Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580197

Editie 17 - Actueel


Dutchy3010

462 bezichtigingen

blog-33831-1163876227.jpg

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Zondag 12 November

Verdonk: Wouter Bos is bang voor mij

VVD-minister Verdonk heeft uitgehaald naar PvdA-leider Bos."Bos is bang voor mij", zegt de nummer twee van de VVD.

Bos liet zich gisteren in De Telegraaf verbitterd uit over CDA en VVD. Volgens hem proberen die partijen hem al jaren als persoon kapot te maken."Dit is een huilende Wouter Bos die al weet dat hij verloren heeft. Het kabinet-Bos zal er nooit komen", aldus Verdonk.

Maandag 13 November

Arnhem verkoopt Gelredome weer

De gemeente Arnhem gaat de Gelredome verkopen aan een projectontwikkelaar. De gemeenteraad is vrijwel unaniem met het voorstel akkoord gegaan. De meeste fracties zijn blij dat de gemeente van het dure stadion af is.

In 2003 legde Arnhem 24 miljoen euro op tafel om de ondergang van de Gelredome en van de noodlijdende voetbalclub Vitesse te voorkomen. Afgesproken was om het complex zo snel mogelijk weer door te verkopen.

De gemeente krijgt 16,5 miljoen euro voor het stadion en wil een lening van 10 miljoen euro aan Vitesse zo snel mogelijk terughebben.

Dinsdag 14 November

ProRail schuldig aan ontsporingen

Spoorbeheerder ProRail krijgt forse kritiek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat naar aanleiding van twee recente ontsporingen. Deze zomer raakten twee treinen een dag na elkaar van de rails bij Zwammerdam en Landgraaf als gevolg van een knik in de rails.

Het grindbed onder het spoor was niet stabiel genoeg. Op beide plekken was aan het spoor gewerkt. Volgens de Inspectie had ProRail de benodigde controles niet uitgevoerd. Ook had ProRail moet zorgen dat er snelheidsbeperkingen golden.

Woensdag 15 November



Kleine tsunami treft Japanse kust

De noordoostkust van Japan is door een kleine tsunami getroffen. De golven waren een halve meter hoog en werden veroorzaakt door een krachtige beving in de Stille Oceaan bij de Russische Koerilen-eilanden.

De zeebeving had een kracht van 8,1 op de schaal van Richter. Meteen werd voor het noordoosten van Japan en Rusland een tsunami-alarm afgekondigd. Er werd rekening gehouden met golven van twee meter hoogte.

Donderdag 16 November

Koningin sluit bezoek Antillen af

Koningin Beatrix heeft haar bezoek aan de Nederlandse Antillen afgerond. Ze sloot haar reis af met een bezoek aan Sint-Eustatius, waar ze verschillende instellingen bezocht en politici sprak.

Ook was ze bij de viering van de banden van het eiland met de VS. De rondreis langs de Antillen en Aruba begon op 6 november. Tijdens de reis was er veel aandacht voor de nieuwe staatkundige relatie van de Antillen met Nederland.

Vrijdag 17 November

In Leeuwarden is het wereldrecord dominosteentjes omgooien gebroken. Van de 4,4 miljoen steentjes vielen er ruim 4 miljoen. Het thema van Domino Day 2006 was muziek. De vallende dominosteentjes beeldden allerlei muziekstromingen uit.

Zaterdag 18 November

Sinterklaas is weer in het land. Samen met zijn Zwarte Pieten zette de Sint even na het middaguur voet aan wal in Middelburg. Duizenden kinderen heetten de Goedheiligman welkom.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...