toen was het onduidelijk dat er ook leden die niet in The Oceans zitten mee kunnen doen aan OWN. Met de scheiding van beide fora is dat een stuk duidelijker geworden, wat weer als gevolg had dat we een behoorlijk aantal nieuwe redactieleden hebben aangetrokken.

[offtherecord]Volgens mij snapt 1 van ons de vraag niet goed.. :puh: [/offtherecord]

Het is prima hoor.

Ja, maar Jet bedoeld geloof ik toen OWN nog in OCC zat.. Later kreeg OWN een sub-forum in OCC.. De vraag was toch over dat sub-forum? Dat het vanuit OCC naar Hosted Projects ging? En niet van OCC -> Sub-forum OCC..

Ja, maar Jet had het over iets soortgelijks.. Boeit niet, heeft ermee te maken :puh:

Vrouwen.... :(

Snappen er ook echt helemaal niks van.. ><

:puh: (Jay;)

Maar goed, we gaan verder.. :D

Wacht even, hij vroeg apart subforum, dat is uit The Oceans toch? gewoon het OWN subforum apart van TOc subforum? dat bedoelde je toch?

Dat subforum dat in TOc zat van OWN.

Maak er maar twee vragen van. :D Maak een vraag: OWN subforum apart in The Oceans subforum en een vraag: OWN subforum verplaatst naar Hosted Projects. xD

Lolzorz

Ik laat het gewoon allemaal staan. ^^

Snik.. ik dacht eindelijk uit mijn woorden te komen zijn...

Veel langlopende forumprojecten krijgen regelmatig een grote update, zo ook de OWN met op een gegeven moment nieuwe banners, een nieuwe skin en ook toegang voor niet-Oceansleden. Van binnen is de OWN wel hetzelfde gebleven, denken jullie dat dit een grote kracht is van de OWN?

De kracht van OWN zit hem vooral in de redactie, maar inderdaad ook het ijzersterke concept. Met wekelijks terugkerende rubrieken spreken we een groot gedeelte van het forum aan, hoewel we soms rubrieken schrappen en er nieuwe bij zetten is de kern eigenlijk nooit veranderd. OWN heeft veel gedaan met betrekking tot de continuïteit, een sterke basis is daar belangrijk voor. Maar net zo belangrijk zijn de constante verbeteringen van rubrieken, banners en de gehele blog. Dus een combinatie van beide is de grote kracht van OWN.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden :)

Hoe groot is het vertrouwen tussen de leiding en de redactieleden zelf? Hebben ze al een speciaal plekje in jullie hart veroverd?;p

Aangezien ik officieel niet tot de hoofdredactie van OWN behoor, zal ik hem maar als redacteur beantwoorden. Ik heb het volledige vertrouwen in de leiding van OWN, ze zetten zich altijd in om elke week weer op tijd een kwalitatief sterke OWN te presenteren. Daar gaat enorm veel tijd, moeite en energie in zitten. Eigenlijk zou ik niet weten waarom ik ze niet zou kunnen vertrouwen, ze doen gewoon wat ze moeten doen als leiding en daar zijn ze erg goed in. Maar om nou gelijk een gang bang in mijn hart te gaan houden....

Zeker weten. Iedereen die zich inzet voor OWN vertrouw ik volkomen. Zeker de mensen die als ik in de problemen zit omdat ik niet alle rubrieken afhebben altijd klaar staan om te helpen en de co's die ik gehad heb, hebben een speciaal plekje in mijn hart. Je praat veel, discussieert veel, en hebt maar één doel voor ogen: OWN geliefd maken/houden bij de lezers en hen zoveel mogelijk vermaken. Een gezamenlijk doel, zorgt toch voor een band. De leiding hebben is trouwens niet zoals vele mensen het interpreteren. Iedereen zijn stem telt evenveel, of je nou stand-in, redactielid, oceans-lid of leiding bent. Het grote verschil tussen leiding en redactieleden, is dat de leiding (naast hun eigen rubrieken) ook nog mensen achterna zit om hun rubriek in te leveren, als ergens een moeilijke beslissing moet worden genomen (bv. bij gelijke stand) doen die dat, en om natuurlijk gewoon alles te coordineren (nieuwe redactieleden, OWN online zetten, etc). Er is dus niet echt een hiërarchy in OWN, iedereen heeft evenveel recht, de leiding moet alleen zorgen dat alles in goede banen loopt. Ik bedoel hiermee te zeggen dat het niet is van: "de leiding vindt dat, dus gebeurt dat".

