Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586332

Editie 102 - Recensie


Thundercover

385 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_26145.jpg

Deze rubriek is geschreven door Ice Banana!



Goed, vandaag ga ik het hebben over Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street. Het genre is een Thriller.

Er wordt dus veel in gezongen ook in deze film. Maar goed, de film opzich zit prachyig in elkaar, met Tim Burton verwacht je niet anders. Johnny Depp vertolkt de rol van Sweeney Todd. De duivelse barbier van Fleet Street.

L_hgrfZVlJA



Het verhaal gaat over een barbier. De beste in zijn vak. De barbier had een prachtige vrouw, vanwie hij hield, passioneel en krachtig.

Maar al snel, zoals alle andere liefdes verhalen wordt Benjamin Barker weg gevoerd van zijn vrouw. Door de rechter, Tupin genaamd. Tupinwas smoor verliefd op Benjamins meisje. Maar zoals alle rechters macht uitstralen liet Rechter Tupin Benjamin afvoeren naar een strafkamp in Australie.

Barker's vrouw blijft alleen achter in Londen en wordt verkracht en misbruikt door de rechter.

Zijn vrouw vergiftigt zich hierna met een arseen, zoals verteld wordt in de film. Als Benjamin Barker terugkomt,

heeft hij in de gevangenis een stoornis opgelopen. Hij is een psychopaat geworden en wil niets liever dan wraak nemen.

Hij noemt zich vanaf dat moment Sweeney Todd. Vroeger had Sweeney een kapperszaak. Als hij na 15 jaar vrijkomt, keert hij terug.

Onder de kapperszaak zit nu de pasteiwinkel van Mevrouw Lovett.

Sweeney komt er door haar achter dat de rechter zijn dochter na de dood van zijn vrouw heeft ontvoerd en opgevoed als zijn eigen kind. De rechter blijkt ook een pedofiel te zijn, hij heeft Sweeneys dochter Johanna namelijk meerdere keren misbruikt.

De zeeman Anthony is echter verliefd op haar en wil haar bevrijden uit de klauwen van Turpin en zijn trouwe dienaar Beadle Bamford.

Mevrouw Lovett probeert Sweeney weer een normale plaats in de samenleving te gegeven, waarin ze faalt aangezien Sweeney compleet op hol geslagen is. Ze denkt dat zijn depressie steeds minder wordt, maar dit is alleen maar een truc om haar op het verkeerde been te zetten.

Later in de film bezoekt het koppeltje, Mrs Lovett en Mr.Todd de lokale markt. Al snel wordt al duidelijk dat Mrs.Lovett de wereld beroemde barbier wilt voorstellen aan Sweeney Todd. Wat Sweeney niet weet is dat Pirelli, de wereld beroemde barbier ooit zijn hulpje was in zijn eigen kappers zaak. Wat er dan gebeurd is eigenlijk één van de vele climaxen van de film. Sweeney zint op wraak..

Meer vertel ik jullie niet. Sweeney Todd is een meester film, al zeg ik het zelf.

Never forget, never forgive

Regie -

Tim Burton

Productie -

Richard D. Zanuck, John Logan, Walter F. Parkes ,Script Stephen Sondheim, Hugh Wheeler,Christopher Bond

Hoofdrollen -

Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman,

Muziek -

Stephen Sondheim

Montage -

Chris Lebenzon

Cinematografie -

Dariusz Wolski

Uitgebracht -

VS: 21 december 2007

NL: - 7 februari 2008

Genre -

Thriller/Musical

Lengte -

116 minuten

Taal -

Engels

Land -

Verenigde Staten

Budget -

$50.000.000

sweeney.jpg

_____________________________________

Persoonlijke Mening;

Ik vindt de film werkelijk een meester stuk. Ook al is het een musical met veel gezang en toneel, het blijft boeien. Je wordt werkelijk meegesleept in een liefdes drama vol bloed en bedrog. Ik vindt 'm een echte aanrader. Je ziet onder andere Johnny Depp tevoorschijn komen in de hoofdrol, samen met Sacha Baron Cohen. Sacha Baron Cohen kennen jullie vast wel van Ali G en Borat...

Script: 8.5

Niet echt een beister goed script vind ikzelf. Meest omdat er erg veel gezongen wordt en het alweer over een liefdes drama gaat.

Maar soms zitten er echt scenes in die je toch wel doet denken en laat fantaseren over dingen die besproken worden.

SweeneyTodd.jpg

Acteerwerk: 9

Het Acteerwerk in deze film is grandioos. Je ziet alle personages dingen zeggen die ze werkelijk menen in de film. De strakke blik op het gezicht bij een hevige discusie, de walging bij het eten van iets vies. Johnny Depp gaat werkelijk fantastisch op in zijn rol. De prachtige costuums geven het dan nog een extra stoot.

21sweeney-600.jpg

Achtergrond: 8

Het londonse hart in de 19de eeuw. Duistere film vooral, waar je soms echt goed moet kijken. Een grimmige stijl die perfect in het jasje past bij deze film.

Humor: 7

Alhoewel de film vol zit met one liners ben ik niet onder de indruk van het Humor gehalte. En dat hoeft ook niet bij deze film. Af en toe valt er wel een leuke sarcastische grap over de rollen. Waar je dan wel eventjes mee gniffelt.

sweeney_todd_kevin.png

Detail: 9

Dit , mijne publiekelijke lezers is werkelijk nog nooit gezien! Ik weet niet waar te beginnen. Ik heb vast al verteld dat Tim Burton achter dit meester werk zit.

Je kan hem vast wel kennen door de film; Nightmare before christmas. Wat ook fantastisch in elkaar zit. Goed, De details zijn werkelijk meesterlijk.

Alleen stoort het bloed me wat, wat eigelijk zo fake als wat lijkt als Sweeney een keel oversnijdt. Maar goed. De londonse sfeer is in de film werkelijk fantastisch gemaakt. Inhet begin van de film krijg je een view te zien die door de stad eigelijk reist. je ziet onder andere prachite details in het decor, alhoewel het vast een greenscreen is... Maargoed, de camera richt op bepaalde momenten op meisjes van plezier, die pure afgunst

uistralen. Dan reist de camera tussen een breed publiek dat toekijkt naar een show, hoge hoeden, lange jassen. Tikkende jas horloges enzoverder.

Het blijft een werkelijke fantastische film. De details zijn verschrikkelijk over heersend.

Zo, dit was mijn recensie deze keer. Hoop dat jullie het wat leuk vonden om te lezen en moeite nemen om de film eens te bekijken.

Hij is uit op DVD, dus je kan hem halen bij de dichts bijzijnde videotheek in de sectie Thriller. Rode cover met Johnny Depp centraal.

Een echte aanrader voor Thriller/Musical Liefhebbers.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...