De OWN heeft dezelfde tekstkleur als The Oceans (lichtblauw). Hebben jullie iets met deze kleur en zou een andere kleur dit lichtblauw kunnen vervangen?

The Oceans is altijd al dat blauw geweest, al voordat mijn geschiedenis bij The Oceans begon. Het is gewoon The Oceans' kleur, en dat heeft OWN natuurlijk overgenomen, omdat het in het begin alleen van The Oceans was. Geen enkele andere kleur zou het blauw kunnen vervangen, want het hoort gewoon bij OWN en bij The Oceans.

Ach, het is een beetje traditiegetrouw gegaan denk ik. We begonnen met een speciale kleur blauw en sindsdien hebben we dat nooit veranderd, maar of dat nou bewust of onbewust gedaan is weet ik eerlijk gezegd niet. Ik vind het gewoon een mooie kleur en ik zou niet weten waarom hij veranderd moet worden, ten slotte weet ik die kleurcode nou eindelijk uit mijn hoofd..

Ik nog niet, haha!

#3b91c3 (H)

Ik wist welke tekens erin zaten, maar weet nog steeds de volgorde niet.. Ik draai altijd de 9 en 1 om of zo. :7

Als blog staat OWN vaak bovenaan, niet alleen doordat het pinned is en vaker items heeft dan de WikiGTA-blog, maar ook met het aantal reacties, best bekeken, aantal items. De OWN is alleen nog niet de best beoordeelde blog, willen jullie dat nog verbeteren of is het prima nu het Casino daar bovenaan staat?

Om eerlijk te zijn hecht ik geen enkele waarde aan die sterren van die blogs, er hoeft maar één lolbroek te zijn die zonder reden op 1 ster klikt en de score is al gemanipuleerd. De reacties in OWN zijn een betere methode om de kwaliteit van een editie te peilen, die sterren zeggen eigenlijk vrij weinig bij een blog als OWN die wekelijks veranderd met nieuwe edities. Dus ik vind het wel prima zo.

Tuurlijk is dat prima, ik zou gek zijn als ik nee zou zeggen.. Maar er is een degelijk verschil tussen Oceans Casino, WikiGTA en OWN (respectievelijk de 1-2-3 wat betreft best beoordeelde blog). Je merkt namelijk goed dat wanneer er weinig stemmen zijn, er meestal een hogere score uitkomt. OWN is maar liefst 118 keer beoordeeld, WikiGTA "maar" 33 en The Oceans Casino 9 (die is gister pas geopend natuurlijk). Toch maakt het me vrij weinig uit, al zouden we de slechtste beoordeling hebben gehad, al zouden we niet de meeste reacties of items hebben gehad. Ik weet dat mensen het leuk vinden om te lezen, wat maken die kwantitatieve gegevens dan uit? En inderdaad, zoals Joris al zegt, ik zie niet in dat er eerlijk gestemd wordt. Iemand die vind dat wij lager verdienen, om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld omdat het een concurrerende blog is), kunnen zo een 1 geven en dan zakt het gemiddelde weer. Daarnaast is een editie van OWN de ene keer een 5 waard, de andere keer een 3. Die beoordeling zegt me vrij weinig, dus.

Het gebeurd wel eens dat leden alleen maar de minpunten uit een rubriek pikken maar geen waarde besteden aan de tijd en moeite die ergens is ingestoken. Krijgen jullie soms het gevoel dat jullie moeite onderschat wordt?

Nee, dat is gewoon menselijk. Slechte dingen worden eerder opgemerkt dan goede dingen, zo worden de minpunten eerder gemeld. Ik denk dat iedereen wel weet hoeveel moeite en tijd het kost om zo'n groot project draaiende te houden, dus ik denk niet dat er onbegrip heerst in de redactie. Natuurlijk is het wel vervelend als je alleen maar minpunten te lezen krijgt, maar als je die minpunten als opbouwende kritiek gebruikt zal je zien dat er vanzelf een ladign positieve reacties komen. Minpunten melden is voor ons alleen maar handig om te verbeteren, dus ik zou niet zeggen dat het vervelend is dat iemand dat doet.

Oh, regelmatig, moet ik bekennen. Dan krijg ik op MSN weer een reactie van "waar blijft OWN nou?", en dat is pas 2/3 minuten over tien. Dan denk ik: het komt echt niet vanzelf online hoor! Wij moeten er ook voor werken! Bij rubrieken heb ik dat soms ook wel, maar ik heb liever dat iemand reageert op de minpunten van een rubriek dan dat niemand reageert. Dat gebeurd ook; steek je veel tijd en energie in een rubriek en dan reageert niemand. Nee, geef mij dan maar een iemand die opbouwende kritiek geeft, dan weet ik in ieder geval dat mijn rubriek goed wordt gelezen, en kan ik de volgende keer de rubriek verbeteren.

Hoe omschrijven jullie OWN in drie woorden?

Pffffff daar zeg je me wat. xD Dunno...

Oceans Weekly News.

Daar dacht ik ook al aan.

xD Nee, even serieus..

Laat Joris het maar bedenken.

Wekelijks kwalitatief teamwork.

Hoe kijken jullie tegen de rest van de blogs aan, zien jullie deze als concurentie of probeer je ze juist zoveel mogelijk aan te moedigen?

Aan te moedigen, zeker weten. OWN heeft geen concurrentie, tenminste, zo vat ik het niet op. Wij verdienen niets met OWN, dus ze hoeven niet per se bij ons een abbonnoment te nemen (en niet bij een andere blog). Leden (en gasten) zijn vrij om alles te lezen, en ik weet zeker dat als ze OWN leuk vinden en ze zien een andere leuke blog, dat ze dan niet ineens stoppen met het lezen van OWN.

Ik ga mee met het antwoord van dat vrouwmens.

Hebben jullie verder nog ideeën voor kleine veranderingen die zich na de 100ste editie gaan plaatsvinden, zo ja, kun je er dan wat over kwijt?

We lopen altijd met ideeën rond, maar nog geen tiende daarvan wordt uitgevoerd.

De Oceans-familie is uitgebreid met een Casino-blog. Hoe vinden jullie de uitwerking tot nu toe gaan?

Onvoorspelbaar goed... Het is nu iets meer dan 12 uur open, en we hebben al 347 reacties en het is super gezellig en leuk!

Haha, ik had al berekend dat het druk zou worden in de eerste paar uur. Maar dit was echt bizar, het is niet te geloven dat het zo hard loopt opeens, dit is echt een enorme oppepper voor The Oceans. Niet alleen in het casino, maar ook in het sub-forum is het nu een stuk drukker dan een tijdje terug. Het loopt echt veel beter dan dat we verwacht hadden, helemaal geweldig. Met al die drukte en al de nieuwe systemen is het echt enorm gezellig en het gokken is zelfs leuk, je waant je echt in een casino.

hoe denken jullie de vroegere Oceans Happy Hours te kunnen opvullen nu het gokken openbaar is gemaakt?

Oh, dat komt wel goed hoor. We verzinnen enorm veel evenementen, de Oceans Happy Hour was daar slechts één van. We hebben dat nu wel gezien, met het nieuwe casino is een Happy Hour ook niet meer nodig eigenlijk. Het casino is nu geheel toegankelijk voor iedereen, dus dat is al genoeg opvulling opzich. Er komen nog een tal van evenementen aan die te maken hebben met het sub-forum van The Oceans, het sub-forum van OWN, The Oceans Casino of zelfs OWN. Precieze informatie wordt uiteraard weer eens geheim gehouden tot nader aankondiging, maar we zitten niet stil. We zorgen ervoor dat er constant wel iets nieuws komt, dat is ook de innovatieve kracht die The Oceans zo groot maakt. We zijn erg veel van plan met The Oceans, The Oceans Casino is daar een sterke start van. Dit gaat een topjaar worden voor The Oceans, we gaan onszelf weer proberen te overtreffen!

Inderdaad, en natuurlijk staat zo'n casino ook toe dat we daar nog extra activiteiten kunnen laten plaatsvinden.

Jullie hebben eerder ook al samen The Oceans geleid, liep de samenwerking meteen weer zo vlot als toen?

Vanaf het eerste moment voelde het bij mij weer vertrouwd aan, we kunnen het perfect met elkaar vinden en vullen elkaar op, waar nodig.

Jazeker, toen ik met het idee van een casino in een blog kwam, was Joris gelijk overtuigd en zijn we samen aan de slag gegaan. Het leuke eraan was het moment, iedereen dacht dat The Oceans langzaam aan het doodbloeden was, maar sinds Joris en ik weer de leiding hebben overgenomen gaat het weer de goede kant op. Er zijn op één dag 8 leden bijgekomen, en dat zijn allemaal goede leden trouwens, en het casino is ook populair. Joris is goed met graphics en kan fantastisch schrijven, een genot om te lezen altijd. Joris is echt een goede leader: creatief, strict, zorgt voor vertrouwen, etcetera. :tu:

Over het casino en de leden gesproken, kunnen jullie met zijn allen de grote druk nog wel aan? Vooral jullie hebben een grote verantwoordelijkheid wat betreft het casino en the oceans.

Welke druk? Het is gewoon gezellig, en leuk om te doen, ik voel geen druk..

En in het geval dat we medewerkers tekort komen zullen we nieuwe moeten aannemen, dus we redden het wel. ^^ Zoniet, dan toch.

Wat is het verband tussen het Oceans Casino en de Nederlandse Hartstichting?

Onze maatschappelijke plicht. :)

Als organisatie proberen we onze steun te geven aan een goed doel, we hebben met The Oceans Casino een mooie gelegenheid om onze steun aan De Nederlandse Hartstichting te betuigen. Er komen veel leden langs, die zien die banner en klikken er hopelijk ook op. Het is een prachtig initiatief van De Nederlandse Hartstichting, in 6 minuten kunnen mensenlevens gered worden. Wij helpen De Nederlandse Hartstichting hier graag, volledig gratis uiteraard, bij.

Zijn jullie van plan in het echte leven nog iets met journalistiek te doen aangezien de OWN jullie toch goed af gaat of hebben jullie toch iets totaal anders in gedachte?

Nee, ik wil geen journalistiek doen. Ik wilde eigenlijk geneeskunde gaan studeren, maar ik kwam niet door de loting. Nu ga ik voor Economie & Bedrijfseconomie aan de universiteit in Rotterdam.

OWN is voor mij een leuk project, ik kan veel van mijn schrijven erin kwijt. Maar wat betreft de rest heb ik niks met journalistiek, ik doe een economische opleiding en dat ligt me ook veel beter. Soms twijfel ik wel over een functie als columnist bij een grote organisatie, maar de twee aanbiedingen die ik daarvan heb gekregen heb ik tot nu toe niet aangenomen. Ik vind het leuk om te schrijven, maar aan de andere kant vind ik het niks om het als verplichting te doen. Bij OWN heb ik het prima naar mijn zin, dus daar hou ik het voorlopig maar bij.

Wat vonden jullie van het interview en de interviewers?

Slecht, gewoon bedroevend.

Prima, helemaal geweldig.

Hihi, nee hoor, vond het wel leuk interview, die eens echt over OWN gaat. Goede vragen ook, top gedaan. :)

Hihi, nee hoor.. Ik vond er eigenlijk geen bal aan. Slechte vragen, slechte interviewers..

Sorry, ik kon het niet laten..

:7 (Dutchy3010)

Bedankt voor het interview, het was geweldig! :)

Krijg ik dan nu wel mn geld? :puh:

:7 (Dutchy3010)

Oja, en idereen gefeliciteerd met OWN # 100!!

Loopt de band nu nog of wat..?

Hallo?

Inderdaad, gefeliciteerd. :dans:

Volgens mij zijn ze weg..

Bedankt voor het lezen van Interviews, de interviewers zijn alvast naar huis enzo. Dus graag tot de volgende week! :cya:

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...